Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
15-10-2008  

“Stad zonder Toezicht & Karma”

 

Het is weer zover en de chaos is compleet bij het NS station van Almelo, vele fietsen staan her en der waar ze niet mogen staan van onze “oplettende” Stadswachters en zo lopen de boetes weer op voor onze “arme” scholieren en hardwerkende burgers !!!!
Wat is het geval bij het station, sta je niet in de vakjes met je fiets dan halen de “supersnelle” Stadswachters je fiets weg en een boete van € 15 volgt + 3 dagen wachten op je fiets, lekker dus. Met als gevolg voor diegene die geen plaats meer hebben dat zij de fietsen weghalen die er al stonden van de vroege vogels zodat de “laatkomers” geen boete krijgen ????
Ook zijn er “luie” ROC leerlingen die de fiets stallen bij het station om zo de Alpe d'Huez van de tunnel te vermijden, jammer maar helaas !!!!
Het klaaglijke gezang omtrent Calimero uit 053 is een beetje verstomd aangezien de FC na de gelukkige overwinning op Rennes een pak slaag kreeg van de jongens van Willem, weinig woorden maar veel daden.
Raymond A. moest eraan geloven na de de nederlaag bij onze jongens, zijn koffer stond al ingepakt voordat iedereen in de bus zat richting Kerkrade.
Het internet is een geweldig medium doch wordt soms verkeerd gebruikt, je kunt beledigen, schofferen, beschuldigen, afkraken, paaien en ga zo nog meer even door met opsommen van verkeerd gebruik van het world wide web, maar het kan ook nare gevolgen volgens het Boeddhisme ???? 

Karma, het klinkt dreigend, onontkoombaar, onherroepelijk, het klinkt naar ‘boontje komt om zijn loontje’, de gedachte achter de karma-theorie is dat we zelf verantwoordelijk zijn voor de omstandigheden waar we ons in bevinden door ons gedrag in het verleden, bijna altijd als er over karma gesproken wordt, gaat het om slecht karma, het eigen schuld, dikke bult-gevoel: ooit zul je iets vreselijks gedaan hebben, waarvoor je nu gestraft wordt, je kunt er verlies, onrecht, ongeluk, ziekte, tegenslag en gebrek aan kansen mee verklaren, pas dus op wat u schrijft het kan u noodlot zijn ????
Vergeet niet onze jongens te steunen in de lastige derby tegen de FC in de “blokkendoos” in 053

Tot slot nog even een wijze spreuk:



“Veur lastige leu, bint d'r geen gemakkelijke steul”

“uw kroegdier”

“Friedrich”

Archief
Terug naar vorige pagina