Sportberichten


Plaatsing  
 
29-02-2020  

ADO- Heracles eindigt bloedeloos zoals het begon

 

DEN HAAG – Nummer voorlaatst ADO en middenmoter Heracles bakten er zaterdag weinig van. Het Haagse stadion was koud en winderig en ook het spel van beide teams bood nauwelijks opwindende energie voor de toeschouwers.
ADO heeft de punten dringend nodig en wilde winnen maar het niveau was droevig. Bovendien was de Almelose doelman Blaswich wederom in vorm om de weinige kansen die zich aan Haagse zijde voordeden, te elimineren. De gelegenheidsachterhoede van Heracles, met alleen Knoester als vaste kracht, hield dus de nul. De Almeloërs waren weliswaar meer in balbezit, maar aanvallend waren doelrijpe kansen zeer mager en de afwerking zwak. Bovendien was de Haagse doelman Koopmans attent bij de weinige doelpogingen van afstand. 
De enige die nog voor enige opwinding zorgde, was aan Haagse zijde invaller Summerville die in de tweede helft nog enkele keren voor verwarring zorgde in de Almelose defensie. Teamgenoot Pinas kreeg in blessuretijd voor de tweede keer geel van scheidsrechter Bax en kon het speelveld nipt voor het eindsignaal voortijdig verlaten.
Heracles pakte dus het eerste punt in een uitduel in het nieuwe kalenderjaar en daarmee is alles gezegd.

Na de winst op Ajax in een boeiend duel en de zeer matige prestatie tegen ADO, zal Heracles zondag a.s. om 14.30 uur in het thuisduel tegen ‘hekkensluiter’ RKC dus uit een ‘ander vaatje moeten tappen’ om zich honderd procent veilig te spelen. In Waalwijk werd eerder kansloos verloren en pakten de ‘jongelingen’ van trainer Grim de eerste competitieoverwinning. Vanmiddag versloeg RKC verrassend het bezoekende Fc Utrecht en liep daarmee dus twee punten in op de Hagenezen. In Almelo zullen de Waalwijkers dus alles uit de kast willen halen. Aan Heraclestrainer Wormuth de taak om zijn mannen weer scherp te krijgen. De Duitser verontschuldigde zich richting het publiek na het duel tegen ADO om het vertoonde spel van zijn ‘Manschaft’.

De wedstrijd zondag a.s. tegen RKC is voor kinderen tot en met 12 jaar toegankelijk voor 5 euro. Klik hier voor meer informatie!


ADO Den Haag - Heracles Almelo 0-0

Scheidsrechter: Bax
geel: Duffy; Osman (op scherp), Rossmann
rood: Pinas (90+2)
OPSTELLINGEN
ADO Den Haag: Koopmans; Spence, Stubbs, Pinas, De Bock; Immers, Bakker, Goossens (Duffy/79), Meijers, Falkenburg (Summerville/55); Bogle (Kramer/65)
Heracles Almelo: Blaswich; Schoofs, Rossmann (Van den Buijs/46), Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Osman (Van der Water/63), Merkel; Mauro Junior, Dessers, Burgzorg (Szöke/90)
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina