De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
05-12-2013  

Nelson Mandela overleden

 

JOHANNESBURG – Gevangene 46664 is vandaag in Johannesburg op 95-jarige leeftijd overleden. Zijn dood werd bekend gemaakt door de Zuid Afrikaanse president Zuma. Strijder tegen ‘Apartheid’ (het Nederlandse woord dat niet vertaald wordt) Nelson Mandela werd door de heersende blanke elite in Zuid Afrika vastgezet op Robbeneiland omdat hij vrijheid en stemrecht voor de zwarte Afrikaner wilde. Na 27 jaar gevangen te hebben gezeten werd hij op 11 februari in 1990 vrijgelaten om via verkiezingen aan de macht te komen als eerste zwarte leider van Zuid Afrika. Hij maakte wereldwijd indruk vanwege zijn houding tegenover de blanke heersers van voorheen door samen met hen het land te besturen in een democratie. Het beeld van de verzoener was geboren. Als president bracht hij in 1999 een staatsbezoek aan Nederland, het land waar vele christelijke kerkleiders uit Zuid Afrika hun theologische studie hadden gevolgd en ook het land waar een deel van de overheersers van voorheen stamden. Na zijn presidentschap leefde hij een betrekkelijk teruggetrokken leven.
Afgelopen zomer leek zijn einde nabij en werd hij met longproblemen in het ziekenhuis opgenomen. In september keerde hij terug naar zijn huis en Johannesburg waar hij sindsdien leefde in een steriele kamer tot vandaag zijn einde kwam.
Nelson Mandela wacht een staatsbegrafenis. Zij dood kan leiden tot vervreemding in Zuid Afrika en onrust tussen de verschillende bevolkingsgroepen, een beeld dat door wereldleiders wordt gevreesd nu de bindende factor is weggevallen.

Nelson Mandela in een fotografisch tijdbeeld
 

 
17-12-2013  

Lagere besteding ondanks koopkrachtstijging

 

DEN HAAG – Het Centraal Planbureau (CPB) voorspelt een lagere besteding in 2014. Dit ondanks een voorspelde koopkrachtstijging van 1 procent. Ook loopt het aantal werkzoekenden nog op.Weliswaar nauwelijks in cijfers maar dat komt omdat veel mensen de zoektocht naar een baan staken, moe van alle afwijzingen. Momenteel bedraagt het percentage 7,1 procent en dat zijn in cijfers 665.000 werkzoekenden. In 2014 daalt de werkgelegenheid vooral nog bij de overheid en wat minder in het bedrijfsleven.
Wel kruipt de economie met 1 procent stijging langzaam uit het dal door vooral een stijgende export. Toch blijven de mensen dus voorzichtig in hun bestedingspatroon ondanks een lagere belasting in de laagste schijf en een daling van de ziektekostenpremies.

 
26-12-2013  

McDonalds zet website met tips offline


Ongezond volgens de personeelstip van McDonald.
 

De internationale website met tips voor personeelsleden is door McDonalds offline gezet. Op de website werden tips gegeven hoe zuiniger en gezonder te leven.
Zo werd geadviseerd de verwarming wat lager te zetten en een tweede baan te zoeken om het inkomen te verbeteren. De hamburgergigant betaalt wereldwijd te lage lonen en hanteert daarbij meestal afroepcontracten.
Ook werden er tips gegeven voor gezondere voeding en drinken zoals water en sla in plaats van hamburgers, cheeseburgers, friet en frisdrank.
De berichtgeving werd wereldwijd ‘hot news’ toen de media er vol de aandacht op vestigde. Dat werd de bedrijfsleiding kennelijk te gortig en aanleiding om de website met tips te verwijderen van het wereldwijde net.
Toch maar de tips opvolgen dus en massaal meiden die tent!

Archief
Terug naar vorige pagina