De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
01-06-2010  

Telegraaf weigert cartoons Wilders

 

AMSTERDAM – De lijsttrekkers van de vijf grootste partijen mochten van De Telegraaf een dag als journalist optreden en hun eigen pagina’s met berichten maken. PVV-leider Geert Wilders had echter cartoonist Gregorius Nekschot uitgenodigd om een tweetal cartoons voor publicatie te maken en dat schoot de hoofdredactie van De Telegraaf toch in het verkeerde keelgat. Wilders wilde aantonen dat de vrijheid van meningsuiting op het spel stond en kreeg zijn gelijk door de zelfcensuur van De Telegraaf. Wilders plaatste daarop de cartoons van Gregorius Nekschot op de website van de PVV.

 
02-06-2010  

Drie doden bij bomruiming in Duitsland

 

GÖTTINGEN – Bij een bomruiming in het Duitse Göttingen zijn drie explosievenexperts omgekomen toen de bom plotseling ontplofte. De bom uit de tweede wereldoorlog lag op zeven meter diepte onder een plein in de Duitse stad. Een uur voordat de bom dinsdagavond onschadelijk gemaakt zou worden kwam het plotseling tot ontsteking. Hoe is nog niet duidelijk. Naast de drie doden zijn er zes gewonden waarvan er twee ernstig aan toe zijn.

 
03-06-2010  

Joran van der Sloot verdachte van moord in Lima

 

LIMA - Joran van der Sloot is hoofdverdachte van de moord op de 21-jarige dochter van zakenman en autocoureur Ricardo Flores. De Nederlander is voortvluchtig en wordt gezocht door Interpol.
Inmiddels zou van der Sloot tegen betaling van 500 euro zich hebben laten vervoeren van de Peruaanse hoofdstad Lima naar buurland Chili. Ook poogt hij via bekenden contact te krijgen met zijn Amerikaanse advocaat.
Van der Sloot die ook nog steeds verdachte is in de verdwijning van Natalee Holloway in 2005 op Aruba, kwam enkele maanden geleden opnieuw in het nieuws toen Peter R. de Vries onthulde dat hij met vrouwenhandel bezig was. Hij wilde Aziatische vrouwen naar Nederland brengen om in de prostitutie te gaan werken.
Lees verder

< Joran van der Sloot wordt verdacht van moord op Tatiana Flores Stephany Ramirez en de vermiste Natalee Holloway

 
05-06-2010  

Volkskrant/Nyfer: Koopkracht daalt bij rechts

 

AMSTERDAM - Het onderzoek van bureau Nyfer in opdracht van De Volkskrant over de inkomensontwikkeling van de komende jaren bij de plannen van de diverse partijen heeft enkele dagen voor de verkiezingen van de 2e Kamer de tongen losgemaakt. Volgens Nyfer gaat de koopkracht er gemiddeld bij de linkse partijen op vooruit en daalt het besteedbaar inkomen bij de rechtse partijen die harde bezuinigingen voorstellen.
Het onderzoek krijgt ook kritiek omdat er volgens andere deskundigen fouten zijn gemaakt in de berekeningen. Nyfer erkend dat in de berekening van het programma van D66 over de zorg fouten zijn gemaakt maar dat het beeld qua inkomensontwikkeling toch negatief blijft.
Ook wordt erkend dat in twee rekenvoorbeelden van het CDA over twee AOW-gezinnen een fout is gemaakt.
Wat niet betwist wordt, is dat bij het programma van de SP, AOW-ers het beste af zijn.
In De Volkskrant staan de rekenvoorbeelden van de programma’s van diverse politieke partijen.

 
12-06-2010  

Hero Brinkman belooft loyaliteit aan PVV

 

DEN HAAG - Oud-Almelöer en PVV'er Hero Brinkman garandeert dat hij niet uit de PVV stapt. Hij blijft in de fractie, ook als de partij afziet van verdere democratisering en het opzetten van een jongerenafdeling. Brinkman zei in het televisieprogramma Knevel en Van den Brink dat het landsbelang en een nieuw kabinet nu voorrang verdienen. Brinkman, een straatjongen, groeide op in de Almelose Braakweg. Brinkman kwam negatief in het nieuws met zijn mening over de Nederlandse Antillen en zijn drinkgedrag.
 

 
12-06-2010  

Uri Rosenthal gevraagd als informateur

 

DEN HAAG - Koningin Beatrix heeft de voorzittter van de VVD 1e Kamer-fractie Uri Rosenthal gevraagd als eerste te onderzoeken of er een kabinet mogelijk is waarin de VVD en de PVV zitting hebben, zo blijkt uit een verklaring van de Rijksvoorlichtingsdienst. Volgens de omschrijving dient Rosenthal de mogelijkheid te onderzoeken van een kabinet ''waarvan de grootste partij en de grootste winnaar deel uitmaken''. Maandag a.s. zal Rosenthal zijn werkzaamheden nader toelichten.
 

 
13-06-2010  

Meerderheid tegen rechts kabinet

 

DEN HAAG - Nederland lijkt nog niet warm te lopen voor een regering waaraan VVD, PVV en CDA deelnemen. Ruim de helft van de kiezers (52 procent) ziet deze coalitie niet zitten, ruim een derde (36 procent) staat er wel positief tegenover. Dat blijkt uit een peiling die Maurice de Hond zondag publiceerde.
Lees verder
 

 
15-06-2010  

Fraude tiert welig in champignonteelt

 

DEN HAAG – Volgens een onderzoek van de Arbeidsinspectie tiert fraude welig onder de 250 professionele champignonkwekers in Nederland. Bij 9 bedrijven werd een onderzoek ingesteld en werd voor 1,5 miljoen euro aan boetes opgelegd wegens onderbetaling en illegale arbeid door vooral Polen en Bulgaren. Verder wordt een op de tien bedrijven verdacht van belastingontduiking.
In België wordt staatssteun gegeven aan de champignontelers.

 
24-06-2010  

Groenink: staatslening ABN Amro is foetsie

 

AMSTERDAM – Volgens oud- ABN Amro bankman Rijkman Groenink is de lening van de staat van 30 miljard nooit meer terug te betalen. De staat kocht de Nederlandse onderdelen van Fortis toen de bank dreigde om te vallen. De oud- topman die zelf 28 miljoen euro op zijn rekening ontving bij de verkoop van ABN Amro aan Fortis, beweerde dat in een uitzending van BNR Nieuwsradio.
,,Je kunt heel grof over de duim uitrekenen dat een normale nettowinst van ABN Amro-Fortis minstens 1,5 miljard zou moeten zijn, in heel goede tijden. Op grond van de huidige activiteiten zou het maximaal 2 miljard zijn. Veel meer kunnen ze niet verdienen met wat ze hebben'', stelt Rijkman Groenink.
Huidig ABN Amro bestuursvoorzitter Gerrit Zalm gaf vorige maand al soortgelijke signalen af. Voormalig minister van Financiën en huidige huisman Wouter Bos stelde destijds dat de investering zelfs wel eens winst op kon leveren. 

< Momenteel wordt Fortis Nederland samengevoegd met ABN AMRO 

 
25-06-2010  

Belgische justitie doet inval bij bisschop

 

MECHELEN - Een door het Brusselse gerecht als betrouwbaar beschouwde getuige die goed thuis is in kerkelijke kringen, verklaarde enkele weken geleden aan de pedofiliespeurders van de Brusselse federale politie dat de voormalige aartsbisschop Godfried Danneels zware pedofiliedossiers uit het verleden op een geheime plaats in de crypte van de Sint-Romboutskathedraal verstopt zou hebben. Volgens de getuige zou het gaan om voor de kerk als instituut zeer bezwarende dossiers over kindermisbruik door geestelijken. Lees verder in De Standaard en kijk op HLN.be 

 
29-06-2010  

Grove fouten Nederlandse Bank bij DSB

 

DEN HAAG – De commissie Scheltema heeft vanmorgen om tien uur het onderzoekrapport naar de troedracht bij de DSB Bank bekend gemaakt. Volgens Scheltema was DSB veel te commercieel gericht en werden de risico’s als bankbedrijf te laag ingeschat.
Vooral de rol van de Nederlandse Bank krijgt er van langs. De commissie Scheltema stelt in haar rapport dat de Nederlandse Bank nooit in 2005 een bankvergunning had mogen afgeven. De rol van Nout Wellink en het verlengen van zijn termijn staat daardoor opnieuw ter discussie.

Kijk verder op de website van de onderzoekscommissie


< Nederlandse Bank Amsterdam
- toezichthouder namens de Staat


Rapport Scheltema - DSB Bank

Archief
Terug naar vorige pagina