Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
29-09-2009  

“Het Oehoe-Gevoel”

 

Dit keer geen Calimero-negativisme maar meer richting de Oehoe een bekende uilensoort die vrij zeldzaam is. De oehoe is als opportunistisch jager net zo verrassend voor zijn onderzoekers als voor zijn prooien. Overdag stelt hij zich verdekt op maar 's nachts overvalt hij zijn “slachtoffers” met een dodelijke precisie. Was Heracles soms maar een Oehoe er valt nog zat te jagen op punten in de eredivisie door onze “nieuwe, oude” coach Gert Jan Verbeek en met succes !!!! De heer Willem N. stelde weer “geweldige” vragen aan onze trainer (vragen om te vragen) na de niet al te beste wedstrijd voor de KNVB Beker tegen RKC, wat een voortijdig vertrek van onze trainer teweeg bracht, voortaan moet de heer N. zijn vragen maar schriftelijk indienen zodat de persconferentie voorspoedig kan verlopen.
Het “bolwerk” Stadhuis brokkelt langzaam af nadat er weer een vertrekkende wethouder zijn “lintjesschaar” moet inleveren en hij zijn mooie recepties aan de horizon ziet verdwijnen.  Zij die belangrijke beslissingen namen pakken allen hun biezen en laten de nieuwkomers met de gebakken peren zitten. Hopelijk krijgen zij de steun van de Almelose bevolking om deze zware last te dragen. Ook worden er geen beslissingen meer genomen door onze gewaardeerde bestuurders aangezien de gemeenteraadsverkiezingen er aan komen en men dan stemmen moet inleveren te triest voor woorden. Volgens mij gaan de zittende ambtenaren een moeilijke en onzeker tijd tegemoet aangezien de Stemwijzer richting oppositie gaat. We zullen zien wat het wordt ???? De horeca in Almelo maakt moeilijke tijden door in deze recessieperiode maar er zijn ook lichtpunten  m.b.t. lagere prijzen van menu's bij Casa Santa Maria, Amused en de zeer laag geprijsde dagmenu's van de diverse eetcafé's, Ga eens vaker naar deze gelegenheden zodat zij kunnen “overleven” in deze hachelijk tijd van JP en “Sinterklaas” Bos !!!!

Op Werelddierendag zijn wij hopelijk allen extra goed voor onze kleine- en grote huisdieren, maar niet voor de “puntenjagers” uit 053. We lusten ze rauw na de sensationele winst in Nijmegen. Wij wachten ze op als een “wolf in schaapskleren” en hopen op een goed resultaat. Aangezien het programma van de jongens uit Enschede redelijk zwaar is, valt er misschien iets te halen op 4 oktober in Het Polman ????
Wel was de aangekondigde benoeming van een vrouwelijk burgemeester deze week het gesprek van de dag. Wij lopen weer voorop in Twente en laten ons gelden in velerlei facetten van de samenleving. Almelo ga zo door. Zijn wij definitief af van dat “lelijke eendjes gedoe” in de regio !!!!
De verkiezing van de Zakenvrouw van het jaar is vrijdag met een belangrijke kandidaat uit Almelo, Wij duimen voor haar en hopen op een glorieuze overwinning van deze “feestende onderneemster”

Tot slot nog even deze:

“Wel'n moond hoaldt wördt vergetten”

Uw Kroegdier


“Friedrich”

Archief
Terug naar vorige pagina