Sportberichten


Plaatsing  
 
28-09-2020  

Voetbalwereld geschokt door 2e publieksverbod


Het 1,5 meter afstandsadvies wordt teveel genegeerd door het volk waardoor het virus weer fors toeslaat!

Foto: Heracles Almelo / Foto Smit
 

DEN HAAG – Het Kabinet Rutte III komt opnieuw met een publieksverbod in het betaalde voetbal om de opgelaaide verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat melden bronnen in Den Haag.
Vanavond tijdens een ingelaste persconferentie, wordt deze maatregel en andere publiekelijk waarbij minister-president Rutte verdere uitleg zal geven over het hoe en waarom.
Overigens vindt er vooraf om 17.00 uur nog een gesprek plaats tussen het kabinet en de KNVB over de ‘uitgelekte’ aankondiging die als een bom insloeg bij de clubs. Ook het amateurvoetbal maakt onderdeel uit van het publieksverbod.

Het coronavirus is hard op weg zich opnieuw te verspreiden onder de bevolking, waardoor extra maatregelen nodig zijn om de gezondheidszorg stuurbaar te kunnen blijven uitvoeren met de maximaal beschikbare ‘handen aan het bed’, terwijl de medewerkers nog niet eens bekomen zijn van de eerste golf die Nederland overspoelde. Nu wordt ook verwacht dat de horeca om 22.00 uur moet sluiten en het aantal maximale zitplaatsen verder wordt ingeperkt.

Archief
Terug naar vorige pagina