Sportberichten


Plaatsing  
 
14-02-2020  

Zwak Heracles laat de punten in Venlo

 

VENLO – Heracles Almelo kan niet spreken van goede resultaten in uitwedstrijden tegen VVV Venlo. De Almeloërs die zo verrassend goed presteerden nadat de hele voorhoede vorig jaar zomer verdween, zitten na de winterstop in een dip. Werd vorige week weliswaar gewonnen van Fortuna ondanks het matige spel, nu zakte de ‘Manschaft’ van trainer Wormuth in Venlo volledig door het ijs, terwijl de ‘koempels’ aan één treffer genoeg bleken te hebben om alle winstpunten bij te laten schrijven, daarmee tekenent voor de vierde nederlaag van de Heraclieden na de jaarwisseling. 

Zoals bekend voetbalde VVV vanuit een gesloten defensie om bij balbezit razend uit te vallen. Heracles breidde wat, maar wist nauwelijks door te dringen tot het doelgebied van de Venlose doelman Kirschbaum. Knullig balverlies van de Almeloërs leidde dan ook tot de voorsprong van de thuisploeg toen Post de bal plotseling de bal in bezit kreeg en deze de bal achter de Almelose doelman Blaswich deponeerde. Heracles leek daarna even helemaal de kluts kwijt, maar Blaswich zag tot zijn opluchting dat Darfalou zijn plotselinge kans zag eindigen op de bovenkant van het doel.
VVV bleef achterin op de nul spelen en haalde zo de rust omdat de Almelöers geen enkele kans wisten te bewerkstelligen.

Na rust leken de bezoekende Almeloërs wat beter in hun spel te komen, zonder daar het woord groots aan toe te voegen, want opgelegde kansen leverde het niet op, mede omdat topscorer Dessers bekwaam werd afgeschermd en middenvelder Osman nauwelijks in het spel voorkwam.  VVV koesterde de voorsprong tegen een hopeloos uit vorm zijnde Heracles dat wel werkte maar niet de aanvallers in positie kon brengen. Toch zag Dessers nog een kansje voorbijgaan terwijl Darfalou kort daarvoor de Limburgers in veiliger vaarwater had kunnen zetten, maar hij faalde volkomen.
Kortom een wedstrijd het aanzien nauwelijks waard en waarin Dessers in de slotseconde nog bijna de gelijkmaker van zijn schoen liet vertrekken, ware het niet dat Kirchbaum zich niet liet verrassen en zo waakte over de winst van VVV Venlo.

Voor de Almeloërs rest een week voorbereiding om mogelijk zondag 23 februari om 16.45 uur in een VOL eigen huis te verrassen tegen het bezoekende Ajax dat donderdag er voor toch een lastige uitwedstrijd heeft tegen het Spaanse Getafe in de Europa League.


VVV-Venlo - Heracles Almelo 1-0 (1-0)
1-0 Post (21)
Scheidsrechter: Oostrom
geel: Pröpper, Cijntje, Breukers, R.Janssen
OPSTELLINGEN
VVV-Venlo: Kirschbaum; Pachonik, Röseler, Kum, R. Janssen; V. Ooijen (Janssen/78), Post, Bruns; Opoku (Gelmi/90+5), Darfalou, Yeboah (Sinclair/86).
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper (Szöke/90+3), Knoester, Hardeveld; Kiomourtzoglou, Mauro Junior, Osman; Van der Water (Bijleveld/62), Dessers, Burgzorg (Cijntje/62).
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina