Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
20-02-2008  

“Vier raampjes & Waagplein1 Tennisteam”

 
Eindelijk was het dan zover Restaurant De Vier Vensters opende zijn deuren na een grondige en algehele verbouwing die zijn weerga niet kende. Vele bekende & niet bekende Almeloërs bracht op deze mooie avond een bezoek aan dit fenomenale pand aan de Grotestraat Zuid, en uiteraard waren wij van Almelo Nieuws erbij. Ook de bouwvakkers maakten hachelijke tijden mee met “onderverhuurder” Gabriël O., aangezien zij frequent zijn slaapkamer moesten doorkruisen en daar veel vrouwelijk schoon aantroffen !!!!
De politiek was natuurlijk ook aanwezig in de vorm van Gerrit van W. doch de “bekende” wethouders schitterden door afwezigheid wat een unicum is omdat het eten en drinken gratis was. Uitbater en eigenaar Jan T. heeft plannen om de politiek in te gaan en zich verkiesbaar te stellen voor de volgende raadsverkiezingen, geen kansloze missie met een man met zijn zakelijk inzicht, hij moet de boel maar eens flink wakker schudden aan het Stadhuisplein 1 zodat de ambtenaren eindelijk eens alert reageren op de wensen van de Almelose burgers met de leuze:
 
“bestuurders zijn nog geen ondernemers”
 
Je kunt als ambtenaar gerust een “bok” schieten zonder daar negatieve financiële gevolgen van te hebben, dat moet je als ondernemer maar eens proberen !!!! Mijn tennisteam met als kledingsponsor Waagplein1 zal a.s. zaterdag vermoedelijk de titel grijpen in de 1ste Klasse C van de FTO (Federatie Overijsselse Tennishallen), met een hoog niveau aan speelsterktes (3 t/m 6) werden de overwinningen aaneengeregen en de laatste horde zal zaterdag worden genomen in het  Tennispaleis te Borne aan de Hosbekkeweg ???? De cursus digitale fotografie in de bibliotheek van Almelo was zeer nuttig voor vele amateur fotografen, zo ook voor onze fotografen, doch niet alle deelnemers hielden zich aan de voorschriften wat diverse “beweeglijke & donkere” fotosessies opleverde, de handleiding lezen kan uitkomst brengen denk ik !!!!    
Een spreuk maakt een einde aan mijn relaas van kleine “ondeugdelijkheden in Die Alstadt:
 
“Wie zij ook weer dat alcohol slecht is voor het geheugen”
 
 
“uw kroegdier”
 
“Friedrich”

Archief
Terug naar vorige pagina