Politiek nieuws


Plaatsing  
 
04-12-2012  

Middenstand wil 2 uur gratis parkeren (upd)

 

ALMELO – De onlangs uitgebrachte nota Parkeerbeleid Centrum is niet goed gevallen bij de 200 ondernemers in de binnenstad die zijn verenigd in Centrum Almelo Actief (CAA). De club wil uitstel van behandeling omdat het eerst fundamenteel met de politiek wil discussiëren over de inhoud van de nota en verwijst in deze naar het in de zomer gepresenteerde alternatief van de ondernemers.
Woordvoerder Martijn Makkinga gaat daarom ook inspreken tijdens de Raadsvergadering van hedenavond.
CAA wil een ander beleid dan het college van B&W voorstaat en wil dat de eerste twee uur gratis worden. CAA wijst daarbij ook op de op stapel staande versoepelingen in Enschede en Oldenzaal. In de Enschedese van Heek-parkeergarage wordt nu al 50 procent reductie gegeven en in Oldenzaal wordt wellicht het parkeren tijdens koopavonden en koopzondagen gratis. Het CAA wijst eveneens op de toenemende leegstand van winkelpanden en verwijst ook naar de kosten van 350.000 euro die het nieuwe plan met zich meebrengen. Het CAA wil dan ook eerst een fundamentele discussie op basis van cijfers voordat de gemeenteraad de voorliggende nota behandeld en spreekt de politieke partijen in de gemeenteraad daar vanavond op aan.

Lees ook:
Almelo ontwikkelt nieuw parkeerbeleid
en
Parkjes of P-plaatsen, wat helpt de winkelier?

Update:
Het onderwerp Parkeerbeleid Centrum werd van de agenda afgevoerd. De gemeenteraad wil eerst meer informatie over de standpunten van de Middenstand en de financiële gevolgen en heeft bovendien nog zoveel vragen dat het de nota niet besluitrijp achtte.

Archief
Terug naar vorige pagina