Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
18-05-2009  

'Vreugde en verdriet liggen dicht bij elkaar'

 

Op 30 april was Apeldoorn even de hoofdstad van Nederland, prachtig weer en de Koninklijke familie in aantocht, het gehele gezelschap was aanwezig in deze “koninklijke” stad van weleer. Jarenlang van voorbereiding ging aan deze dag vooraf, het zou een perfecte dag worden. Todat een getraumatiseerde Karst T. alles vernietigde en zich zelf de dood in joeg en 7 andere oranjegangers meenam, te triest voor woorden.
Alles werd gecanceld geen defilé geen muziek geen vreugde slechts verdriet en in alle plaatsen in Nederland ging de vlag halfstok. Ook in Almelo was het kommer en kwel, en met 40 tot 50000 mensen in de stad wordt het moeilijk om dit te verwerken, menigeen had het drama niet gezien en ging vragen aan anderen die de uitzending wel thuis hadden bekeken. Onze burgemeester deed er goed aan om alles af te zeggen zodat wij nog even moeten wachten op een optreden van de Heeren van Almelo ????

De vreugde daarentegen kwam vanuit het Polmanstadion waar Heracles het eredivieschap weer voor één jaar verlengde, partytime dus. Helaas moesten wij ook afscheid nemen van Ricky van den Berg, Marnix Smit en Remon de Vries, wij danken hun namens onze stichting voor het vermaak wat zij ons hebben geboden.
Op horecagebied zijn er enkele positieve zaken te melden, zo was daar de opening van Amused een trendy eetcafé aan het Catharina Amaliaplein naast de bioscoop. De opening was zeer geslaagd en zeer druk bezet. En met een Mojitoman aan de ingang was het direct een perfect sfeertje. Vele bekende 'horecaffers' waren aanwezig, sommigen met heel mooie jasjes !!!!
De berging van het vliegtuig van Turkisch Airway's is perfect verlopen aangezien ene Henk B. als projectleider was aangesteld, zodat alles soepel verliep.
Wij zijn weer in afwachting van de Nacht van Almelo waar weer vele topartiesten het podium zullen betreden met als klapstuk uiteraard The Trammps met soul uit de jaren '70 en '80 een must voor elke Almeloër. Dus allemaal op 29 mei naar onze mooie binnenstad voor deze unieke gebeurtenis. Hopelijk zijn de weergoden met ons zodat het een daverend feest wordt wat ons nog lang mag heugen.

Tot slot nog even deze:

“Lèèver vriej en dröge stoette ett'n, as trouwt en an kett'n”


Uw Kroegdier

“Friedrich”

Archief
Terug naar vorige pagina