De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
05-06-2011  

Taugé lijkt bron van EHEC-mysterie

 

HAMBURG - De Duitse autoriteiten denken de bron van de EHEC-besmetting op het spoor te zijn. Volgens de onderzoekers leidt het spoor naar een bioboer in de regio Nedersaksen die gekiemde groenten als taugé en spruiten van broccoli en kikkererwten produceert. Eerder werden Spaanse komkommers aangeduid, maar vooral een groep van 17 zieke Denen zette de onderzoekers op het spoor. Zij hadden gegeten in een restaurant in Lübeck.
Het restaurant gebruikte de gekiemde groenten in salades net als meerdere restaurants in de regio rondom Hamburg. De kwekerij is inmiddels van overheidswege gesloten en maandagmiddag wordt de definitieve uitslag verwacht van de laboratoriumproeven.
In totaal bedraagt het aantal besmette patiënten meer dan 2000. Ruim 1700 van hen komen uit de regio Hamburg en zo’n 200 uit het buitenland. De gevallen in het buitenland zijn allemaal gerelateerd aan de regio Hamburg met uitzondering van 2 gevallen die waarschijnlijk binnen de familie zijn besmet geraakt. Het aantal doden is gestegen tot 22 personen.

 
23-06-2011  

Vrijspraak voor Wilders

 

AMSTERDAM – De rechtbak in Amsterdam heeft vanmorgen PVV-leider Geert Wilders vrijgesproken van alle aanklachten. Wilders werd aangeklaagd voor het aanzetten tot haat tegen moslims doormiddel van anti-islamitische uitspraken in diverse media en de film Fitna.
De rechter noemde in een op zich korte uitleg van het vonnis, sommige uitspraken wel op het randje van het toelaatbare, maar onderstreepte dat de uitlatingen zijn gedaan in het kader van het maatschappelijk debat.

Archief
Terug naar vorige pagina