De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
10-05-2012  

Wereldomroep stopt Nederlandse uitzending

 

HILVERSUM - Radio Nederland Wereldomroep zendt vandaag voor het laatst programma's in het Nederlands uit. De omroep doet dat met een marathonuitzending van 24 uur. De Wereldomroep gaat zich vanaf volgend jaar richten op "het verspreiden van het vrije woord" in landen waar geen persvrijheid is.

De Wereldomroep zal vooral programma's maken voor landen in Afrika en in de Arabische wereld. Ook landen als China, Cuba en Venezuela behoren tot de doelgroep. De uitzendingen gebeuren in de taal van het ontvangende land.
De Wereldomroep moet van het kabinet drastisch reorganiseren en bezuinigen. Het jaarlijkse budget daalt van 46 naar 14 miljoen euro per jaar. Van de 350 werknemers worden er 270 ontslagen. Voor het personeel dat weg moet, is met de bonden een sociaal plan overeengekomen.
De Wereldomroep zwaait vandaag af met een 24-uursuitzending, die vanavond om 22.00 uur begint. Daarin komen allerhande oudgedienden langs. De marathonuitzending wordt afgetrapt door presentator van het eerste uur Pim Reijntjes (92 jaar).
 

 
19-05-2012  

Van hennepbrood wordt je groot

 

OEGSTGEEST – Bakker Hugo de Groot in Oegstgeest heeft landelijk naam weten te maken met de verkoop van hennepbrood. Enkele tientallen broden gaan daags over de toonbank en dat zullen er waarschijnlijk wel meer worden nu het Nederlands Forensisch Instituut geen hoge THC-waarden in het brood heeft kunnen vaststellen. Een verbod lijkt dan ook niet voor de hand te liggen.
Hugo de Groot haalt zijn legaal geproduceerde grondstoffen uit Zwitserland en verwerkt dat in zijn broodspecialiteit vanwege de positieve invloed op de weerstand van de spieren. Op naar de Echte Bakker.
 

Archief
Terug naar vorige pagina