Politiek nieuws


Plaatsing  
 
04-11-2022  

Groen licht 5 vakantiehuisjes bij 't Maatveld

 

ALMELO – Het plan voor vakantiehuisjes in een bosperceel bij restaurant ’t Maatveld stamt al ‘uit de vorige eeuw’. De gemeente Borne gaf al voor de grenscorrectie met Almelo in 2001 te kennen dat het welwillend wilde meewerken aan de vraag van restauranteigenaar Ben Wispels om 2 bestaand verouderde huisjes te slopen en te vervangen door 6 nieuwe huisjes geschikt voor gezinsvakanties. De gemeente Almelo eerbiedigt het eerdere besluit van de gemeente Borne door hiervoor alsnog groen licht te geven.
Wel werd er nog het nodige ‘uit onderhandelt ’. De voorgenomen 6 huisjes worden er 5 om niet teveel houtkap te veroorzaken. Veertien bomen moeten er nu wijken, maar Wispels moet er honderden terug planten in een strook grond langs de vroegere atletiekbaan die hij eerst van de gemeente moet kopen. Ook verplicht honderden struiken planten in diezelfde strook om er een ecologische zone van te maken.
Niet iedereen is blij. Sommige buurtbewoners vrezen dat de rust verloren gaat rond het Maatveld, vergetende dat dit Almelose gebied op vroegere Bornse grond, druk gebruikt werd door Almelose sporters in atletiek, voetbal en honkbal. De laatste tak van sport vertrok pas onlangs van het complex en verkaste naar het sportcomplex Beeklust.
Omwonenden vreesden ook illegale kap in de toekomst, maar wie zijn ogen goed de kost geeft, ziet de nodige resterende stronken op eigen terrein van de bezwaarmakers om de houtkachel van al langer bestaande huisjes rondom het vroegere sportcomplex te kunnen stoken.

Archief
Terug naar vorige pagina