Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
14-09-2013  

Tripje naar Mercedes Bremen door ALS-benefiet

 

ALMELO – Op vrijdagavond 1 februari jl. vond in de Business Lounge van Heracles Almelo het benefietgala van de stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’ plaats. De opbrengst van om en nabij de 170.000 euro was een enorm succes en wordt ingezet om het levenseinde van ALS-patiënten te verlichten en om onderzoek te doen naar de oorzaak van de fatale spierziekte. Dit tot vreugde van AlmeloNieuws-fotograaf Freek Buitenweg die zelf het slachtoffer is maar graag ziet dat mogelijk anderen van deze ziekte verschoont kunnen blijven.

Tijdens die avond was voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo veilingmeester en hij hamerde de veilingkavels af zoals een tweetal bezoekjes aan het Torentje waar minister-president Mark Rutte resideert, een bezoek aan het ministerie van Justitie waar staatssecretaris Fred Teeven de gasten rondleidde, een diner bij voormalig politica Rita Verdonk, maar ook een bezoekje aan Mercedes Benz in Bremen.
Ondernemer Herman Schmidt van Schmidt Bouwmachines uit Almelo legde beslag op dat tripje en toog met zijn gezelschap onlangs met gastheer Henk Bolk per luxe Mercedes Viano naar Bremen om daar de fabriek en het ‘Kundencentrum’ te bezoeken voordat met de ‘Geländewagen’ (GLK) een ritje over de testbaan kon worden gereden.



In Bremen produceert Mercedes Benz naast de GLK ook de Mercedes-Benz C-Klasse (Limousine, T-Modell, Coupé), E-Klasse (Coupé en Cabriolet), SLK, en de SL. Sinds 1978 liepen in Bremen maar liefst meer dan 6 miljoen auto’s van de band. Al die modellen worden door elkaar heen geproduceerd en dat vergt een gigantische bevoorradingscoördinatie. Het ultramoderne ‘Kundencentrum’ is de plek waar steeds meer Mercedes-kopers hun bestelde voertuig ophalen.
De succesvolle trip werd afgesloten met een diner in voortreffelijke Hotel-Restaurant Schmidt in het Duitse Meppen.

Fotoreportage: Henk Bolk

Fotoreportage (19 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina