Sportberichten


Plaatsing  
 
03-10-2020  

Heracles kansloos in Gelredoom


Tannane, Pasveer en Bruns deden hun oude club zeer!
 

ARNHEM – Er is niks aan te merken op de regelmatige 3-0 nederlaag die Heracles vanmiddag in Arnhem moest incasseren. Vitesse was vandaag in de Gelredome minimaal een maatje te groot voor de Almeloërs. Dat krachtsverschil kwam tot uiting in goals van achtereenvolgens Loïs Openda, Oussama Darfalou en Oussama Tannane.

Eigenlijk had Rai Vloet, die in de vijfde minuut een dot van een kans kreeg, Heracles op voorsprong moeten zetten. Hij maakte het goed storend Riechedly Bazoer van Vitesse lastig, creëerde zo een prima schietkans voor zichzelf, maar schoot te slap en ook nog naast het doel van Remco Pasveer.
Vitesse bouwde gestaag aan een overwicht en dat kwam na dik een half uur in de score tot uiting toen Loïs Openda keeper Michael Brouwer passeerde. Vanaf dat moment was de Arnhemse formatie heer en meester. Van dat surplus maakte Oussama Darfalou gebruik om de score te verdubbelen toen de verdediging van de Almeloërs geen vat op hem kregen. Het was aan gebrek aan effectiviteit bij Vitesse en ook aan enkele reddingen van Brouwer te danken dat het bij rust nog 2-0 stond.

Geleerd in Almelo
Het spel en de stand brachten trainer Frank Wormuth tot het na de rust laten aantreden van Jeremy Cijntje, Lucas Schoofs en de door zijn gedrag in ongenade gevallen Silvester van der Water, die na zijn vertrekwens meer spraak- dan smaakmaken was in de Almelose gelederen. Het spelbeeld veranderde hoegenaamd niet, de stand nog wel, want na ruim een half uur in de tweede helft werd het 3-0 door een hard en zuiver schot van Oussama Tannane, die in zijn Almelose jaren dit en nog veel meer bij Heracles leerde.

Vitesse - Heracles Almelo 3-0
(2-0)
1-0 Openda (34), 2-0 Darfalou (37), 3-0 Tannane (63)

Scheidsrechter: Van den Kerkhof

geel: Tannane, Bero, Bijleveld

OPSTELLINGEN
Vitesse: Pasveer; Doekhi, Bazoer, Hajek, Dasa; Bruns (Cornelisse/90), Tannane (Gong/90), Bero (Touré/83); Wittek, Openda (Broja/74), Darfalou (Huisman/83).
Heracles Almelo: Brouwer; Breukers, Rente (Schoofs/46), Pröpper, Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Bijleveld (Van der Water/46), Vloet; Szöke (Burgzorg/66), Bakis (Cijntje/46).
bron: Twentesport.com /WA

Bekijk de fotoreportage

Archief
Terug naar vorige pagina