De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
15-12-2012  

Dijksma nieuwe staatssecretaris Landbouw

 

DEN HAAG – Volgens JOOP.nl wordt Sharon Dijksma de opvolger van de vroegtijdig afgetreden Co Verdaas als staatssecretaris Landbouw bij het Ministerie van Economische Zaken. De Enschedese politica zat in de Tweede Kamer van 1994 tot 2007 en 2010-2012. Tussendoor was zij staatssecretaris van Onderwijs in het kabinet Balkenende IV.
De benoeming van Dijksma zou maandag a.s. bekend gemaakt worden.
Lees hier meer…
 

 
16-12-2012  

Assurantiebelasting per 1 januari liefst 21 procent

 

DEN HAAG – Voor zover u het nog niet wist, het kabinet Rutte/Samson heeft de Assurantiebelasting per 1 januari a.s. van 9,7 procent verhoogd naar 21 procent, dat is meer dan een verdubbeling. De Assurantiebelasting wordt daarmee in de ogen van het kabinet gelijk getrokken met het hoge BTW-tarief en moet worden betaald over alle verzekeringspremies die u betaald zoals autoverzekering, opstalverzekering, inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering, pech onder weg verzekering en reisverzekering exclusief het deel over de ziektekosten.
Even snel een verzekering verniewen om de verhoging een jaar te ontlopen heeft geen zin, omdat het kabinet de assurantiebelasting heft over de periode die de verzekering loopt. Verzekeringsmaatschappijen moeten dus naheffen wanneer dit deels in 2013 het geval is.
Ook de rode diesel verwijnt per 1 januari 2013 en blijft alleen nog in stand voor de beroepsvaart. Voorraden moeten per 1 januari a.s. worden aangemeld bij de belastingdienst. In oktober werd ook al een bankenbelasting ingevoerd. De burger krijgt dus te maken met flinke directe en indirecte lastenverhogingen.

Archief
Terug naar vorige pagina