De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
09-08-2013  

Afpersing via Corpus Justitia

 

Het Meldpunt Fraudehelpdesk waarschuwt voor nepbrieven van het valse incassobureau Corpus Justitia dat in Eindhoven gevestigd zou zijn. Volgens Meldpunt Fraudehelpdesk stuurt deze nepbrieven rond met de sommatie om binnen vijf dagen 129,80 euro over te maken voor een eerdere factuur die nog niet betaald zou zijn. In de brief wordt gedreigd met beslaglegging op bezittingen als uw auto, huis en bankrekening.
Bij vele ontvangers sloeg de schrik zo toe dat zijn onmiddellijk geld overmaakten. Naar die centen kan men waarschijnlijk fluiten omdat volgens het Meldpunt Fraudehelpdesk het incassobureau helemaal niet bestaat. Zo staat er een vals 0900-nummer op de brief, dat al de hele dag niet bereikbaar is en ook bij de Kamer van Koophandel is Corpus Justitia onbekend.

Wees alert
Oplichters verzinnen steeds slimmere trucs. Nepbrieven (ook via email) komen steeds vaker voor. Voorkomen dat je slachtoffer wordt? Handige tips vindt u op de Fraudehelpdesk

 
09-08-2013  

Gaat KPN Arriba…

 

Het Mexicaanse telecomconcern América Móvil van eigenaar en multi-miljardair Carlos Slim heeft een ‘vijandig’ bod gedaan op KPN, zo verkondigde het bedrijf in een persbericht. América Móvil deed een bod voor 2,40 euro per aandeel en heeft al 30 procent van de aandelen in bezit.
Slim had een niet- aanvalsverdrag met KPN maar zegde dat eind vorige maand op toen KPN bekend maakte de Duitse tak E-plus te willen verkopen aan het Spaanse Telefonica. De multi miljardair Slim wil vaste voet in Europa en heeft al een grote positie in Portugal. Het aandeel KPN opende vanochtend in de AEX met een koerswinst van 19 procent. Het bod kwam neer op een bedrag van 7 miljard euro maar zal waarschijnlijk nog worden verhoogd, zeker als de directie van KPN met andere overnamekandidaten komt. Voor het personeel van het voormalige staatsbedrijf breken roerige tijden aan, temeer daar de finesses van het bod nog te onduidelijk zijn voor de vakbonden. De directie heeft wel aangegeven het bod te zullen bestuderen.

 
14-08-2013  

Cupmaat agentes Detroit op straat

 

DETROIT – In de Amerikaanse stad Detroit zijn de cupmaat, het gewicht en de lengte van de agentes van de politie in Detroit op straat komen te liggen, dat meldde Fox News dinsdag jl. De gegevens stonden in een exel-bijlage van een email aan de korpsleiding waarin werd gemeld dat de op maat gemaakte kogelwerende vesten klaar waren.
De korpsleiding stuurde de mail door aan meerdere leidinggevenden van de verschillende dienstposten in Detroit, waarna de persoonlijke gegevens van de vrouwelijke cops op de derde pagina van het exel-bestand uitlekte onder de manschappen. De vrouwelijke cops beklagen zich nu dat mannelijke collega’s de spot met hen drijven.

 
16-08-2013  

Brenninkmeijer naar Europese Rekenkamer

 

DEN HAAG – Nationaal Ombudsman Alex Brenninkmeijer wordt voorgedragen als collegelid van de Europese Rekenkamer in Luxemburg. Het kabinet stemde daar vandaag mee in op voorstel van minister Dijsselbloem (Financiën) en Timmermans (BZ). Brenninkmeijer volgt Gijs de Vries (D66) op per 1 januari 2014. De bekrachtiging van de benoeming - voor een periode van 6 jaar - wordt in december verwacht in de Raad van de Europese Unie.

Brenninkmeijer trad in 2005 aan als Ombudsman en maakte het de opeenvolgende kabinetten best eens lastig. Zijn benoeming tot Ombudsman door de Tweede Kamer was een overtuigende. Hij ‘versloeg’ toen o.a. de huidige VVD-senator Menno Knip, destijds burgemeester in Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina