Sportberichten


Plaatsing  
 
28-01-2023  

IJsbaan op omvallen, Romme gooit handdoek

 

TWENTE  - Jaren geleden maakten de Twentse gemeenten de afspraak om via de opcenten van afvalverwerker Twence. De aandeelhoudende gemeenten van Twence lieten hun inwoners extra betalen om kapitaal te vergaren voor investeringen in sportaccommodaties van allure.
Zo kreeg Almelo de topsporthal ISSPA binnen haar gemeentegrens met als hoofddoel het turnen naar internationaal niveau te tillen. Het lukte even met de zusjes Wevers maar nu is het kommer en kwel met topsport in de Isspa. Het inmiddels terziele Eurosped Volley vertrol al jaren geleden naar een halletje in Vroomshoop. Geen topsportklimaat in Twente, zo bleek onlangs, toen het bestuur plotsklaps de stekker er uit trok.
In Enschede werd een overdekte ijsbaan gerealiseerd om het schaatsniveau in Twente op te krikken. De exploitatie van de ijshal kwam nooit goed van de grond.'Topper in ruste'Gianni Romme werd aangetrokken om sport en beleving op een hoger plan te tillen, maar de energiecrisis bracht de ijshal op de rand van de afgrond. De exploitant kondigde sluiting aan en Romme vertrok voor zekerheid via een andere job.
Bij 13 Twentse gemeenten trok Enschede aan de bel voor geld om de ishal een roemloos einde te besparen. Langzaam tekent zich een kentering af om per hoofd van de bevolking een extra bijdrage opt tafel te leggen voor nehoudt van de ijshal. Alleen personeel, dat is er straks niet meer als Enschede kan gaan tellen wat de collecte bij de andere gemeenten heeft opgebracht.
Hengelo profiteerde destijds ook met flinke investeringen in de accommodatie voor de FBK Games. Wat grotere Twentse bedrijven vullen daar nog de sponsorpot voor atleiek op internationaal niveau. Maar o wee als...
Hellendoorn bouwde in Nijverdal een zwembad met enige allure, Het Ravijn.De gelijknamige waterpolo'ers 'timmeren al jaren met succes aan de weg', maar onlangs werd bekend dat de coach van de mannen er  het seizoen mee kapt. 'Ik mis hier topsportklimaat', zo de uitleg. Oppassen dus dat men niet in het ravijn dondert !

Archief
Terug naar vorige pagina