Sportberichten


Plaatsing  
 
05-02-2020  

Heracles licht optie, Wormuth blijft nog een jaar

 

ALMELO – Voor de Nederlandse voetbalwereld was trainer Frank Wortmuth twee jaar geleden nog een onbekende. Het baarde dan ook opzien dat Heracles Almelo met de Duitse trainer op de proppen kwam. Een kleine 2 jaar verder is de geboortige Berlijner geen onbekende meer. Zijn eerste seizoen op het hoogste Nederlandse niveau was succesvol. Zo succesvol dat Heracles Almelo het hele spitsentrio zag vertrekken door kopende clubs in binnen- en buitenland.
Wormuth kon bij aanvang van zijn tweede seizoen in Almelo derhalve opnieuw gaan bouwen aan een team dat volgens Heracles opnieuw in de middenmoot moet eindigen. De eerste helft was verrassend goed ondanks een lichting aangevuld met vooral jonge talenten en/of spelers met een krasje. In de winterstop kondigde Heracles al aan dat het met Wormuth aan tafel wilde om mogelijk de optie in zijn 2-jarig contract te lichten. Niet alleen ging het boven verwachting, de clubleiding had bij aangaan van het contract al vertrouwen in de Duitser als opbouwtrainer had hij al een schat aan ervaring als hoofd jeugdopleiding bij de Duitse Voetbalbond en bondscoach van Duitsland onder 20. Zijn ambitie om nog eens hoofdtrainer te worden van een club op niveau, maakte het dat Wormuth de stap naar de eredivisie bracht, mede ook omdat hij een liefhebber is van het Nederlandse aanvallende voetbal. Bovendien zag hij nog een gelijkenis bij Heracles vergeleken bij het bondstrainerschap, bestuurlijke rust en dat vindt een opbouwtrainer als Wormuth wel prettig ondanks dat hij wist dat spelers beter maken en verkopen een noodzaak is voor Heracles.

Edoch ook in het buitenland vielen de prestaties van Wormuth met Heracles op, ook in China. Het werd dus tijd dat Heracles handelde om de optie te lichten. De Duitser heeft er geen moeite mee, ten eerste omdat hij het naar zijn zin heeft in Almelo en ten tweede omdat hij zich bewust was van de mogelijke contractverlenging met een jaar. Wormuth ziet de lichting van de clausule als een compliment. En mede ook vanwege de Hollandse mentaliteit waar het glas eerder half vol is dan half leeg, zo meldde hij in Tubantia. Het publiek vermaken is het andere doel en boodschap die hij meekreeg bij zijn komst. Dat is Wormuth van plan, zeker na het winterdipje. Om te beginnen vrijdag tegen het bezoekende Fortuna Sittard dan moet er gewonnen worden na wat nederlagen op rij. Het spel tegen Feyenoord en Willem II doortrekken, maar dan met de score aan de goede kant. Het doel 38 punten, nog 12 te gaan!

Archief
Terug naar vorige pagina