Sportberichten


Plaatsing  
 
27-09-2020  

Heracles bezorgt PSV het eerste puntverlies


Foto: Heracles Almelo
 

ALMELO – Vooraf zou Heracles vermoedelijk blij zijn geweest met een punt tegen PSV, achteraf zal het besef zijn doorgedrongen dat een driepunter vanmiddag ook tot de mogelijkheden behoorde. Het bleef uiteindelijk bij 1-1. Beide goals vielen vanaf elf meter. In de eerste helft scoorde Rai Vloet door een penalty te benutten en na de rust deed Philipp Max dat voor de ploeg uit Eindhoven.
Het duel Heracles-PSV had bovendien nog een aardig tintje tussen leermeester Wormuth en cursist Schmidt die het trainersvak leerde bij de huidige trainer van Heracles.

In het thuisteam stond reservekeeper Michael Brouwer op doel ter vervanging van de geblesseerde Janis Blaswich. Verder maakten Marco Rente en Sinan Bakis deel uit van de basis-elf bij de Almeloërs. Heracles gooide na een voorzichtig begin de schroom overboord, want voelde aan dat PSV nog niet de vorm heeft van een titelkandidaat.

De clubs deden van meet af aan amper voor elkaar onder. Heracles kreeg dus een penalty nadat scheidsrechter Kamphuis binnen de lijnen van het strafschopgebied een handsbal van de Eindhovense verdediger Nick Viergever had waargenomen. Vloet mocht dus het cadeautje uitpakken, wat hij met verve deed. Op zich was de voorsprong van Heracles gezien het voor een kampioenskandidaat povere voetbal van PSV terecht.

Mogelijkheden
Vervolgens drongen de gasten wel meer aan, maar ook de thuisclub kreeg in de counterattack zo zijn mogelijkheden en het zou halverwege 2-0 zijn geweest als een goal van Adrian Szöke niet vanwege buitenspel zou zijn afgekeurd.

Na de thee kwam PSV snel langszij toen ook PSV een penalty kreeg. Weliswaar strekte zich de zoals al gezegd sterke tweede keeper van de Almeloërs in pas zijn derde officiële wedstrijd naar de goede hoek, maar de strafschop van Philipp Max was ook loepzuiver. In de slotfase kon het nog alle kanten op, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord.

Heracles Almelo - PSV 1-1 (1-0)
1-0 Vloet (pen.31), 1-1 Max (pen.50)

Scheidsrechter: Kamphuis

geel: Heracles; Bijleveld, Hardeveld, Kiomourtzoglou, Pröpper; PSV; Bruma, Rosario

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Brouwer; Breukers (Schoofs/79), Pröpper, Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Rente, Vloet, Bijleveld; Szöke (Van der Water/58), Bakis (Burgzorg/58).
PSV: Mvogo; Dumfries, Teze, Viergever, Max; Ihattaren (Madueke/46) , Sadilek (Thomas/46), Rosario, Mauro (Malen/46); Bruma, Gakpo (Boscagli/78).
bron: Twentesport.com / HH


Klik hier voor de fotoreportage
 

Archief
Terug naar vorige pagina