Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
23-09-2013  

Tour du ALS brengt € 1.486.127,- op !

 

Op zaterdag 21 september vond de afsluiting plaats van Tour du ALS editie 2. Het overweldigende succes van 7 juni 2013 werd gevierd met een sfeervolle “Afterparty” in sporthart Papendal. In het bijzijn van patiënten, deelnemers, vrijwilligers en sponsoren werd een cheque van € 1.486.127,- overhandigd aan Stichting ALS Nederland.

Op 7 juni 2013 beklommen 600 deelnemers fietsend, hardlopend en wandelend de Mont Ventoux. Onder de deelnemers 8 ALS-patiënten, die omringt door vrienden de weg naar de top trotseerden. De geweldige editie is volgens Gert-Jan Pijl, voorzitter van Stichting Tour du ALS, het resultaat van een immens geleverde inspanning door patiënten, deelnemers, vrijwilligers en sponsoren: “het was een prachtige editie met een ongelooflijke sfeer. We hadden de weergoden met ons en hadden slechts één doos pleisters op 1.200 afdalingen nodig. Dit alles met een ongekend eindresultaat. Meer kan een organisatie zich niet wensen.” Het ingezamelde geld zal besteed worden aan wetenschappelijk onderzoek naar de genadeloze ziekte ALS en aan het welzijn van ALS-patiënten.

Op 30 mei 2014 zullen wij voor editie 3 opnieuw naar de Mont Ventoux afreizen. Wij zoeken 1.500 deelnemers, die per persoon 1.500 euro bij elkaar brengen voor de gemiddeld 1.500 ALS-patiënten in Nederland. Fietsend, hardlopend of wandelend, bieden wij de uitdaging in 1, 2 of 3 beklimmingen van de Mont Ventoux. Schrijf je in via www.tourduals.nl, want alleen: “Samen trappen we ALS de wereld uit” .

Bekijk hier meer foto's
 

Archief
Terug naar vorige pagina