Sportberichten


Plaatsing  
 
01-12-2010  

Noordik leerlingen gaan schaatsen in Rusland

 

ALMELO – Drie leerlingen van CSG Het Noordik in Almelo doen op 4 en 5 december mee aan schorttrack wedstrijden en lange baanschaatsen in het Russische Kolomna. Het gaat om Sanne Schothuis van de vestiging Catharina van Renneslaan en Marit Steunenberg (Noordikslaan). Mike Huizenga van de vestiging Vriezenveen reist af naar Rusland om lange baan te schaatsen.

Oud-wereldkampioen lange baan schaatsen Nicolai Guljajev stuurde een uitnodiging naar het Gewest Twente. De uitnodiging werd enthousiast ontvangen. Ongeveer honderd kinderen uit landen als Zweden, Duitsland, Wit-Rusland en de Oekraïne zijn benaderd om deel te nemen aan de lange baan- en shorttrackwedstrijden in Kolomna. Zoals Bob de Jong ooit heeft gezegd de mooiste ijsbaan ter wereld.
Vanuit het Gewest Twente gaan er twaalf lange baanschaatsers mee en acht shorttrackers. Ze vertrekken vrijdag 3 december en komen maandag 6 december terug. Ze verblijven in een hotel nabij de ijsbaan.

CSG Het Noordik kent een speciale LOOT-opleiding waar sporttalenten hun studie kunnen afstemmen op het beoefenen van Topsport. De opleiding heeft een normaal niveau maar er wordt rekening gehouden met extra begeleiding om naast de studie ook hun sport te kunnen bedrijven.
O.a. de turnsters van BosanTON volgen de LOOT-opleiding maar ook in andere takken van sport – zoals paardensport – zijn er leerlingen die studeren op Het Noordik.

 
04-12-2010  

PSV wint geflatteerd, na rood Reekers

 

EINDHOVEN - Na op voorsprong en gelijk te zijn gekomen door Everton, wist een matig spelend PSV alsnog de volle winst te pakken nadat in de 70- minuut centrale verdediger Reekers tegen zijn tweede gele kaart opliep en de Heraclieden met tien man verder moesten (5-2)
 Later meer...

http://www.tctubantia.nl/sport/heracles/7744044/Heracles-met-52-onderuit-bij-PSV.ece

 
11-12-2010  

Heracles geeft winst weg tegen VVV (2-2)

 

ALMELO – Het leek een leuk avondje te worden voor Heracles Almelo in het Polmanstadion. VVV leek me de intentie naar Almelo gekomen om niet te verliezen en concentreerde zich op de verdediging om met uitvallen voor gevaarlijke momenten te zorgen. Met Quansah en Maertens weer in de gelederen hadden de Heraclieden wel een veldoverwicht maar creerde het eerste half uur nauwelijks kansen.
De kans die Musa kreeg na het omspelen van Maertens – de bal ging in het zijnet – schudde de Heraclieden wakker en kort daarop wist Everton doel te treffen door de voorzet uit een snel genomen vrije trap van Mark Looms uitstekend binnen te koppen. Het was de zevende treffer van Everton in deze competitie.
Vijf minuten later leek Armenteros de overwinning zeker te stellen door met een uitstekend schot doelman Begois het nakijken te geven. Armenteros ving de bal op op de borst en haalde vervolgens in een keer uit.

Na rust gooide VVV de schroom van zich af en trok meer ten aanval. Het leverde Heracles een aantal kansen op maar Everton (2x), Douglas en Overtoom hadden het vizier niet scherp staan.
Met nog een half uur voor de boeg werd het een echte wedstrijd toen Boymans zijn teamgenoot Nkume vrij voor doelman Pasveer zette en deze keurig afrondde. De Heracloeden leken van slag en VVV voelde dat er meer in zat. Pasveer weerhield Uchebo nog van de gelijkmaker maar maakte even later een overtreding tegen Musa. Scheidsrechter Winter paste de voordeelregel toe zodat Uchebo alsnog in blessuretijd de gelijkmaker op het scorebord kon laten aantekenen en zijn trainer een verjaardagscadeau bezorgde en Heracles een kater in deze zespuntenwedstrijd.

< Fotoreportage: Nick Zweers (meer fototo's klik hier)


Heracles Almelo - VVV-Venlo 2-2
1-0 Everton (37)
2-0 Armenteros (42)
2-1 Boymans (62)
2-2 Uchebo (90+2)

Arbiter: Winter
Geel: Armenteros, Rendla (Heracles Almelo) Van Kouwen, Musa, Toth, Paauwe, Uchebo (VVV-Venlo)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Maertens, Van der Linden (Ter Horst/73), Looms, Quansah, Overtoom, Fledderus, Douglas (Cairo/89), Armenteros (Rendla/84), Everton.
VVV-Venlo: Begois, Timisela, Yoshida, Paauwe, Fleuren, Ahahaoui (Uchebo/55), Van Kouwen (De Regt/90), Tóth, Nkume (Chula/81), Musa, Boymans.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
12-12-2010  

Budokan Rotterdam heerst in Almelo NK Judo -17

 

ALMELO - In de schitterende topsporthal IISPA in Almelo werd zaterdag 11 december het Nederlands Kampioenschap voor clubteams tot 17 jaar gehouden. Wethouder Jan van Marle gaf het startsein voor de 12 damesteams en 14 herenteams die door de diverse sportscholen waren afgevaardigd.
Oud- Olympisch kampioen en bondscoach van de dames junioren Mark Huizinga sloeg de prestaties gade en zag zijn club Budokan Rotterdam een flinke greep in de prijzen doen. Zowel bij de dames als de heren gingen de Rotterdammers met de clubtitel naar huis.
Top Judo Twente legde bij de dames beslag op een vijfde plek en werd bij de heren zevende.

Uitslagen:
Dames:
1. Budokan Rotterdam - 2. Ben Rietdijk Sport - 3. Berlicum en Kenamju
Heren: 1. Budokan Rotterdam - 2. Top Judo Nijmegen - 3. Ben Rietdijk Sport en Kenamju
 
< De foto van Nick Zweers geeft u een aardige blik in de IISPA
Meer foto's klik hier.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
12-12-2010  

Medailles voor Teakwondo Oude Luttikhuis

 

BRUSSEL/ALMELO - Het team van sportschool Oude Luttikhuis kwam met acht medailles naar huis na deelgenomen te hebben aan een internationale wedstrijd in Brussel.
Goud was er onder meer voor Almeloër Pascal Niks (junior A -68kg), terwijl zijn stadgenoten Patrick Keizer (aspiranten A -40kg) en Kubra Okayben (junioren A -63kg) genoegen moesten nemen met zilver. Opmerkelijk was de prestatie van de 16-jarige Almelose Kimberly Kampman, die haar seniorendebuut met een zilveren medaille afsloot. Tanja Morsink uit Enschede (senioren A -57kg) en Robert Dannenberg uit Almelo (senioren A +87kg) keerden terug met brons. Clubgenoot Jeremiah Serhalay(Apeldoorn) won goud in de klasse Junioren A -48kg en Roman Zemar brons bij de senioren in de klasse A - 63 kg.

< Zilverdebuut bij de senioren voor de Almelose Kimberley Kampman (r)
- (archieffoto: Oude Luttikhuis)

 
13-12-2010  

AKC/Ermasport verliest ook van LDODK

 

ALMELO - AKC/Ermasport heeft ook zondag weer een nederlaag geleden. In een matige wedstrijd waren de Friezen van LDODK tegen de Almeloërs steeds de bovenliggende partij. AKC kwam vooral bij de heren lengte en schotkracht te kort.
Omdat nu, naast Samantha Jonkman ook Manon Kroeskop geblesseerd aan de kant zat, moest coach Hans Stokkentré ook hiervoor weer een vervangster inzetten. Stokkentré gaf Debbie Snellink een kans en zij deed dat niet onverdienstelijk. Toen in de tweede helft ook de Tsjechische international Roman Seifert geblesseerd naar de kant moest, werd het voor AKC steeds moeizamer. Stokkentré legde zich uiteindelijk bij de naderende nederlaag neer en besloot om een aantal jonge krachten aan het grote werk te laten ruiken. Ramon Uitslag en Kelly Maas deden dat prima en dat geeft toch weer wat hoop voor de toekomst.
Zondag speelt AKC in Wageningen tegen VADA en hopelijk komen dan de eerste punten.

Uitslag: 16-22

Doelpuntenmakers voor AKC:
Mark Landhuis 5
Roman Seifert 4
Rik Landhuis 2
Ramon Uitslag 2
Paulien Schorn 2
Ramon Post 1 

bron: AKC - Martin Kroeskop
 
< Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (10 foto's)...

 
14-12-2010  

Talent Thomas Bruns per 1 januari Heraclied

 

ALMELO - Thomas Bruns komt per 1 januari de gelederen van Heracles Almelo versterken. De 18-jarige middenvelder komt over van de gezamenlijke Voetbalacademie van Heracles Almelo en FC Twente dat onder leiding staat van trainer Theo ten Caat en tekent in Almelo voor 2,5 jaar.
De uit Wierden afkomstige Bruns kwam onder meer uit voor Oranje onder 16 en Oranje onder 17. “Thomas is een talentvolle middenvelder die bij ons de kans krijgt zich verder te ontwikkelen”, aldus Algemeen Directeur Nico-Jan Hoogma.

 
17-12-2010  

Pupillen Luctor et Emergo F3 Najaarskampioen

 

ALMELO – Een trotse moeder Hinnen stuurde een foto van haar zoon en zijn voetbalvriendjes die met het pupillenelftal F3 van de Almelose voetbalvereniging Luctor et Emergo Najaarskampioen werden.
Liefst 106 doelpunten werden er al gescoord en alle wedstrijden werden dik gewonnen. De ‘stervoetballertjes in de dop’ worden zaterdag a.s. om 13.00 uur in de kantine van Luctor gehuldigd.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-12-2010  

FC Twente goes to Russia

 

GENEVE – FC Twente heeft het niet geboft en moet in de eerste wedstrijd om de Europa League naar het Russische Rubin Kazan, ongeveer 800 km achter Moskou in het gebied van de Tataren. De speeldata zijn 17 februari en 24 februari. PSV moet het opnemen tegen het Franse OSC Lille en Ajax moet eerst naar RSC Anderlecht een herhaling van vorig jaar. De Amsterdammers wonnen thuis en verloren nadien uit met 3-1.

De overige duels:
Napoli - Villarreal
Glasgow Rangers - Sporting Portugal
Sparta Praag - Liverpool
Lech Poznan - Sporting Braga
Besiktas - Dinamo Kiev
FC Basel - Spartak Moskou
BSC Young Boys - FC Zenit
Aris Saloniki - Manchester City
PAOK Saloniki - CSKA Moskou
Sevilla - FC Porto
Benfica - VfB Stuttgart
Bate Borisov - Paris St. Germain
Metalist Charkiv - Bayer Leverkusen

 
18-12-2010  

Webton Twente verliest van Rivium Rotterdam 1-3

 

ALMELO - Webton Twente maakte een uitstapje van de Pathmoshal in Enschede naar de IISPA in Almelo voor haar thuiswedstrijd in de A-League Volleyball tegen Rivium Rotterdam. Hoewel de entourage in de IISPA uitstekend beviel en men overweegt om vaker in de IISPA te gaan spelen, kreeg Webton Twente geen vleugels (1-3). Webton Twente kon de eerste set nog winnend afsluiten, echter Rivium Rotterdam was in de volgende 3 sets een maatje te groot.
Setstanden: 25-22, 23-25, 11-25, 14-25

Rivium Rotterdam is een van de teams die zal deelnemen aan het Erma Classic volleybal toernooi dat op 28, 29 en 30 december wordt gehouden in de IISPA.

< Fotoreportage: Nick Zweers

Fotoreportage (9 foto's)...

 
20-12-2010  

AKC/Ermasport ook onderuit tegen VADA


Archieffoto: Nick Zweers
 

WAGENINGEN - Onder winterse omstandigheden is AKC/Ermasport dan toch op pad gegaan richting Wageningen om aan te treden tegen VADA. Nadat eerder op de dag besloten werd dat het tweede niet zou afreizen naar Wormer voor hun wedstrijd tegen Groen Geel 2, kon coach Hans Stokkentré beschikken over een vrijwel complete selectie. Hij koos voor hetzelfde basis achttal als in de thuiswedstrijd tegen LDODK, dus zonder de nog geblesseerde Samantha Jonkman en Manon Kroeskop. Zij zijn op de terugweg van hun blessures. De wedstrijd begon scherp, en het eerste schot uit handen van Roman Seifert was raak, 0-1. Gedurende de eerste 20 minuten van de wedstrijd ging het gelijk op. AKC speelde verdienstelijk. De speerpunten van VADA werden goed aan banden gelegd en zelf werden er mooie aanvallen gespeeld, waarbij er door verschillende spelers kon worden afgerond. Dit werd volgehouden tot een stand van 8-7. AKC mist op dat moment een stip, en dat geeft VADA het signaal om een tandje bij te zetten en gas te geven. De thuisploeg loopt in de laatste paar minuten voor rust via 14-8 uit naar een 16-10 ruststand. In de tweede helft volgt hetzelfde beeld als de laatste paar minuten van de eerste helft. AKC is niet meer bij machte om de angel uit het spel van de Vadanezen te halen. Deze gaan in een flow van 19-13 naar 24-13. Op dat moment lukt bij onze tegenstander dan ook alles. Voor coach Stokkentre tijd om een aantal wisselspelers nog tijd te geven om minuten in ons eerste te maken. Zo volgt ook het debuut van juniore Ingeborg Lucassen. VADA gaat door waar het de hele tweede helft mee bezig is, en dat is scoren. Scheidsrechter Vochteloo fluit de wedstrijd af bij een eindstand van 32-16. Aan AKC/Ermasport de taak om, na de feestdagen, de draad weer op te pakken en de eerste punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen SCO op zondag 9 januari 2011. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt het tweede team van AKC/Ermasport onder coaching van Tom Snellink tegen SCO 3. (bron:Martin Kroeskop)

 
21-12-2010  

ON E7 is ongeslagen winterkampioen

 

ALMELO – Bij de Almelose CVV Oranje Nassau zijn de leiders van het E7 pupillenteam maar wat trots op het behaalde kampioenschap in de 3e klasse.
´Een puike prestatie van onze jongens in deze competitie en dat tegen alleen maar teams met voetballers die veel ouder zijn´, schreef leider Marcel Bosch.
´Sebastiaan, Ruben S, Julian, Stijn L, Joep, Stijn B, Mardi, Tom en Ruben O. klasse gedaan en na de winterstop gaan we na onze promotie naar de 2e klasse er alles aan doen dit te evenaren´, zo vervolgde Bosch zijn loftuitingen.
Bij deze dus de foto van de kampioenen en proficiat!
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
23-12-2010  

Internationaal topvolleybal in de IISPA


Een foto uit 2009 - SC Espinho tegen Dynamo
  ALMELO – Met een jaar vertraging kan het topvolleybaltoernooi Ermasport Volleyball Classic dan toch plaatsvinden in de topsporthal IISPA in Almelo. De 20e Classic wordt gehouden van 28 t/m 30 december met deelname van vier internationale koplopers. Uit Spanje (Unicaja Almeria), Portugal (SL Benfica), Zwitserland Volley Amriswil) en uit Nederland de kampioen en bekerkampioen Draisma Dynamo.
Ter ere van het 4e lustrum is er naast het herentoernooi ook een extra programma met topvolleybal dames en de jeugdinterland jongens tussen Nederland en Letland.

Kaarten voor de ERMASPORT Volleyball Classic kunt u bestellen bij Henk Koers, tel. 0546 – 822 781, mb. 0611 - 867 708 of per email info@ermaclassic.nl
Tijdens het toernooi is de sporthal (kassa) bereikbaar onder nummer 0546 – 834 910
Kaarten kunnen op de dag van de wedstrijd worden afgehaald aan de kassa.


Lees verder...

 
24-12-2010  

Heraclied Alexander Bannink terug naar Twente

 

ALMELO - Alexander Bannink keert terug naar FC Twente. De speler was door Heracles Almelo gehuurd voor dit seizoen maar FC Twente heeft het verzoek gedaan tot terugkeer. Heracles Almelo is hiermee akkoord gegaan.

 
27-12-2010  

Nieuw avontuur Almeloërs in Arctic Challenge

 

ALMELO – Van 15 t/m 22 januari a.s. gaan de Almeloërs Alain Götz (27) en Lars Elferink (35) voor de tweede keer de strijd aan met de weerselementen in een prestatietocht per auto van Lichtenvoorde naar de Poolcirkel en weer terug, de Arctic Challenge Tour 2011.
In 2009 deden de Almeloërs ook al eens mee aan deze zware rit waarin vooral vorst en sneeuw de belemmeringen zijn om tegen te strijden. Niet zozeer de overwinning telt, maar de prestatie en dat zonder hulp van volgauto’s met technisch team. In 2009 omzeilden de Almeloërs nog het reglement door een monteurteam per helikopter achter de hand te hebben, maar die publiciteitsstunt zit er deze keer niet in.
Toch willen beide met de zware tocht iets meer doen dan alleen de prestatie en zijn daarvoor opzoek naar een goed doel om dat te ondersteunen met een bijdrage van 1000 euro. Enkele voorwaarden zijn o.a. dat het moet gaan om een kleinschalig Almelo’s project waarbij de bijdrage een groot verschil uitmaakt om het te kunnen realiseren terwijl er niets aan de strijkstok mag blijven hangen. Projecten die affiniteit met computers of ICT hebben, genieten de voorkeur en dat heeft weer te maken met de sponsors Shock Media BV en Multimedia Center.

Grijp die kans en geef uw goede doel in Almelo 
hier door.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
28-12-2010  

Ermasport Volleyball Classic van start

 

ALMELO - Vandaag is de Ermasport Volleyball Classic in de nieuwe IISPA te Almelo van start gegaan. De eerst wedstrijd ging tussen SL Benfica en Draisma Dynamo uit Apeldoorn. SL Benfica won deze wedstrijd met 2-1 in sets. De eerste set ging naar de Portugezen met een benauwde 25-23. De Apeldoorners kwamen in de tweede set goed terug door met 23-25 te winnen, maar in de derde set liepen de Portugezen flink uit en overklasten Draisma Dynamo met 25-12.
In de tweede poolwedstrijd tegen het Zwitserse Volley Amriswill deden de mannen van coach Strikwerda het beter en de 3-0 overwinning betekende dat er nog kansen op de eindzege zijn zoals Strikwerda meldde.

< Fotoreportages: Nick Zweers

Uitslagen:
SL Benfica-Draisma Dynamo 1-2: 23-25, 25-23, 25-12 (foto's)
Unicaja Almeria-Rivium Rotterdam 1-2: 19-25, 23-25, 25-23 (foto's)
Draisma Dynamo-Volley Amriswil 3-0: 25-12, 25-14, 25-23 (foto's)
Rivium Rotterdam-Euphony Asse-Lennik 0-3: 22-25, 21-25, 22-25 (foto's)
SL Benfica-Volley Amriswil 2-1: 25-13, 25-15, 22-25
Unicaja Almeria-Euphory Asse-Lennik 2-1: 25-19, 25-20, 19-25

(Klik hier voor alle foto's)

PROGRAMMA
Dinsdag 28 december:
10.30 uur - Poulewedstrijden heren
aanvangstijd laatste wedstrijd: 18.00 uur.
Woensdag 29 december:
10.30 uur - Herkansing heren
12.00 uur - Herkansing heren
14.00 uur - Heutink-Pollux - Asterix Kieldrecht
16.00 uur - Aurubis Hamburg - Sliedrecht Sport.
18.00 uur - Halve finale heren
20.00 uur - Halve finale heren
Donderdag 30 december:
11.00 uur 5e/6e plaats heren
13.00 uur 3e/4e plaats heren en dames.
15.00 uur Jeugdinterland Nederland – Letland
17.00 uur Finale Dames
19.00 uur Finale heren Ermasport Volleyball Classic 2010

Kaarten voor de ERMASPORT Volleyball Classic kunt u bestellen bij:
Henk Koers, tel. 0546-822 781, mb. 06-11 867 708 of per email info@ermaclassic.nl
Tijdens het toernooi is de sporthal (kassa) bereikbaar onder nummer 0546-834 910
Kaarten kunnen op de dag van de wedstrijd worden afgehaald aan de kassa.
Kijk ook op: www.ermaclassic.nl

Fotoreportage (9 foto's)...

 
29-12-2010  

Rivium Rotterdam in finale Volleyball Classic

  ALMELO – Rivium Rotterdam heeft een uitstekende comeback in de Ermasport Volleyball Classic bekroond met een finaleplaats. De formatie van coach Albert Christina versloeg in de ochtendsessie op de tweede dag knap Draisma Dynamo met 2-1, om vervolgens in de halve finale Unicaja Almeria andermaal te verslaan, 3-1. Beide ploegen troffen elkaar ook al in de poulefase, ook toen was het Rotterdam dat aan het langste eind trok. De andere finalist komt uit Portugal: SL Benfica won in de halve finale met 3-1 van Euphony Asse Lennik en staat zodoende voor de tweede maal in de historie in de finale van de Ermasport Volleyball Classic. In 2004 won de ploeg het toernooi.
Lees verder...

 
30-12-2010  

Nationaal jeugdteam volley wint klasse van Letland

 

ALMELO - Tijdens de Ermasport Volleyball Classic in de IISPA te Almelo speelde het nationale jeugdteam jongens 16/17 jaar tegen de leeftijdsgenoten uit Letland. Het werd voor de pupillen van trainer Ron Zwerver een klinkende 3-0 overwinning in sets.  
Setstanden: 25-18, 25-12, 25-20

< Trainer Ron Zwerver geeft instructie tijdens een time-out 

Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (7 foto's)...

 
30-12-2010  

Asterix Kieldrecht wint dames volleyfinale

 

ALMELO - Tijdens de Ermasport Volleyball Classic in de IISPA te Almelo werd er voor het eerst ook een damestournooi gespeeld. Het Belgische Asterix Kieldrecht toonde zich in de finale tegen het sterker geachte Hamburgse Aurubis niet alleen tactisch sterker maar ook slagvaardiger. Met regelmaat beten de Duitse dames zich stuk op het sterke Belgische blok terwijl ze zelf flinke gaten in de verdediging lieten vallen. Alleen in de eerste set bleef Aurubis nog met 23-25 aan de goede kant van de score maar de volgende drie sets gingen op rij verloren. 
Setstanden 23-25, 25-15, 25-16, 25-20

Fotoreportage: Nick Zweers en Jan Bril
(Klik hier voor alle sportfoto's van Nick Zweers en hier de prijsuitreiking door Jan Bril)

Fotoreportage (15 foto's)...

 
30-12-2010  

Benfica wint Classic herenfinale in Almelo

 

ALMELO – De beker van de Ermasport Volleyball Classic gaat voor de tweede keer in de historie mee naar Lissabon. SL Benfica won in de finale van het driedaagse topvolleybaltoernooi in Almelo met 3-1 (25-27, 25-16, 32-30, 25-20) van Rivium Rotterdam. Het breekpunt in het duel lag in de derde set. Waar Rivium Rotterdam niet in staat was een tweetal setpunten te benutten, lukte SL Benfica dat op 31-30 wel. Die klap kwam de ploeg van coach Albert Cristina niet meer te boven. Met een solide 25-20 in de vierde set werd door de Portugese kampioen een prima optreden in Almelo afgesloten. Ruim 1.200 toeschouwers zagen de finale in sporthal IISPA, waarmee alle stoeltjes op de tribune nagenoeg gevuld waren.
De finale, waarin Rivium Rotterdam andermaal liet zien wel degelijk over een goed getalenteerd team te beschikken, was een waardige afsluiting van een geslaagde eerste editie in de nieuwe Almelose topsporthal IISPA. De bezoekersaantallen lagen fors hoger dan in voorafgaande jaren in sporthal Windmolenbroek, de thuishaven van de voorgaande 19 edities.
Rivium Rotterdam coach Albert Cristina hield ondanks het verlies in de finale geen kater over aan het toernooi: “Ik voel me geen verliezend coach. We zijn zo gegroeid in dit toernooi, dat is prachtig om te zien. Normaal kom je met een nieuw team niet aan het spelen van zo’n finale toe. En dit is van onschatbare waarde. Mooi dat dat nu al zich voor doet. voor de groei van die jongens. En het was close telkens in de eindfase. Het had zomaar andersom kunnen zijn“, aldus Cristina.

Fotoreportage: Nick Zweers

(Klik hier voor alle finalefoto's)

Toernooidirecteur Siny Pots kreeg voor aanvang van de finale door de Almelose burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld de versierselen als Ridder in de Orde van Oranje Nassau opgespeld. Lees het verslag onder rubriek AlmeloNieuws.

Fotoreportage (12 foto's)...

 
31-12-2010  

Rigtersbleek wint 19e AKC Korfbal Jeugdtoernooi

 

ALMELO - Rigtersbleek uit Enschede is over-all winnaar geworden van het 2-daagse AKC Enrichment Technology Jeugdkorfbaltoernooi in sporthal Het Sportpark. Met maar liefst 34 behaalde wedstrijdpunten bleken de A en B jeugd te sterk voor de nummer twee, gastvereniging Ermasport/AKC. Amicitia uit Vriezenveen werd derde VDW/OLS uit Assen eindigde als vierde.
Tijdens de eerste editie van het Lange-afstand-schieten zijn de prijzen gewonnen door Amicitia. Bij de dames heeft Annoek Vrielink van Amicitia B1 gewonnen met een raak schot vanaf 10,88 meter. Bij de heren was het Job Schipper, ook van Amicitia B1, die met 13,60 meter bijna vanaf de middellijn raak schoot.
De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi en is al weer bezig met de jubileum-editie in 2011. Het AKC Jeugdtoernooi wordt dan voor de 20e keer gehouden.
Meer informatie en uitslagen zijn te bekijken op www.Almelo.TK

Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (17 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina