De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
03-12-2008  

Wat krijgen kamerleden zoal bij werkbezoeken

 

DEN HAAG - Tweede Kamerleden gaan nogal eens op werkbezoek in het land of geven spreekbeurten. Meestal krijgt men dan een attentie van de gastheren/organisatoren en op zich is daar niet veel mis mee mits dat het geschenk binnen de perken blijft.
Kamerlid Rita Verdonk vestigde eerder dit jaar de aandacht op zich door een ring in ontvangst te nemen die volgens kenners meerdere duizenden euro's waard zou zijn. Zij meldde wel de gift maar kon geen waarde aangeven en kwam er uiteindelijk goed mee weg.

Op de laatste lijst staat een geschenk dat kamerlid Teeven kreeg bij een werkbezoek aan de regio Twente op 6 juni jl. Ex- crimefighter Teeven kreeg een navigatieysteem van een transportondernemer in het oosten van het land. Teeven schatte de waarde op 300 euro. Jammer dat hij het merk en type niet vermeldde.

De PvdA-kamerleden Besselink en Heerts melden de gift van een hotelovernachting bij Hotel De Bloembeek in De Lutte op 8 februari 2008 ter waarde van 160 euro dat zij kregen van het bestuur van de Regio Twente. Kamerlid Heerts meldt er bij dat hij ook een kaartje kreeg van de gemeente Enschede voor de voetbalwedstrijd FC Twente - Heracles Almelo met een geschatte waarde van 75,00 euro.

Klik hier voor de hele geschenkenlijst d.d. 2 december 2008. (pdf)

 
17-12-2008  

Fusie Friesland-Campina definitief

 

BRUSSEL - De zuivelconcerns Friesland Foods en Campina mogen fuseren, zo maakte EU-commissaris Neelie Kroes vandaag bekend. Kroes stelde wel enkele voorwaarden. Zo moet de fabriek van Friesland Food in Nijkerk en de fabriek van Campina in Bleskensgraaf verkocht worden. Als gevolg daarvan moeten ook de merken Friesland Foods Fresh, Campina Holland Cheese en de merken Yogho Yogho en Choco Choco worden afgestoten.
Ook moet de onderneming 1,2 miljard liter melk afstoten om de markt in Europa niet te veel te verstoren. Als gevolg van de gestelde voorwaarden moet daardoor ook een deel van de 17.000 leden-melkveehouders op zoek naar aansluiting van een andere coöperatie. Dat gebeurt echter op basis van vrijwilligheid zo werd van zijde van het gefuseerde Friesland-Campina bekend gemaakt. Door de fusie die per 31 december 2008 definitief is, ontstaat één der grootste zuivelconcerns ter wereld.

 
22-12-2008  

Boontje komt om z'n loontje

 

 DEN HAAG - Tweeduizend managers bij de Zwitserse bank Credit Suisse krijgen een koekje van eigen deeg. Hun bonussen ter waarde van 3,3 miljard euro krijgen zij uitbetaald in dubieuze beleggingen waarmee hun bank zit opgescheept.

De bankiers krijgen een aandeel in een fonds waarin Credit Suisse risicovolle leningen aan durfinvesteerders heeft gestopt. Daarmee is de bank van dat risico af en zitten de managers er mee. Die zorgden er voor dat hun werkgever meer dan 120 miljard euro aan slechte leningen heeft uitstaan.

Archief
Terug naar vorige pagina