02-12-2017

Heracles faalt in Tilburg tegen Willem II

TILBURG – Heracles  Almelo heeft nog niet veel geleerd van de nederlaag tegen ADO twee weken geleden. Maakte het vorige week wat goed met de winst op het bezoekende NAC, In Tilburg liet het zich opnieuw overlopen in het eerste halfuur van de wedstrijd. Zij het dat deze keer trainer Stegeman begon met een driemans-verdediging om Duarte als extra middenvelder te posteren voor een beoogd overwicht in aanvallende zin.

Die tactische vondst werd al snel gelogenstraft toen Willem II al binnen vier minuten het ‘gat’ in de verdediging vond en de Tilburgse topscorer Fran Sol met een fraai tikje achter het standbeen langs de zwart-witte defensielinie en doelman Castro het nakijken gaf (1-0).
Willem II rook bloed en bleef de aanval zoeken via de vrije ruimte en het kreeg kansen. Na bijna een kwartier viel de 2-0 toen Obeche de voorzet van rechts van Haye binnenkopte. Heracles kreeg geen grip op de wedstrijd en de Tilburgers zochten de genadeklap. Die viel amper 7 minuten later door opnieuw Obeche die op maat werd bediend door Sol die kinderlijk eenvoudig de bal kon veroveren van Monteiro. Het leek een debacle te worden voor rust, want Willem II kreeg kans op kans en ook oud- Heraclied Ben Rienstra zag zijn inzet nog tegen de paal belanden buiten bereik van Castro.
Beide teams gingen dus met 3-0 de rust in want de zeldzame aanvallen van Heracles maakten geen indruk.

Na rust kwam Stegeman met een dubbele wissel door Breukers alsnog in te brengen als vierde verdediger voor wat extra rust achterin en Vermeij als extra spits voor de hoge bal. Kuwas en Peterson werden als falende spitsen geofferd. Het bracht niet de kentering want ook in de tweede helft bleef Willem II de aanvallende ploeg en kreeg Heracles nauwelijks kansen. In de slotfase mocht Jakubiak debuteren en hij zorgde met een afstandsschot van zo’n 20 meter nog voor een persoonlijk succes en de eretreffer (3-1).
Met de uitwedstrijd tegen AZ voor de boeg derhalve een mislukt experiment maar ook een collectief falen waarbij vechtlust volkomen ontbrak.

Willem II - Heracles Almelo 3-1
(3-0).
Score: 4. Sol 1-0, 13. Ogbeche 2-0, 21. Ogbeche 3-0, 86. Jakubiak 3-1.

Scheidsrechter: Makkelie

Geel: geen

OPSTELLINGEN
Willem II: Branderhorst; Lewis, Heerkens, Lachman, Tsimikas; Rienstra, Chirivella, Haye (El Hankouri/81), Azzaoui; Ogbeche, Sol (Crowley/89).
Heracles Almelo: Castro, Wuytens, Van den Buys, Hardeveld, Pelupessy, Duarte, Niemeijer, Monteiro (86. Jakubiak), Kuwas (46. Breukers), Gladon, Peterson. (46. Vermeij).

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

14-12-2017

Vermeij matchwinner tegen Sparta Rotterdam

ALMELO – Heracles-trainer John Stegeman gaf in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam de voorkeur aan Vermeij en liet spits Gladon op de bank. In de verdediging was het passen en meten gelet op de blessures en maakte Baas zijn debuut en Drost zijn rentree na een blessure maar wel als centrale verdediger.
Stegeman zal het niet betreurt hebben nu Vermeij in de slotfase alsnog de overwinning binnenhaalde voor de thuisclub die nu vier thuiswedstrijden op rij won maar in uitwedstrijden te vaak onderuit gaat.
Heracles Almelo had in de eerste helft het betere van het spel en kwam al snel op voorsprong toen de mee opgekomen Wuytens de vrije trap van Kuwas onberispelijk in het net achter doelman Kortsmit kopte. Sparta oogde onzeker, bleef veel achterin hangen en zag Vermeij, Niemeijer en Pelupessy opgelegde kansen missen om nog voor rust afstand te nemen.

Na de thee zette Sparta gelijk meer druk voorwaarts en dat betekende binnen een minuut de gelijkmaker door spits Proschwitz die de voorzet van Floranus van dichtbij binnen schoot. Doelman Castro bleek weer de sterke doelman die zijn mindere optreden in Alkmaartegen AZ achter zich had gelaten en behoede Heracles voor een achterstand bij pogingen van Brogno en Goodwin. Met noch een kwartier te gaan dan toch opnieuw voorsprong voor Heracles. De voor Peterson ingevallen Darri, ook terug van een blessure, kwam dreigend het doelgebied van Sparta in en legde de bal panklaar voor de inkomende Niemeijer die doelman Kortsmit geen kans gaf.
De euforie was van korte duur, want binnen een minuut kwam Sparta weer langszij toen Wuytens zijn directe opponent Proschwitz teveel ruimte gaf om de bal via de grond achter doelman castro te koppen.
De slotfase werd dus alles of niets voor beide ploegen. Sparta-trainerPastoor  bracht Spierings voor Breuer en Alhaft voor Goodwin terwijl Stegeman Gladon liet opdraven voor Niemeijer en Jakubiak voor Monteiro. Beiden hadden in 89e minuut hun aandeel in het bereiken van spits Vermeij die Heracles alsnog de winst bezorgde.

Trainer Stegeman toonde zich vooral tevreden over de vechtlust van zijn team en vond dat vooral in de eerste helft meer afstand genomen had moeten worden. ‘Tot het einde gingen beide voor de winst en zijn ze voor dit resultaat blijven knokken’, aldus Stegeman
Collega Pastoor was vooral ontevreden over de eerste helft maar vond op basis van de tweede helft dat zijn team meer verdiend had. ‘We verdedigden te naïef bij het derde doelpunt’, constateerde Pastoor spijtig.
Heracles nam door de winst weer wat ruimte en kroop voorbij Heerenveen op de ranglijst. Nodig ook, want er wachten opnieuw twee pittige uitwedstrijden op rij tegen Fc Utrecht en VVV Venlo.

Heracles Almelo – Sparta Rotterdam 3-2 (1-0)
1-0 Wuytens (6), 1-1 Proschwitz (46), 2-1 Niemeijer (75), 2-2 Proschwitz (77), 3-2 Vermeij (89)

Scheidsrechter: Kamphuis

geel: Fischer

Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Wuytens, Baas; Niemeijer (Gladon/88), Pelupessy, Monteiro (Jakubiak/87); Kuwas, Vermeij, Peterson (Darri/63).
Sparta Rotterdam: Kortsmit; Holst, Fischer, Breuer (Spierings/78), Floranus; Duarte, Sanusi (Brogno/46), Dougall; Proschwitz, Mühren, Goodwin (Alhaft/83).

(volgt)

15-12-2017

Oud- Heraclied Dick Reekers overleden

LOSSER/ALMELO – Oud- Heraclesspeler Dick Reekers is dinsdag 12 december op 77-jarige leeftijd plotseling overleden. De in Losser woonachtige Reekers kwam in 1960 over van Sportclub Enschede naar Heracles waar hij speelde als buitenspeler en vooral ex- international Hennie van Nee en topscorer allertijden Joop Schuman van bruikbare ballen voorzag. Snelheid en een prima passeerbeweging waren zijn kenmerken. Reekers speelde tot medio 1968 voor de Almelose club waarna nog clubs volgden als Zwolsche Boys en Sportclub Drenthe, de voorloper van Fc Emmen.
Bij Heracles leverde Reekers o.a. zijn bijdrage aan het kampioenschap van de eerste divisie B, de promotiewedstrijd tegen Fc Vlaardingen, kampioen van de eerste divisie A  in het seizoen 1961-1962 en na de promotie in de eredivisie tot 1966 toen degradatie volgde.

Later was Reekers nog actief als trainer in de amateurwereld bij o.a. Sportclub Enschede, Achilles ’12 en HSC’21. Ook volgde hij vol belangstelling de voetbalcarriëre van zoon Rob die voornamelijk in de Duitse competities voetbalde en één keer uitkwam voor het Nederlands elftal. Dick Reekers stond verder bekend als een goede verhalenverteller en moppentapper en was eiegenlijk dagelijks nog te vinden in het familiebedrijf Reekers Tweewielers in Enschede waar zoon Dick Jr’. de scepter zwaait.

17-12-2017

Heracles pakt puntje in en tegen Utrecht

In de slotminuut haalt Paul Gladon verwoestend uit voor de gelijkmaker.
Fc Utrecht doelman Marsman staat er beteuterd bij.

UTRECHT – Na de zwaar bevochten thuiszege op Sparta Rotterdam volgde voor Heracles Almelo de uitwedstrijd tegen Fc Utrecht. In De Galgenwaard won Heracles sinds 2004 maar twee keer en speelde het vier gelijk. Vooraf bezien dus een zware wedstrijd waarin elk puntje winst betekent.

Uitrecht was ook zondagmiddag de bovenliggende partij. Heracles speelde met een gesloten defensie en hoopte op de counter. De eerste kansen waren voor Utrecht via Labyad. Hij was het die de Utrechters met nog tien minuten speeltijd voor de thee uit een vrije trap Ayoub bediende om in te koppen.

Na rust en zelfde beeld met een wat meer uitvallend Heracles waardoor ook Marsman in het doel van de Utrechters wat meer werk kreeg. Ook Castro bleek opnieuw een betrouwbare sluitpost en behoede de Heraclieden voor een grotere achterstand door een schot van Van der Streek onschadelijk te maken.  Kuwas testte nog eens Marsman van afstand, maar de ex- Twente doelman pakte ook die bal. Utrecht leek de zege zonder al teveel inzet binnen te halen. Hetrekende echterniet op de getergde en gepasseerde Gladon die vijf minuten voortijd zijn opwachting mocht maken. In blessuretijd nam hij de bal uit de draai op de slof om deze in het net achter doelman Marsman te laten eindigen. Voor de Utrechters een bittere pil maar het betekende vreugde in het Almelose kamp.
Rest de Heraclieden voor de winterstop nog de uitwedstrijd tegen VVV Venlo.

FC Utrecht - Heracles Almelo 1-1 (1-0)
1-0 Ayoub (34), 1-1 Gladon (90+2)

Scheidsrechter: Mulder

geel: Baas, Emanuelson

FC Utrecht: Marsman; Van der Maarel, Leeuwin, Janssen, Emanuelson; Klaiber, Strieder, Van de Streek, Ayoub; Kerk (Dessers/81), Labyad.
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Wuytens, Baas; Niemeijer (Darri/69), Pelupessy, Monteiro (Jakubiak/85); Kuwas, Vermeij, Peterson (Gladon/85).

29-12-2017

Orion en Lycurgus in finale Topvolley Almelo

ALMELO - Tijdens het Topvolleybaltoernooi Almelo in de IISPA bereikten Orion en Lycurgus de finale die zaterdag om 16.00 uur wordt gespeeld. Voorafgaand om 14.00 uur strijden het Duitse Svg Lüneburg en het Belgische Par-ky Menen om plek 3 en 4.
Orion zette vrijdagmiddag in een spannende strijd in vijf sets Svg Lüneberg opzij en Lycurgus versloeg in 3 sets de Belgische herfstkampioen Par-ky Menen.