02-10-2016

Heracles laat winst liggen tegen Fc Twente

ALMELO – Op de eerste 20 minuten na was Heracles Almelo voetballend de meerdere in de wedstrijd tegen Fc Twente. De Twentse derby eindigde in het volle Polman Stadion in een 1-1 gelijkspel.
Verdedigend stond het bij Heracles als een huis en Fc Twente kreeg nauwelijks uitgespeelde kansen ondanks het overwicht in de beginfase. Het was Duits die doelman Castro als eerste testte met een afstandsschot maar de Belg gaf geen krimp. Via de counter zorgde Heracles voor gevaar via Pelupessy die nipt oer schoot en Navratil die een teentje te kort kwam om doelman Marsman voor te zijn. Scheidsrechter Makkelie greep herhaaldelijk in in het stevige duel en trok al in de eerste helft vier keer geel.  Het was kort voor de rust een vrije trap van Unal dat de wedstrijd openbrak. Zijn vrije trap eindigde in handen van Castro maar het was Makkelie niet ontgaan dat de in de muur staande Te Wierik de vrije trap van Unal met de arm van richting veranderde. De bal ging gedecideerd op de stip en Klich mocht het vonnis voltrekken 0-1. Amper twee minuten later trok Heracles de stand weer gelijk toen de op dreef zijnde Kuwas de bal op het hoofd van Armenteros afleverde en diens kopbal eindigde in het net achter de kansloze Marsman 1-1.

Na de pauze kwam Fc Twente aanvallend nauwelijks nog tot kansen en heerste Heracles.  Hoogma kopte voorlangs het doel van Marsman en Pelupessy en Duarte schoten nipt over. Aan de andere kant was Castro attent toen de voor Ede ingevallen Seys dreigend werd en ook Jensen die Celina verving, zocht het doel te hoog.  In de slotfase zakte de wedstijd onder niveau en wist ook Heracles geen doelrijpe kansen meer af te dwingen.
Fc Twente trainer Hake vond dat zijn team goed aan de wedstrijd was begonnen maar daarna het initiatief teveel aan Heracles had gelaten. Hij was tevreden met de uitslag.
Dat was Heracles-trainer Stegeman minder. Hij was lovend over de defensie en roemde vooral Pelupessy die hij een uitstekende wedstrijd toedichtte. Stegeman was wel van mening dat zijn team zich beter had moeten belonen met de vijf goede kansen die het kreeg. ‘Dat moeten we verbeteren, maar dat moet dan maar in Eindhoven gebeuren’, blikte hij vooruit op de wedstrijd tegen PSV.

Fotoreportage: Harry Broeze

Heracles Almelo – Fc Twente 1-1 (1-1)
0-1 Klich (40/strafschop), 1-1 Armenteros (42)

Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Breukers, Te Wierik (Heracles Almelo), Ünal, Celina, Klich, Bijen (FC Twente)

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Te Wierik, Pröpper, Hoogma, Breukers; Bruns, Pelupessy, Duarte (Van Ooijen/77); Kuwas, Armenteros (Vermeij/87), Navrátil (Darri/60).
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Bijen, Thesker, Trajkovski; Mokotjo, Ede (Seys/71), Klich; Yeboah (Oosterwijk/86), Ünal, Celina (Jensen/59).

Fotoreportage (25 foto's)...

11-10-2016

Dressuurwedstrijden om “Het Gouden IJzer”

LUTTENBERG - Van maandag 17 oktober t/m zondag 23 oktober a.s. worden in de manege aan de Looweg te Luttenberg voor de 26ste keer de Nationale Dressuurwedstrijden om ‘Het Gouden IJzer’ gehouden. Deelnemers uit heel Nederland weten ondertussen de weg naar Luttenberg te vinden. De organisatie van dit grote evenement is in handen van P.S.V. “De Heuvelruiters”. Toegevoegd aan het programma is de wedstrijd voor de subtop op maandag. De aangepaste sporters (paradressuur) kunnen dit jaar starten op zondagmiddag 23 oktober.

Is het bij de tuigpaarden gebruikelijk de paarden middels veel handgeklap, hardere muziek en ander lawaai ze aan te moedigen, bij dressuurwedstrijden heerst een rustige stemming met slechts zachte achtergrondmuziek. Maar spannend zijn deze wedstrijden zeker wel. Dit jaar een andere indeling van het programma. Maandag is een echte subtop dag, d.w.z. dat er de proeven ZZZwaar, Lichte Tour, Prix St. Georg en de Grand Prix gereden worden. Deze combinaties starten dus hogere klassen, dan de deelnemers van dinsdag t/m zaterdag en de winnaars hiervan doen dan ook niet mee met de Finale op zaterdag.

De beide schitterend aangeklede hallen zijn van dinsdag t/m zaterdag  open voor de combinaties, die uitkomen in de klassen B t/m ZZLicht. Naast de mogelijkheid om een prijs te winnen en winstpunten te behalen, mogen de winnaars ook uitkomen in de grote finale op zaterdagavond.. Bovendien kunnen deelnemers in aanmerking komen voor de Jabat Dressuur Cup te Bathmen.

Vòòr de Finale wordt eerst nog de Kűr op Muziek gereden (vanaf ong. 18.00  uur). In deze vrije proef is het erg belangrijk om de oefeningen goed aan te laten sluiten op het tempo van de muziek. De combinatie brengt, gebruikmakend van muziek, een vrije, zelf geregisseerde proef ten tonele. Als afwisseling in het wedstrijdprogramma wordt zaterdag een showprogramma georganiseerd, verzorgd door de bekende Sjak Laarakkers van Stal Laarakkers te Vledderveen (Dr.) met o.a. amazone Vai Bruntink.  Wat Sjak dit jaar gaat brengen is een verrassing, maar interessant en/of spannend wordt het zeker!

Het laatste programmaonderdeel, namelijk de Finale, is ook het spannends van de dressuur-vijfdaagse. De winnaars van alle klassen strijden om Het Gouden IJzer. Een ieder wordt beoordeeld in de klasse, waarin hij of zij startgerechtigd is, dus het is best mogelijk, dat een B of L combinatie hoger eindigt dan iemand uit de hogere klasse. Hoofdprijs is naast de bokaal Het Gouden IJzer een geldprijs en voor alle finalisten een paardendeken met een gouden ijzer erop geborduurd en een gastles, verzorgd door een bekende instructeur.
Omdat in deze regio geen mogelijkheid bestaat voor para-dressuurruiters om in een wedstrijd uit te komen, willen 'de Heuvelruiters' hen hierin tegemoet komen. De zondagmiddag is  de manege het domein voor deze aangepaste sporters.. Deze combinaties komen uit in verschillende klassen, gebaseerd op de zwaarte van de handicap, variërend van problemen in een of twee ledematen en/of slechtziend tot volledig rolstoel-gebonden.
Toegang is voor alle dagen gratis.

15-10-2016

Castro pakt punt voor Heracles in Eindhoven

EINDHOVEN – Een subliem keepende doelman Bram Castro hield Heracles Almelo in de race om de punten tegen titelverdediger PSV. De Heraclieden kwamen in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Armenteros en zagen PSV binnen drie minuten langszij komen nadat Castro een strakke kopbal van Luuk de Jong pareerde maar Pereiro de afgeweerde bal alsnog eenvoudig kon binnentikken. Daarna was Castro heer en meester in het stadion waar hij in dienst van PSV ooit debuteerde op de Nederlandse velden.  (1-1)

Landskampioen PSV heeft er een handje van om de tegenstander het spel te laten maken om via de omschakeling alsnog toe te slaan. Heracles had daarom veel balbezit in de eerste helft maar was daar weinig slagvaardig mee. Het gevaar zat aan de andere kant met inzetten van Pereiro en twee keer koppend Luuk de Jong. Castro had echterveneveel reddingen in huis. Balverlies van Siem de Jong, in de buurt van het eigen strafschopgebied, leidde tot het eerste doelpunt. Aanvoerder Thomas Bruns troefde De Jong af, gaf de bal mee aan Armenteros die plotsklaps oog in oog met doelman Zoet met een stift de Eindhovense sluitpost het nakijken gaf (0-1).
De Almeloërs konden niet lang genieten van de voorsprong. Nog geen drie minuten later was het wederom Luuk de Jon die koppend de bal achter Castro wilde deponeren. DeBelg had nog wel een redding in huis maar de afgeweerde bal werd simpel door Pereiro binnengetikt (1-1).
Toch was er iets onverzettelijks in de Almelose ploeg ontstaan en daar had PSV grote moeite mee. Het leverde Luuk de Jong een gele kaart op wegens commentaar op de leiding. PSV heerste in de tweede helft en Heracles verdedigde en loerde op een uitbraak. Castro hield met een reflex Bergwijn van scoren af, tikte wederom een kopbal van Luuk de Jong uit het doel en stond ook paraat bij een schot van invaller Zinchenko. Bij de andere kansen was PSV niet scherp genoeg en dus ging Heracles met een zwaar bevochten punt naar huis.

Trainer John Stegeman: ‘De tweede helft was een kwestie van overleven waarbij Castro uitblonk. Het was af en toe penibel maar mijn team bleef knokken en dat is een compliment waard. In de eerste helft ontbrak het ons aan de eindpass’.
Trainer Philipp Cocu: ‘Het is een repeterend verhaal. We komen moeilijk tot scoren en dat kost weer twee punten’. Bozer was Cocu echter over de tegentreffer. ‘Zoiets mag nooit gebeuren!’

PSV - Heracles Almelo 1-1
(1-1)
0-1 Armenteros (39), 1-1 Pereiro (41)

Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: L. de Jong, Te Wierik

PSV: Zoet; Brenet, Schwaab, Moreno, Willems; Pröpper, S.de Jong (Zinchenko/71), Ramselaar (Lammers/90+1); Pereiro, L.de Jong, Bergwijn (Narsingh/84).
Heracles Almelo: Castro; Te Wierik, Pröpper, Hoogma, Breukers; Bruns, Pelupessy, Duarte; Kuwas, Armenteros (Vermeij/90+1), Navratil (Van Ooijen/78).

23-10-2016

Heerenveen bindt ook Heracles aan zegekar

HEERENVEEN - In de laatste 23 onderlinge duels won Heracles 11 keer en speelde men 5 keer gelijk. Maar voor Heracles Almelo kwam de ommekeer van een matige seizoenstart niet in het uitduel tegen Sc Heerenveen.
De Friezen namen in het Abe Lenstra stadion vanaf het starsignaal het voortouw, terwijl Heracles het van de omschakelingen moest hebben. Doelman Castro bleek nog net zo in vorm als tegen PSV maar kon niet voorkomen dat de Friezen 3 keer de bal in het net ploften.
De eerste echte kans was feitelijk voor Kuwas die alleen door mocht naar het doel van Mulder maar niet goed afrondde. Bij Heerenveen kwam het gevaar in de beginperiode vooral uit corners en het was Marzo die onverwacht mocht afronden in het doel van de kansloze Castro (1-0).
Tegen de verhouding in kwam Heracles nog voor rust weer op gelijke hoogte toen Kuwas op aangeven van Bruns kon uithalen en de Friese doelman Mulder bij de eerste paal verraste (1-1).
Na rust leek Zeneli de Friezen weer op voorsprong te zetten maar Castro was op tijd uit zijn doel om de inzet met de voet te keren. Het was Larsson die vanaf afstond de Friezen weer op voorsprong zette (2-1). Even later leek Kuwas op te kunnen stomen naar het Friese doel maar tot woede van trainer Stegeman werd Kuwas terug gefloten door scheidsrechter Blom.
Toen St. Juste een kwartiertje voor het eind vanaf eigen helft op één schoen kon opstomen om een pegel los te laten, kon Castro voor de derde keer naar het net en was de wedstrijd gelopen (3-1). In de eindfase kon Heracles geen vuist meer maken

SC Heerenveen – Heracles Almelo 3-1
(1-1).
Score: 20. Marzo 1-0, 40. Kuwas 1-1, 66. Larsson 2-1, 78. St. Juste 3-1.

Scheidsrechter: Blom.

Gele kaart: Duarte, Hoogma

Sc Heerenveen: Mulder, Marzo, van Aken, Bijker (56. Cavlan), Schaars, Ghoochannejhad (84. Veerman), Larsson, Zeneli (87. Slagveer), St. Juste, van Amersfoort en Kobayashi
Heracles Almelo: Castro, Te Wierik, Pröpper, Hoogma, Breukers, Bruns (79. Vermeij), Pelupessy, Duarte (82. Van Ooijen), Navratil, Armenteros (65. Van Mieghem), Kuwas.

26-10-2016

Heracles bekert verder na zege op vv UNA

ALMELO – Heracles Almelo heeft een simpele zege behaald op 2e divisieclub vv UNA (Uitspanning na Arbeid) uit Veldhoven. Heracles gaf aanvoerder Bruns rust evenals Te Wierik en Navratil. Zij werden vervangen door Van Ooijen, Pröpper en van Mieghem.
De score werd al geopend in de tweede minuut  door spits Armenteros maar verder stelde de eerste helft niet veel voor, zij het dat rechterspits Kuwas enkele kansen liet liggen. De Heraclieden hadden het meest balbezit maar voetbalden in een veel te laag tempo om de Brabanders echt te verontrusten. Dat kwam ook omdat van achteruit teveel naar voren werd gedrongen zondereen pass te geven. UNA kwam niet verder dan een paar afstandsschoten waarbij Castro op zijn plek stond.

In de tweede helft kwam bij Heracles kennelijk het besef dat het ruim 7000-koppige publiek meer verdiende en de verjaardag van algemeen directeur Nico Jan Hoogma ook meer moest worden opgepoetst.  Het tempo ging omhoog waardoor de druk op UNA toenam. Wederom Armenteros tekende voor een treffer en enkele keren kwam het tot gallery play op de vierkante meter maar effectief was het allemaal niet. Het was Kuwas die de deur op slot deed met het derde doelpunt van de avond. UNA was niet bij machte een vuist te maken, won wel veel kopduels maar kwam nauwelijks in het strafschopgebied van Heracles en doelman Castro bleef attent op de enkele afstandsschoten.
Pelupessy tekende van afstand voor de mooiste treffer van de avond en invaller Darri maakte na een lange rush de vijfde om het behalen van de laatste zestien nog wat extra glans te geven.
Trainer Stegeman zal tevreden zijn over de doelpunten en het behalen van de volgende ronde maar dat kwam mede omdat UNA bleef voetballen in plaats van voor de ‘pot’ te gaan hangen.

Tweede ronde KNVB Beker
Heracles Almelo – VV UNA 5-0 (1-0)
Armenteros 1-0 (2), Armenteros 2-0 (51), Kuwas 3-0 (53), Pelupessy 4-0 (63), Darri 5-0 (83).

Scheidsrechter: Dieperink

Geel: Hoogma, Van den Boomen

Heracles Almelo: Castro, Droste, Pröpper, Hoogma, Gosens (69. Breukers), Pelupessy, Van Ooijen, Duarte (62. Kada), Kuwas, Armenteros, Van Mieghem (69. Darri).
vv UNA: Stoskovic, Van den Boomen (46. Sebregts), Schapendonk, Tieben, Scheerlinck, Stottelaar, R. Van Boekel, N. Van Boekel (79. Overhof), Van Wanrooij, Van de Gevel (72. Eind), Tielemans.

Fotoreportage (24 foto's)...

29-10-2016

Heracles en Sparta gelijk door redding Castro

Heracles-voorzitter Jan Smit en doelpuntenmaker Darri zijn toch blij met een punt tegen Sparta.

ALMELO – In een aantrekkelijk duel hebben Heracles Almelo en bezoeker Sparta de punten gedeeld (2-2). In de eerste helft golfde het spel heen en weer met kansen voor de Spartaan Verhaar en Heraclied Kuwas. Duarte probeerde van afstand doelman Kortsmit te verschalken maar deze kon dat nog net voorkomen. Kuwas was, na aangeven van Armenteros, de volgende die de Almeloërs op voorsprong kon zetten maar hij mistte de bal compleet. Aanvoerder Bruns leek de Heraclieden wel die voorsprong te bezorgen na een fraai wippertje van Armenteros, maar alleen scheidsrechter Janssen zag er in het Polman Stadion buitenspel in waardoor de treffer werd geannuleerd.
Kennelijk nog van slag, kon Sparta in de tegenaanval wel profiteren doordat El Azzouzi de voorzet van Verhaag wel afrondde tot 0-1 en dus met een voorsprong de rust in kon.
Na de pauze leek Heracles meteen langszij te komen maar de voorzet van invaller Gosens (Pröpper - uit) viel op de lat achter de kansloze doelman Kortsmit. Na 25 minuten dan toch de gelijkmaker via de voor Van Mieghem ingebrachte Darri, die zich met een simpele voetbeweging vrijspeelde en met een bekeken schot de Rotterdamse doelman het nakijken gaf (1-1).
Met het einde inzicht leek Kuwas voor de Heraclieden de winst zeker te stellen door koelbloedig een snelle counter af te ronden 2-1). Daar dachten de Spartanen anders over wan nog in dezelfde minuut tekende Brogno voor de gelijkmaker (2-2).
De Rotterdammers leken ver in blessuretijd nog met de volle winst huiswaarts te keren toen scheidsrechter Janssen een penalty toekende aan Sparta na een overtreding van Hoogma. Doelman Castro had echter weer een prachtige redding in huis op het schot van Verhaag die nog even steggelde met Brogno over wie de strafschop nu moest nemen.

Heracles Almelo - Sparta Rotterdam 2-2