Sportberichten


Plaatsing  
 
02-09-2011  

De bal rolt…

 

ALMELO – Na een lange zomerpauze gaat de bal weer rollen over de velden en start dit weekend het amateurvoetbal. Duidelijk is dat voetbal krimpt, vooral bij de senioren. Heel anders is dat bij het meisjesvoetbal dat zelfs sterk stijgende is.
Duidelijk wordt ook dat het amateurvoetbal bestuurlijke problemen heeft. Liefst 14.000 spelers in district Oost beschikken nog niet over een geldige spelerspas.
Op sportcomplex De Riet is het nieuwe veld van DVO'71 afgekeurd wegens gedeeltelijke natheid en drainageproblemen. DVO'71 speelt nu op het hoofdveld van SV Rietvogels. Bij beide - door de gemeente tot elkaar veroordeelde clubs - zit sleet in het spelersmateriaal. De jarenlange bestuurlijke  'strijdt' om wel of geen fusie werpt haar schaduw vooruit en begint haar tol flink te eisen.
 
zaterdag 3 september
Maardijk: 14.30 uur Oranje Nassau 1 - Den Ham 1
Aadorp: 14.30 uur ASV '57 1 - Sportlust Glanerbrug 1
De Riet: 15.00 uur DVO '71 1 - Blauw Wit '66 1
zondag 4 september
Horstlaan: 14.00 uur Luctor et Emergo 1 - Markelo 1
Veenelanden: 14:00 PH 1 - Voorwaarts T 1
Sportlaan:14.00 uur avc Heracles 1 - Barbaros 1

Ook het veldkorfbal begint zaterdag weer. AKC/Ermasport 1 speelt zaterdagmiddag tegen KV Tempo 1 uit Alphen aan de Rijn. De wedstrijd begint om 15:30 uur op het veld van AKC/Ermasport op Het Sportpark.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-09-2011  

AKC Almelo verliest eerste wedstrijd kansloos

 

ALMELO - Na een korte voorbereidingsperiode is afgelopen zaterdag de competitie begonnen voor AKC. De eerste wedstrijd werd thuis gespeeld tegen titelkandidaat Tempo uit Alphen aan de Rijn. Voor de nieuwe AKC-trainers Hugo Binken en Gert Schorn een goede test om te zien waar de jonge ploeg staat.
Met 3 nieuwe dames ten opzichte van de start van het vorig seizoen, was het vooraf al duidelijk dat er nog aan de ploeg gebouwd moet worden. Het eerste kwartier gingen de ploegen gelijk op en Tempo had halverwege de 1e helft een 4-5 voorsprong. Vanaf dit moment zette Tempo echter een tandje bij, terwijl bij AKC te veel kansen werden gemist en er vaak balverlies was. De ruststand van 4-11 zei genoeg over het laatste kwartier voor rust.
De tweede helft begon met 2 wissels voor AKC. Kees van den Barg en Nienke Frederiks werden vervangen door Roman Seifert en Rukiye Sen. Echter het lukte nog steeds niet om te scoren en Tempo liep zelfs uit tot 5-21. Tijd voor Tempo om ook te gaan wisselen. AKC ging weer scoren, kwam dichterbij en wist de schade met 11-21 nog enigszins beperkt te houden. Al met al een zware nederlaag, die aangeeft dat AKC als team nog veel moet groeien.
Volgende week wacht AKC wederom een zware opgave in Wageningen tegen VADA. Voor het trainersduo Binken/Schorn de taak om AKC als team te laten groeien.
AKC 2 speelde zaterdag eveneens haar eerste competitiewedstrijd thuis tegen NIC 3. Het resultaat was niet beter dan het eerste team. NIC zegevierde met 16-23.

< Fotoreportage: Nick Zweers
Klik hier voor alle 82 foto's.

Fotoreportage (26 foto's)...

 
03-09-2011  

SVZW verliest in Hardenberg

 

HARDENBERG – Dat spelen in de Topklasse toch enige aanpassing vereist is promovendus SVZW uit Wierden na vier wedstrijden wel duidelijk geworden. HHC had al een jaar niet gewonnen op eigen veld maar stuurde de Wierdenaren met een 2-0 nederlaag naar huis.
In de eerste helft was het getoonde spel van beide teams niet om over naar huis te schrijven. Beide teams kregen amper kansen.
Na rust doorbrak ex- prof Thijs Houwing de ban en wist HHC op een voorsprong te zetten na een fraaie actie. Dewi Perik had de stand een minuut later gelijk kunnen zetten maar schoot voorlangs. Even later miste Nick de Graaf de gelijkmaker door op de lat te schieten. In de 72e minuut gooide Roy Stroeve de wedstrijd op slot door 2-0 te laten aantekenen. SVZW probeerde het nog wel en invaller Machiel van Keulen was zelfs enkele keren dichtbij. Nadat Tim Engbers in de slotfase geblesseerd uitviel was echter alle hoop vervlogen omdat SVZW-coach Peter Wesselink alle wissels al had verbruikt.
SVZW deelt met drie clubs de onderste plaats met een schamel puntje uit de openingswedstrijd tegen Montfoort. HHC steeg naar de zevende plek met 3 punten achterstand op de koplopers GVV en Genemuiden.

HHC Hardenberg - SVZW (0-0).

55. Houwing 1-0, 72. Stroeve 2-0.
Opstelling SVZW: Achterhoek, Zwiers, Smit, de Graaf, Engbers, Göbel, Mulderije (58. Sobczak), Prümers (45. Perik), Kamphuis, Sahin (76. Ten Hoeve), Parnela.

Fotoreportage: Henk Steen

Uitslagen en stand

Fotoreportage (18 foto's)...

 
03-09-2011  

Darter Kist uit Vriezenveen naar Lakeside

 

VRIEZENVEEN – Darter Christian Kist uit Vriezenveen heeft zich tijdens de Winmau World Masters in het Britse Hull weten te plaatsen voor deelname aan de Lakeside, het officieuze wereldkampioenschap van de BDO dat van 7 tot 15 januari 2012 wordt gehouden.
Kist bereikte vrijdag de finalerondes door te winnen met 5-3 van de Deen Vladimir Andersen. Tegen Tony West wist Christian Kist zaterdag nog wel de eerste leg te winnen met een mooie 170 finish maar verloor uiteindelijk toch, door in de laatste leg zijn matchdart te missen waardoor Adams met 106 kon uitgooien.
 

 
03-09-2011  

Marijke Hammink KNHS kampioen vierspan

 

WIERDEN – Op het terrein van manege De Vossebos in Wierden werden vrijdag en zaterdag de nationale menkampioenschappen KNHS voor paarden en pony’s in de klassen 2 en 3 verreden. Marijke Hammink werd zaterdag nationaal kampioen KNHS bij het vierspan mennen pony’s klasse 3. De jeugdige Bornerbroekse toonde zich met behulp van haar ‘grooms’ broer Bram en moeder Aat ongenaakbaar voor de concurrentie.
Bij het éénspan pony’s klasse 2 was er een eervolle derde plaats voor Hanne-Louise de Koning uit Markelo.
Bij de paarden behaalde de Almeloër Patrick Harink bij de tweespannen een tweede plaats in de klasse 2 evenals Antonie ter Harmsel uit Rijssen in de klasse 3.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 294 foto's)

Alle uitslagen

Fotoreportage (31 foto's)...

 
04-09-2011  

Kirsten Wild wint Ronde van Goor

 

GOOR – De Guus Caarels Wieler Memorial / Ronde van Goor bij de vrouwen is een overwinning geworden voor favoriet Kirsten Wild. De oud- Almelose wist zich pas in de laatste omloop bij de kopgroep te voegen en klopte haar zes medekoplopers in de sprint. Andrea Bosman eindigde als tweede, voor Lisa Brennauer op de derde plaats.
Bij de mannen won Marcel Alma voor Thomas Rabou en Ruben Dorren die als derde over de meet ging.
In Goor werd ook de Hof van Twente Loop gehouden. De Duitse Ilona Pfeiffer, die in 2009 de Marathon van Enschede won, was absoluut de beste.

vlnr: Rondemiss Martine Boumen, 2de plaats Andrea Bosman, Rondemister Jesse Löwik, winnaar Kirsten Wild, 3de plaats Lisa Brennauer.
Foto's: Nick Zweers

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-09-2011  

Madeleine Brugman wint NK Eventing Breda

 

BREDA - Madeleine Brugman heeft het afgelopen weekend tijdens de eventing in Breda met haar paard Edino de Nationale titel weten te veroveren. Na een uitsekende dressuurproef op vrijdag en een foutloos springconcours op zaterdag, wist zij haar voorsprong op naaste concurrent Raf Kooremans met Cavalor zelfs verder uit te bouwen in de cross country ondanks een tijdstraf. Derde in de nationale titelstrijd werd Ilonka Kluytmans met Buitenlust Here I Am.
In het ‘overall’ klassement moest de oud- Almelose Brugman genoegen nemen met de tweede plaats achter de Zweed Christoffer Forsberg met Piece of Hope en voor de Duitser Frank Ostholt met Mr.Medicott.

<< ‘Ik ben verschrikkelijk blij met dit CIC3 kampioenschap’, vertelde een stralende Madeleine Brugman, die enig opzien baarde door met een bijna tot Panamahoed omgebouwde cap in de cross van start te gaan. ‘Ik heb behoorlijk last van mijn ogen. Tijdens het CSI Geesteren zag ik een Japanse amazone met deze cap rijden en dat leek mij wel ook wat. Het is een normale cap, waar een extra brede rand aan is bevestigd, waardoor ik geen direct zonlicht in mijn ogen krijg tijdens de cross. Daardoor kan ik veel beter zien en dat het werkt heb ik vandaag echt laten zien’, aldus Brugman.
Het is de tweede titel voor Madeleine Brugman die in 2006 met Sundancer 6 ook al eens de nationale titel binnen sleepte.

In het lagere CIC2 klassement ging de overwinning naar Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) met Peter Parker voor de Belg Frederik Smet met United als tweede en Nicolas Touzaint (Fra) met Midnightsong de Theol als derde.
Bron: KNHS
Klik hier voor alle uitslagen.
Foto: www.outdoorbrabant.nl

 
05-09-2011  

Uitslagen amateurvoetbal district Oost

 

Uit slagen amateurvoetbal zaterdag

Eerste klasse D
AZSV – DOS Kampen 5-2 (0-1). Gibara 0-1, Berenschot 1-1, Rharssisse 2-1, Spekking 3-1, Wietse 4-1, Kämink 4-2, Hendriks 5-2.
DOS ’37 – Zwart Wit ’63 0-1 (0-1). Pormes 0-1.
Tweede klasse H
Oranje Nassau – Den Ham 2-2 (1-0). Hondenbrink 1-0, Holweg 1-1, Hondenbrink 2-1, Meijer 2-2.
Vroomshoopse Boys – Drienerlo 1-0 (0-0). T. Heideman 1-0.
SVVN – Sparta Enschede 0-6 (0-2). Ter Horst 0-1 en 0-2, Rietman 0-3, Vonk 0-4, Ter Horst 0-5, Collou 0-6.
Enter Vooruit – ASC ’62 5-1 (2-0). Smit 1-0, Ter Weel 2-0 en 3-0, Smit 4-0, Slot 4-1, Knol 5-1.
OZC- De Esch afgelast.
Derde klasse C
Bergentheim - Hatto Heim 3-0 (2-0). Veneman 1-0, Hakkers 2-0 en 3-0 (pen.).
HTC - SVV ‘56 4-2 (2-2). Zieleman 1-0, Wind 1-1, Zuidema 2-1, Veltink 2-2, Baltes 3-2, Ben Hammou 4-2.
Avereest - Mariënberg 0-1 (0-1). Hofman 0-1.
Derde klasse D
DVO ’71 - Blauw Wit ’66 2-0 (1-0). Hondebrink 1-0, Buist 2-0.
DES - Hellendoorn 0-0.
Voorwaarts - Hulzense Boys 1-1 (1-0). Dogger 1-0, T. Van der Zande 1-1.
Sp. Denekamp - DZSV 2-6 (1-3). Klein Buursink 1-0, Bulsink 1-1, Vreeman 1-2, Westendorp 1-3, Grevers 1-4, Klein Buursink 2-4, Siemes 2-5, Luymes 2-6 (pen.).
FC Eibergen – BZSV 4-0 (2-0). IJdo 1-0, Saaltink 2-0, Lodewijk 3-0, Zijsling 4-0.
Zaterdag, vierde klasse C
SCD ’83 - Bruchterveld 2-1 (1-1). Hamhuis 1-0; Huisjes 1-1, Van Dijk 2-1.
DKB – Kloosterhaar 0-4 (0-1). Kelder 0-1, Boshove 0-2, 0-3 en 0-4.
Zaterdag, vierde klasse D
Grolse Boys – Sp. Haarlo 4-2 (4-0). Rama 1-0 en 2-0, Essbai 3-0 en 4-0, Van Dobbelsteen 4-1, Radstake 4-2.
SKVW – SVDW ’75 0-1 (0-1). Barth 0-1.
Zaterdag, vierde klasse E
Achilles E. – MVV ’69 5-0 (3-0). Cloostermans 1-0, Beumer 2-0, Ter Horst 3-0, Beumer 4-0, Ter Horst 5-0.
Zuid Eschmarke – Quick ’20 3-1 (0-1). Ter Grote 0-1, Hessels 1-1, 2-1 en 3-1.
Sp. Daarle – ENC ’09 1-3 (1-1). Mostard 0-1, Veldman 1-1, Smalbrugge 1-2, Kappert 1-3.
Juliana ’32 – PW 1-0 (0-0). Groeneveld 1-0.
ASV ’57 – Sportlust Glanerbrug 1-1 (0-0). Van Vonno 0-1, Ter Beek 1-1.


Uitslagen amateurvoetbal zondag

Eerste klasse E
Alverna – De Zweef 3-1 (0-1). Kolkman 0-1, Borojevic 1-1, Dag 2-1, Van Gelder 3-1.
Tubantia – Sportclub Enschede 3-1 (2-1). Kocoz 0-1, Mulder 1-1, Teuiten 2-1, Van Berkum 3-1.
Tweede klasse I
Albatross-Grol 0-0
Tweede klasse J
Luctor et Emergo-Markelo 6-0 (2-0). Gill 1-0, Hoklek 2-0, Lohuis 3-0 en 4-0, Van Tellingen 5-0, Robbie Barends 6-0.
Derde klasse A
De Tubanters 1897-KOSC 0-4 (0-1). Aarnink 0-1, Bossink 0-2, Veldboer 0-3, Harperink 0-4.
Avanti W.-Eilermark 1-3 (1-0). Weustink 1-0 (pen.), Bako 1-1, Delamerced 1-2, Semple 1-3.
Hector-Twenthe 1-0 (1-0). Biesemaat 1-0.
DSVD-Vogido 1-2 (1-1). Weggen 1-0 (pen.), Dilling 1-1 en 1-2.
WVV’34-DOS’19 1-2 (1-1). Wenneger 0-1, Bas Assink 1-1, Ottenhof 1-2.
Oldenzaal-Hengelo 2-4 (1-3). Kabadayi 0-1 en 0-2, Abatui 0-3, Bosma 1-3, Kabadayi 1-4, Oude Nijhuis 2-4.
Derde klasse C
FC Trias-WVC 5-0 (2-0). Lammers 1-0, Zakharian 2-0, Honderslo 3-0, Straalman 4-0 (pen.), Taihuttu 5-0.
VDZ-RKZVC 5-2 (2-1). Awater 1-0, Dennis Krabbenborg 1-1 (pen.), Van Gessel 2-1 (pen.), Awater 3-1, Dennis Krabbenborg 3-2 (pen.), Van de Drift 4-2, Bergvoet 5-2.
Neede-Doetinchem 3-0 (2-0). Brendel 1-0 (pen.), Denekamp 2-0, De Vries 3-0.
Vierde klasse A
BWO - Emos 4-3 (2-2). Van Wijk 0-1, Van de Heuvel 1-1, Mateman 1-2 (pen.), ter Ellen 2-2 (pen.), Mateman 2-3, Vos 3-3, Smit 4-3.
GFC - De Lutte 1-1 (1-1). Ifrah 1-0, Bruggink 1-1.
Buurse - Enschedese Boys 3-4 (3-0). Bomkamp 1-0, 2-0 en 3-0, Postma 3-1, De Vries 3-2, Zephat 3-3, Wilbrink 3-4.
Berghuizen- FC Suryoye-Mediterraneo 4-3 (2-2). Olde Hendrikman 1-0, L. Aydin 1-1 en 1-2, Agterbosch 2-2, Olde Hendrikman 3-2, Benjamin 3-3 (pen.), Olde Hendrikman 3-4 (pen.).
Wilhelminaschool - Vosta 6-3 (2-1). Vervoorn 1-0, Gigengack 2-0, Schepers 2-1, Voogd 3-1, Kuiper (e.d.) 4-1, Aben 5-1, Boers 5-2, Voogd 6-2, Schepers 6-3.
Rood Zwart - TVV 2-1 (0-1). G. Yilmaz 0-1, E. Fiseleir 1-1, R. Kenkhuis 2-1.
Vierde klasse B
Zenderen Vooruit - De Tukkers 3-2 (1-1). Haarhuis 0-1, R. Sonder 1-1, R. Veneman 1-2, T. Besselink 2-2, F. Besselink 3-2.
UD Weerselo - SV Enter 0-3 (0-1). Nijhof 0-1, Waander 0-2 en 0-3.
Saasveldia - Wierden 0-2 (0-1). Ayhan 0-1 (pen.), OLde Olthof 0-2.
SV Dedemsvaart - Reutum 5-0 (2-0). Klinkenberg 1-0, Vos 2-0, Hulst 3-0, Poppen 4-0, Bezoen 5-0.
NEO - Borne 2-2 (0-0), Oude Kamphuis 1-0, H. Kosterink 2-0, S. Polman 2-1, Van Laar 2-2.
SV Omhoog - Almelo 1-3 (1-2). Roling 0-1, Karkis 0-2, Telgenkamp 1-2, Kerr 1-3.
Vierde klasse C
KSV - AD '69 3-4 (0-1). Afuzi 0-1, T. Pastoors 0-2, Wolterink 1-2, Lageschaar 2-2, Gebbink 3-2, R. Pastoors 3-3, Bennink 3-4.
Bon Boys - FC Eibergen 3-1 (1-1). Vrieze 0-1, Beukert 1-1, Bos 2-1, Beukert 3-1. Reünie - Ajax (B) 3-0 (2-0). Van Donkelaar 1-0 en 2-0, Bulsink 3-0
Vierde klasse H
Turkse Kracht - Haarle 2-4 (0-1). Westendorp 0-1, Zwijnenberg 0-2, Westendorp 0-3, Kilic 1-3 en 2-3, Van Schooten 2-4.
Vijfde klasse A
RSC – Sportclub Overdinkel 3-0 (0-0). Hartman 1-0, Siemerink 2-0, Velthuis 3-0.Sportlust Vroomshoop – Bornerbroek 0-1 (0-1). Blikmans 0-1.
Langeveen – Fleringen 1-1 (1-0). Leus 1-0, Tasche 1-1.
Heracles – Barbaros 5-4 (2-3). Kandemir 0-1, Gerritsen 1-1, Gerritsen 2-1, Shain 2-2, Kandemir 2-3, T. Vos 3-3, Kitapci 3-4, T. Vos 4-4, Karadenis 4-5 (e.d.).Losser – MVV'29 0-6 (0-3). Alberink 0-1, Alberink 0-2, Huls 0-3, Reinderink 0-4, Huls 0-5, Ten Berge 0-6.
Vijfde klasse B
Vios Beltrum – Hoeve Vooruit 3-1 (2-0). Groot Kormelink 1-0, Helmers 2-0, Wielens 2-1, Helmers 3-1.
Bentelo – BSC Unisson 3-3 (1-3). Leusink 1-0, F. Schoonheden 1-1, Wissink 1-2, Wissink 1-3, Rupers 2-3, Rupert 3-3.
UDI – DEO 6-0 (3-0). Van der Molen 1-0, Van der Molen 2-0, Lever 3-0, Kolkman 4-0, Van der Molen 5-0, Van der Molen 6-0.
TVO – Rekken 3-1 (2-1). Wielens 1-0, J. van Laar 2-0, Nijland 2-1, J. van Laar 3-1.'t Centrum – Phenix 1-0 (1-0). Leferink 1-0 (pen).
Vijfde klasse HHolten – Broekland 1-1 (1-1). Tuitert 1-0, Dijkman 1-1.
6e klasse A
FC Aramea – LSV Lonneker 5-1 (2-1). Demirel 1-0, Baveld 1-1, Demirel 2-1, Metin 3-1, Demirel 4-1, Akfidan 5-1.
SVV’91 – Manderveen 5-2 (3-2). Wesselink 0-1 en 0-2. Kloppenburg 1-2, JavaI 2-2, Kloppenburg 3-2, Borneman 4-2, Calomarde 5-2.
Lettele – Rijssen Vooruit 6-0 (2-0). Leerkers 1-0, Meurer 2-0 en 3-0, Holtkuile 4-0 en 5-0, De Brouwer 6-0.
Vasse – Delden 0-0 (0-0).
6e klasse B:
SVBV – Noordijk 1-1 (1-0). Rouwhof 1-0, Karagianes 1-1.
Rietmolen – Lochuizen 1-1 (0-0). Vlierhaar 1-0, Smit 1-1.
Winterswijk – Meddo 1-1 (0-1). B. Boeijink 0-1, M. Amchich 1-1.
GSV’63 – EGVV 3-1 (2-1). Wittebroek 1-0, Gemser 1-1, F. Rensink 2-1, Roekevisch 3-1.

 
05-09-2011  

Gerco Schröder verdient 320.000 euro in Rio


Gerco Schröder met London tijdens de GP van Rio.
Foto: www.oiaohs.com.br

De Anthina Onassis Horse Show in Rio de Janeiro kent in de GP een prijzenpot van liefst 1 miljoen euro.
De Schrödertjes schijnen het wel goed met Anthina Onassis te kunnen vinden. Eerder al verkocht Ben Schröder zijn toppaard aan de schatrijke Griekse erfgename en nu kwam Gerco eventjes 320.000 euro ophalen.
 

RIO DE JANEIRO (KNHS) - In de één na laatste wedstrijd van het Global Champions Tour circuit, die in Rio de Janeiro werd verreden, deden Gerco Schröder en Eurocommerce London de grootste greep in de met één miljoen euro gevulde prijzenpot. Zij bleven als enige foutloos over beide manches van het door Luc Mussetes ontworpen parcours en verdienden daarmee 320.000 euro. Daarmee zette Schröder een nieuw record neer, want nooit eerder werd door een Nederlandse springruiter zo'n groot bedrag in één wedstrijd verdiend.

Mussetes had een basisparcours ontworpen dat niet alleen technisch zeer zwaar was, maar ook waren de hindernissen hoog, breed, kleurrijk en uiterst delicaat. Uiteindelijk bleven de Braziliaan Rodrigo Pessoa met Let's Fly en Gerco Schröder als enigen foutloos over dit zware parcours. Van de 38 starters gaven vijf combinaties op, waaronder Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Quality Time TN en Leopold van Asten (Duizel) met VDL Groep Santana B. Tien combinaties wisten de finish te halen met een score van een dozijn strafpunten of meer. Marc Houtzager (Rouveen) overwon het basisparcours met een springfout en een strafpunt voor tijdsoverschrijding. In de tweede manche leek Houtzager op weg naar een foutloze ronde, maar zijn Sterrehof's Opium tikte net de paal van de allerlaatste hindernis waardoor zij als 13de eindigden en 10.000 euro verdienden.

In de tweede manche gingen 18 combinaties van start en dit parcours was technisch duidelijk minder zwaar, met als gevolg tien foutloze ritten. Gerco Schröder wist met de hengst Eurocommerce London (v. Nabab de Reve) ook nu weer foutloos te blijven. "'Ik had gezien dat de ruiters die in de tweede manche foutloos waren gebleven zeer snelle tijden hadden gerealiseerd. Mijn paard is niet super snel, dus ik wist dat ik, als we een fout zouden maken, terug zouden vallen in het klassement. We maakten die fout niet en daar was ik bijzonder blij mee!", aldus Schröder.
Na Gerco kwam nog de Braziliaan Rodrigo Pessoa de ring binnen met Let's Fly. Eenmaal liet deze ruin van Lordanos het landingsgestel een fractie te vroeg zakken, met als resultaat een fout, waardoor Schröder zonder een barrage te hoeven rijden 320.000 euro had verdiend.
Edwina Alexander (Aus.), die in de eerste manche een springfoutje had genoteerd met Cevo Itot de Château, was in de tweede manche in een zeer snelle tijd foutloos, waardoor ze als tweede eindigde en daarmee 210.000 euro verdiende. De Duitser Philip Weishaupt eindigde met Monte Bellini (v. Montender) als derde, terwijl Pessoa vierde werd. De uit Qatar afkomstige Sheik Ali Al Thani had in de eerste manche iedereen verbaasd door met Adolfo met slechts één strafpunt voor het overschrijden van de tijd aan de eindstreep te komen. In de tweede manche noteerden zij maar liefst 16 strafpunten en vielen zij van de derde plaats terug naar de 18de positie.

Gerco Schröder over zijn paard Eurocommerce London."Toen we dit paard kochten had ik vanaf het eerste moment een zeer goed gevoel. Hij is negen jaar en ik denk dat ik met London een goede kans maak om komend jaar in Londen zeer goed te presteren. Misschien is dat ook wel de reden geweest dat we hem die naam hebben gegeven", aldus Schröder, die met dit paard of met Eurocommerce New Orleans naar het EK in Madrid gaat, waar het Nederlandse team de nominatie om naar de Olympische Spelen te kunnen gaan nog moet afdwingen. De laatste wedstrijd van het Global Champions Tour seizoen wordt van 24 tot en met 26 november verreden in Abu Dhabi.
Uitslag
Maandagmiddag 5 september 2011 wordt om 14.16 uur door Eurosport deze wedstrijd uitgezonden in een 75 minuten durende samenvatting.

 
07-09-2011  

Open dag R.K.S.V. Bornerbroek groot succes

 

BORNERBROEK – De Open Dag van R.K.S.V. Bornerbroek werd vandaag een groot succes. Vele tientallen jonge pupillen kregen bij de omnivereniging voor voetbal en handbal een clinic in beide sporten en kon worden gespeeld met talrijke opblaasbare speelobjecten.
De sportvereniging had er iets speciaals van gemaakt om de jeugd tussen 4 en 12 jaar te vermaken en kennis te laten maken met de sporten die bij R.K.S.V. beoefend worden. Bovendien was er limonade en friet en dat ging er bij de toekomstige pupillen wel in.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (32 foto's)...

 
08-09-2011  

FC Twente start online gezondheidsprogramma

 

ENSCHEDE - Vanaf 1 oktober kan de achterban van FC Twente van 16 jaar en ouder samen met de club en de spelers werken aan een gezondere leefstijl. Met het online- gezondheidsprogramma ‘Scoren met gezondheid’, een initiatief van ‘Scoren in de wijk’, wordt een laagdrempelig online programma aangeboden waar gratis aan deel kan worden genomen.
Via ww.fctwentescorenmetgezondheid.nl kan men zich nu aanmelden en vanaf 1 oktober starten met het programma.
‘Scoren met gezondheid’ richt zich op mensen die niet gewend zijn om regelmatig te bewegen of bewust met voeding bezig te zijn. In het programma doen de FC Twente-spelers beweegoefeningen voor en worden quizvragen over bijvoorbeeld gezonde voeding voorgeschoteld. Ook is er een uniek kijkje in De Grolsch Veste en tref je leuke FC Twente-weetjes aan. Tijdens het programma moedigen spelers en staf de deelnemers aan om het programma tot een goed einde te brengen.

 
10-09-2011  

Heracles Almelo onderuit tegen Ajax


Foto: Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Heracles Almelo kon het niet bolwerken tegen het bezoekende Ajax. De doorslag gaf feitelijk de ongrijpbare Eriksen die een ware plaag was voor de Almelose defensie. De Heraclieden begonnen goed aan de wedstrijd en gaven weinig kansen weg. Uit een corner van Vejinovic werd het 1-0 door Willie Overtoom die de laag voorgezette bal onberispelijk inschoot en Vermeer kansloos liet.
Langzamerhand kreeg Ajax vooral door toedoen van Eriksen de overhand en op slag van rust was Siem de Jong attent door de inzet van Sulejmani achter doelman Pasveer te tikken (1-1).
Na rust werd Ajax sterker en werd Heracles verder teruggedrongen. Erikson vond Boerrigter met een lange pass en deze nam de bal vol op de pantoffel. Pasveer liet de bal van zijn borst stuiten en Siem de Jong was er als de kippen bij om de afstuitende bal in te tikken. Selejmani liet een kwartiertje later Pasveer opnieuw kansloos met een mooi stiftje. Daarmee was de strijd gelopen ondanks dat Ebicilio rood kreeg wegens een onbesuisde charge en het tegendoelpunt van Gynor Plet in de sloffase die eindelijk Vertonghen opzij zette en Vermeer kansloos liet.

Commentaren:
Peter Bosz:
'Eriksen wil ik er wel bij hebben'
Frank De Boer: 'Op het eind nog billen knijpen'

Heracles Almelo – Ajax 2-3 (1-1)
1-0 Overtoom (31)
1-1 De Jong (45)
1-2 De Jong (63)
1-3 Sulejmani (80)
2-3 Plet (90)

Arbiter: Van Boekel
Geel: Looms. Breukers, Sulejmani
Rood: Ebicilio (90)
Opstellingen:

Heracles: Pasveer, Breukers, Van der Linden, Rienstra, Looms, Quansah, Vejinovic (Douglas/82), Overtoom, Everton (Duarte/82), Plet, Armenteros.
Ajax: Vermeer, Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Boilesen, Janssen (Anita/69), De Jong, Eriksen, Sulejmani, Sigthorsson (Enoh/82), Boerrigter (Ebicilio/64).


Uitslagen en stand eredivisie

Fotoreportage: Nick Zweers
Klik hier voor alle 77 foto's.

Fotoreportage (26 foto's)...

 
10-09-2011  

FC Twente delft onderspit in Kerkrade

 

KERKRADE – FC Twente verloor de koppositie door een nederlaag in Kerkrade tegen Roda JC. De Enschedeërs begonnen nog wel goed aan de wedstrijd en namen na een haf uurtje de leiding door Marc Janko die een rebound verzilverde (0-1).
Roda JC raakte niet van slag en wist binnen een minuut weer langszij te komen doordat Vormer de pass van Mitchell Donald in het doel van Mihaylov wist te werken, zodat de thee kon worden gedronken met een gelijke stand.
Amper begonnen in de tweede helft keek FC Twente al tegen een achterstand aan toen Mitchell Donald de lange pass van Jimmy Hempte goed verwerkte en hard inschoot (2-1).
FC Twente probeerde nog wel langszij te komen maar fallde in de afwerking en kwam niet verder dan een schot tegen de paal van Willem Janssen.

Commentaren:
Co Adriaanse:
‘Ruiz werd zeker gemist’
Vormer: ‘We mogen trots zijn’

Roda JC - FC Twente 2-1 (1-1)
0-1 Janko (35)
1-1 Vormer (36)
2-1 Donald (47)


Arbiter: Liesveld
Geel: Delorge, Pluim


Opstellingen:
Roda JC: Kieszek, Monteyne, Biemans, Wielaert, Hempte, Delorge (De Beule/76), Vormer, Donald (Pluim/64), Fledderus, Djoum, Junker (Malki/84).
FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Douglas, Wisgerhof (Berghuis/61), Tiendalli (Buysse/76), Brama, Janssen, Fer, De Jong, Janko, John.

 
10-09-2011  

SVZW verliest met 2-5 tegen Katwijk


Dewi Perik verschalkt Katwijk-doelman Koroglu 1-0
Foto: Henk Steen
 

WIERDEN – Vooraf werd er bij SVZW al vanuit gegaan dat de thuiswedstrijd tegen Katwijk geen makkelijke zou worden. De Katwijkers gelden als kanshebber voor de titel in de Topklasse en daar hoort promovendus SVZW op voorhand niet toe.
Na de nederlaag vorige week in Hardenberg tegen HHC werd begonnen met vijf nieuwe spelers in de basis en zowaar na vijf minuten zette Dewi Perik de Katwijkers al op achterstand (1-0). Amper vijf minuten later staat de stand al weer gelijk door een doelpunt van Donny van Oijen die doelman Achterhoek kansloos liet.
Katwijk werd sterker en vooral de snelle en getructe Jerghinio Sahadewsing is een plaag voor SVZW-verdediger Machiel van Keulen. Toch weet men de rust te bereiken met een 1-1 stand ondanks de kansen voor de Katwijkers.
Na rust zet Marcel Huisman de Katwijkers in de zesde minuut op voorsprong. Toch weet SVZW vij minuten later langszij te komen door opnieuw Dewi Perik die de voorzet van Mirko Zwiers onberispelijk inschoot.
De hoofdrol voor Perik was nog niet voorbij want even later liet hij zich in een duel met twee verdedigers binnen het strafschopgebied vallen. Het werd zijn tweede gele kaart en de gang naar de kleedkamer. Met tien man bleek SVZW helemaal een maatje te klein en Arie Jonker, Marcel Huisman en Donny van Oijen (2e) bouwden gestaag aan de 2-5 overwinning voor Katwijk.

Fotoreportage: Henk Steen

Fotoreportage (19 foto's)...

 
12-09-2011  

AKC verliest in Wageningen


Archieffoto Nick Zweers
  WAGENINGEN - Na de kansloze nederlaag van een week eerder, begon AKC voortvarend aan de tweede competitiewedstrijd tegen Vada. Halverwege de eerste helft was er een 1-5 voorsprong, die helaas erg snel uit handen werd gegeven. Slordige aanvallen en ongeconcentreerd verdedigen brachten Vada weer terug in de wedstrijd. De 6-5 achterstand bij rust was dan ook compleet onnodig helemaal gezien het verdere verloop van de wedstrijd.
In de tweede helft bleef AKC goed verdedigen tot 15 minuten voor het einde stond men slechts 1 doelpunt achter. Toen brak een gebrek aan scorend vermogen AKC op, wat resulteerde in een ietwat geflatteerde 16-11 overwinning voor Vada. Ondanks de nederlaag kan men toch gedeeltelijk met een goed gevoel terug kijken op de wedstrijd. Het spel vertoont verbetering, het is nu nog zaak om eens 70 minuten goed te spelen. (bron:Mark Landhuis)

 
13-09-2011  

Franck Songo´o op proef bij Heracles Almelo

 

ALMELO - Vanaf vandaag zal Franck Songo’o op proef zijn bij Heracles Almelo. Songo’o is afkomstig uit Kameroen, waar hij tot de nationale selectie behoort. De aanvaller heeft tevens een Frans paspoort, tijdens zijn jeugdjaren werd hij regelmatig voor de Franse jeugdselecties opgeroepen. “Franck is een fysiek sterke aanvaller”, aldus trainer Peter Bosz.

Songo’o begon zijn loopbaan in de opleiding van FC Barcelona. Vervolgens speelde hij voor Portsmouth, Bournemouth, Preston North End, Crystal Palace, Sheffield Wednesday, Real Zaragoza, Real Sociedad en Albacete. Op dit moment heeft Songo’o geen club. De international van Kameroen zal deze week op proef zijn in het Polman Stadion.

Fotoreportage 1e proeftraining
– Harry Broeze

 
14-09-2011  

Twente Cup toe aan 29ste editie


Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) tijdens de prijsuitreiking in 2010
Foto: HippischTwente.nl/DigiShots
 

HENGELO - Manege De Marke in Lonneker is vrijdag 7 oktober het domein van de deelnemers aan de 29ste editie van de strijd om de Tasche Staalconstructie Tubbergen Twente Cup. De competitie voor landelijke ruiters in de klassen Z en ZZ, die elkaar in handicap bestrijden, telt na Lonneker nog voorwedstrijden in Wierden (zaterdag 29 oktober) en Saasveld (zaterdag 26 november). De finale is op vrijdag 9 december tijdens Hippisch Hengelo in het ExpoCenter. Dan wordt beslist welke van de 27 finalisten de opvolger wordt van Hendrik Jan Schuttert, die in 2010 met Zudith HS de sterkste was in de populaire competitie. De Ommenaar verwees toen Anne-Liza Makkinga met Boeve's Saforet en Charlotte Verhagen naar de tweede en derde plaats.

In elk van de selectiewedstrijden - telkens bestaande uit een klassieke rubriek op tijd en een klassiek parcours met barrage - plaatsen zich telkens negen combinaties voor de eindstrijd. De organisatie kiest daarmee voor dezelfde opzet van de Twente Cup als vorig jaar, vooral om te voorkomen dat de strijd al voor de finale vrijwel beslist is. In de finale, die wordt verreden over een klassiek parcours met winnaarronde, mogen de deelnemers slechts één paard starten.
De beste vijftien combinaties van de eerste manche komen terug voor de winning-round. Dat aantal kan groter zijn als in de eerste ronde meer dan vijftien deelnemers foutloos zijn. Is dat niet het geval, dan worden de foutloze combinaties aangevuld met de daaropvolgende geklasseerden tot het aantal van vijftien starters is bereikt.

Alle informatie over de strijd om de Twente Cup 2011, inclusief de startlijsten en uitslagen, is te vinden op www.hippischtwente.nl  (rubriek:Twente Cup)
 

 
15-09-2011  

Nederland aan de leiding in hippisch EK


Foto: Oranje onder leiding van bondscoach Rob Ehrens tijdens de openingsceremonie van het EK met verder v.l.n.r. Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam, Eric en Maikel van der Vleuten.
  MADRID - Oppermachtig waren vandaag de Nederlandse springruiters in Madrid. Met drie foutloze ritten van Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN, Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce New Orleans en Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Van Grunsven Simon bleef het resultaat van Nederland staan op 7.42. De Fransen, die na de eerste dag aan de leiding gingen, zakten terug naar de derde plek, terwijl de Duitsers op de tweede plaats bleven staan. Rabo Talent van het jaar Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi zorgde met negen strafpunten vandaag voor het weg te strepen resultaat. Net zo belangrijk is dat Nederland nu een voorsprong heeft van ruim elf punten op Zweden (6e), 22 punten op Ierland (7e) en 23 punten op Zwitserland (8e). Deze drie landen zijn met Nederland in de race om op dit EK nominatie af te dwingen richting de Olympische Spelen het komende jaar in Londen.
Lees verder...

 
16-09-2011  

Gouden bal spat voor Oranje uiteen op EK

  MADRID - Met een daverende knal spatte vrijdagmiddag in Madrid de gouden droom van de Nederlandse springequipe uiteen. Wisten gisteren in de eerste manche van de landenwedstrijd de Nederlandse ruiters drie foutloze ritten neer te zetten waarmee ze aan de leiding gingen; Vandaag in de tweede manche liep het Oranje kwartet direct achter de feiten aan.
Lees verder...

 
17-09-2011  

‘Jonge honden´ vooraan in Hellendoorn Rally

 

HELLENDOORN – Het is dat Peter van Merksteijn jr. in de 1e proef geweldig van leer trok en de concurrentie koos voor een wat voorzichtiger start van de Hellendoorn Rally waardoor van Merksteijn jr. en zijn teamgenoot Michiel Poel na dag 1 nog de leiding heeft.
Dennis Kuipers / Frederic Miclotte wonnen 4 van de 6 proeven en staan slechts 0,6 sec. achter op van Merksteijn jr. Beide zijn de favorieten in de Hellendoorn Rally en strijden ook in het wereldcircuit mee om de punten met mannen als Sebastian Loeb, Petter Solberg en Mikko Hirvonen.
In het geweld van Van Merksteijn jr. en Dennis Kuipers wist alleen Patrick Swaanen / Robin Buysmans proef 2 op hun naam te schrijven en staan nu derde in het klassement.
Gerard Haarhuis/Rudolf Dokter reden vrijdagavond laat tijdens proef 4 hun BMW M3 Compact in de prak maar bleven ongedeerd. De proef werd geneutraliseerd.

Fotoreportage: Jan Bril en Freek Buitenweg

Tussenstand, na alle proeven vrijdag:
1. Peter van Merksteijn jr. (Hengelo)/Michiel Poel (Den Ham) (Citroën C4 WRC) 23.33,5
2. Dennis Kuipers (Borne)/Frederic Miclotte (België) (Ford Fiesta RS WRC) +0,6
3. Jeroen Swaanen (Vessem)/Robin Huisman (België) (Subaru S14 WRC) +12,6
4. Bernard ten Brinke (Zeddam)/Davy Thierie (België) (Ford Focus RS WRC’08) +25,3
5. Eric Bolhaar (Nijkerk)/Gert Kamphuis (Nijverdal) (Skoda Fabia WRC’06) 49,0
6. René Kuipers (Ambt-Delden)/Bjorn Degandt (België) (Subaru S14 WRC) +49,5
7. Gert Huzink (Manderveen)/Erwin Mombaerts (België) (Subaru S12 WRC) +54,0
8. Bert de Jong (Oud-Beijerland)/Ton Hillen (Waalwijk) (Mitsubishi Lancer WRC05) +1.22,3
9. Erik van Loon (Riethoven)/Harmen Scholtalbers (Emmeloord) (Skoda Fabia S2000) +1.41,4

Fotoreportage (53 foto's)...

 
18-09-2011  

Eindelijk winst voor AKC/Ermasport

 

ALMELO - In een meer spannende dan hoogstaande wedstrijd heeft AKC de eerste punten van het seizoen gepakt. Tegen SCO werd de eerste overwinning geboekt, die zeer belangrijk kan blijken te zijn in de strijd tegen degradatie. AKC begon de eerste helft voortvarend en kwam op een 5-2 voorsprong. Helaas volgde net zoals een week eerder een scoreloze fase waarin zelfs een 5-6 ruststand ontstond.Tot 15 minuten voor tijd bleef AKC achter SCO aanlopen, toen wisten de almeloers zich te herpakken en uiteindelijk door de 11-10 van Kelly Maas de wedstrijd naar zich toe te trekken. Al met al een gelukkige maar zeer belangrijke overwinning. Volgende week wacht titelkandidaat LDODK, wederom een lastige tegenstander. (bron:Mark Landhuis)


Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
Klik hier voor alle 93 foto's.

 

Fotoreportage (20 foto's)...

 
18-09-2011  

Beter Heracles krijgt maar één punt

 

UTRECHT - Heracles was de gehele wedstrijd heer en meester in de Galgenwaard, maar vaak ontbrak het aan de laatste, beslissende pass. Utrecht zag daardoor al in de openingsfase zijn kans schoon en kwam via Alexander Gerndt op voorsprong. De Zweedse spits produceerde zijn eerste treffer in dienst van Utrecht, dat tot dan toe weinig had laten. Bovendien mocht de ploeg van Erwin Koeman van geluk spreken dat Willie Overtoom na een halve minuut spelen de bal met veel gevoel op de onderkant van de laat plaatste, terwijl Mark Looms oog-in-oog met Rob van Dijk miste. Ondanks de achterstand bleef Heracles de bovenliggende partij, al moest het kort na de Utrechtse openingstreffer bijna weer een tegentreffer slikken. Op aangeven van Gerndt lepelde Mulenga de bal luttele centimeters over de goal van Heracles-doelman Remko Pasveer. In de fase waarin Utrecht aan de beterende hand was kreeg de thuisploeg echter de deksel onverwacht op de neus. Kwame Quansah legde van ver buiten de zestien aan, waarna de bal via een been van de onzekere Marcus Nilsson tegen de touwen vloog. Utrecht stond prompt weer met de rug tegen de muur, terwijl Heracles zijn grip op de wedstrijd niet verloor. Dat werd kracht bijgezet door Glynor Plet, die een fantastische voorbereidende actie van Tim Breukers doeltreffend afrondde: 1-2. Heracles leek op rozen te zitten, maar Utrecht toonde veerkracht. Groots was het allemaal niet wat de Domstedelingen lieten zien, maar effectief des te meer. Nana Asare fungeerde na een klein uur spelen als eindstation van een vlotte Utrecht-aanval. De 2-2 was alweer zijn derde treffer van het jonge seizoen. Heracles was plots weer wakker en zette weer vol aan. Dat resulteerde razendsnel via Everton in een treffer, die echter vanwege een discutabele overtreding werd afgekeurd. Na de levendige fase vloeide de krachten weg bij Utrecht en Heracles, waarna beide clubs ondanks diverse kleine mogelijkheden niet meer wisten te scoren.

Fotoreportage: Harry Broeze

 
19-09-2011  

Topjudoka´s bezochten Almelo

 

ALMELO – Sinds kort is naast Judo Promotion Twente van Frits Hartman in Almelo ook de nieuwe club Judo Almelo actief.
De nieuwe club promootte haar start met een clinic van de judoka’s Martine Demkes en Esther Stam van de judoclub Zutphen. Esther Stam heeft al diverse internationale successen op haar naam staan en beid namen in augustus nog deel aan de FISU Universiade in Shenzhen, China.
De eerste les startte met een warming-up in spelvorm, daarna leerden de kinderen enkele worpen en natuurlijk ook de geheime kneepjes van beide dames. De judoka’s leerden hoe ze eenvoudig uit een houdgreep konden komen en hoe ze deze konden overnemen. De judoka’s moesten wel lachen hoe Martine deze techniek noemde: de knuffelworp.
Ook de judoka's van de tweede groep leerden veel en na afloop zetten Martine en Esther in de paspoorten de handtekeningen en gingen ze natuurlijk met iedereen op de foto.
De tweede les aan de oudere jeugd was vooral een technische training.
Kortom het was een zeer geslaagd evenement, dat volgens de organisatoren van Judo Almelo zeker voor herhaling vatbaar is.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
21-09-2011  

Matig Heracles Almelo bekert verder

 

CUIJK – Een zeer matig spelend Heracles Almelo heeft zich vanavond in Cuijk tegen de gelijknamige topklasser maar nipt geplaatst voor de volgende bekerronde. Het is dat de Heraclieden in de 12e minuut door Glynor Plet op voorsprong werd gezet, maar verder was alleen JVC Cuijk gevaarlijk voor het doel en zelfs enkele keren dicht bij een doelpunt.
Blijkbaar zijn de profs van Peter Bosz niet te motiveren tegen amateurs want de club lag vorig jaar al snel uit de bekercompetitie en dat had ook deze keer niet veel gescheeld. De Heraclieden liepen zelfs vijf keer tegen geel op, waaronder doelman Pasveer wegens tijdrekken!

Klik hier en hier naar de foto’s van Harry Broeze

 
24-09-2011  

Heracles stopt opmars Heerenveen


Armenteros (r) tekende voor de gelijkmaker
Foto: Heracles Almelo - Harry Broeze
 

HEERENVEEN – Heracles Almelo heeft de opmars van Heerenveen weten te stoppen. De Almeloërs speelden het eerste uur vooral controlerend maar de Friezen wisten desondanks toch enkele keren gevaarlijk voor het doel van Pasveer te verschijnen maar het vizier stond daarbij niet op scherp. Het was Assaïdi die Pasveer na een half uurtje toch wist te passeren met een fraai afstandsschot vanaf de rand van de zestien. De Almeloërs raakten niet van de kook en gingen door met hun controlerende speelwijze.
Direct na rust kregen de Friezen kansen om afstand te nemen maar Pasveer bleef Narsingh, Aissaïdi, Janmaat en Dost telkens de baas waarbij Rienstra één keer moest assisteren toen Pasveer wel geklopt leek. Coach Peter Bosz was niet tevreden over de uivoering van het controlerende spel. Heracles speelde ongeduldig en gaf teveel ruimte weg voor de Friese counter. Hij besefte dat het roer om moest en bracht met een dubbele wissel Luis Pedro en Lerin Duarte in voor Vejinovic en Everton. Het spel kantelde door een hoger tempo en de Friezen moesten achteruit. Plet kopte in de handen van Vandenbussche en even later bezorgde Duarte de bal via een steekbal bij Armenteros die met een schot vol de binnenkant van de paal trof en alert de terug stuitende bal alsnog in het net achter Vandenbussche deponeerde. Heerenveen raakte van slag en Heracles kreeg kansen op de overwinning. Van der Linden was nog het dichtste bij met een schot op de paal. Een overwinning zou echter teveel van het goede zijn geweest.

Kijk hier naar de fotoreportage van Harry Broeze
Peter Bosz: 'Niet tevreden, te weinig geduld'

SC Heerenveen - Heracles Almelo 1-1 (0-1)

1-0 Assaidi (29)
1-1 Armenteros (72)
Arbiter:Van Sichem
Geel:Assaidi, Breukers, Quansah
Heerenveen:Vandenbussche, Janmaat, Gouweleeuw, Zomer, El-Akchaoui (87/Breuer), Kums, Elm (46/Svec), Djuricic, Narsingh (88/Martinus), Dost, Assaidi.
Heracles:Pasveer, Breukers, Rienstra, v.d.Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic (60/Pedro), Armenteros, Plet (90/Douglas), Everton (60/Duarte)


Links:
Uitslagen en stand Eredivisie


 
25-09-2011  

SVZW pakt eerste winst tegen Excelsior ´31

 

WIERDEN – SVZW gebruikte de derby tegen Excelsior '31 om voor het eerst in de Topklasse de volle buit binnen te halen. Het troefde de Rijssense concurrent af met 3-1.
Het was routinier Marnix Smit die na twintig minuten de score opende door een corner van dichtbij in te tikken. Even later had die voorsprong uitgebouwd kunnen worden maar Tim Egbers faalde vanaf de elfmeter stip doordat keeper Arjan Kok zijn inzet keerde.
Op slag van rust kwamen de Zwaluwen alsnog aan een verdiende voorsprong door Niels ten Hoeve en bijna werd dat nog 3-0 als Dewi Perik niet de lat had geraakt maar iets lager had gemikt.
Na rust probeerde Excelsior het tij geforceerd te keren en had binnen vijf minuten succes toen Marco Parnela de voorzet van Karim Chengachi ongelukkig achter zijn eigen doelman Michiel Achterhoek werkte.
De meevaller zorgde voor nog meer agressie bij de Rijssenaren en een kwartier voor tijd had Chengachi niet opnieuw geluk toen zijn lobje tegen de lat belandde.
De spanning was te snijden op Het Lageveld, Excelsior drukte en liet gaten vallen voor snelle counters waarbij na de ‘noodrem’ de bal opnieuw op de stip belandde en Jordi Kamphuis de thuisclub in veilige haven laveerde 3-1.

Fotoreportage: Henk Steen

Opstellingen:
SVZW: Achterhoek; De Graaf, Smit, Parnela; Van Keulen, B. Kamphuis (68. Sobczak), Zwiers; Perik, Engbers (89. Meijerink), Ten Hoeve en J. Kamphuis (82. Sahin).
Excelsior '31: Kok; Siemelink (83. Rosink), Lubbers, Bartelds (46. David), Gerritsen Mulkes; Davina, Isa, Chengachi, Michels; Ozkok en Hempenius (68. Borghuis).

Fotoreportage (25 foto's)...

 
26-09-2011  

Dressuur bij kunstlicht outdoor event THC Almelo

 

ALMELO - Van woensdag 28 t/m vrijdag 30 september wordt door de Landelijke Rijvereniging De Looleeruiters de voorlaatste buitenwedstrijden van het seizoen op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand in Almelo georganiseerd.
Net als vorig jaar bestaat er grote belangstelling vanuit de gehele regio om deel te nemen aan deze bijzonder dressuurwedstrijden. Het betreft hier avondwedstrijden waarbij de deelnemers bij kunstlicht hun verrichtingen tonen voor jury en publiek. Er bestaan maar een paar organisaties die beschikken over een uitstekende allweather wedstrijdbodem in combinatie met speciaal kunstlicht. Door deze unieke combinatie ontstaat er een prachtige ambiance waar het bovendien ook voor het publiek fijn toeven is. De belangstelling vanuit de ruiters is erg groot, elke avond wordt gereden vanaf 19.00 tot 23.00 uur in 4 ringen. Er bestaat voor elke avond nog een wachtlijst. In totaal zullen er een kleine 350 ruiters aan de start verschijnen in de klassen B t/m Z2. De entree en parkeren bij het Twents Hippisch Centrum Almelo is gratis.

 
26-09-2011  

AKC/Ermasport kansloos in Gorredijk

 

GORREDIJK - Na de overwinning tegen SCO volgde dit weekend een wedstrijd tegen kampioenskandidaat lDODK in Gorredijk. Helaas was er maar 3 minuten sprake van een wedstrijd want door een zeer slappe en ongeconcentreerde start stond het toen al 4-0. De eerste helft verliep dramatisch voor de Almeloërs en bij rust keek de ploeg tegen een 13-4 achterstand aan.
Er werd te slap gespeeld maar ook de aanwezige kansen om de score een dragerlijker aanzien te geven werden gemist. De tweede helft verliep iets beter, hoewel er nog steeds te veel kansen om zeep werden geholpen. Hierdoor kwam een zeer verdiende 26-12 overwinning voor de Gorredijkers op het scorebord te staan. Volgende week zal AKC/Ermasport in de thuiswedstrijd tegen Amicitia Vriezenveen uit een ander vaatje moeten tappen, want de uitslag in deze streekderby zou wel eens cruciaal kunnen zijn in de strijd tegen degradatie!

 
29-09-2011  

Looleeruiters vooraan bij dressuur THC

 

ALMELO – In drie van de vier B-proeven ging woensdagavond op het Twents Hippisch Centrum de overwinning naar amazones van de organiserende vereniging De Looleeruiters. Cathie Bolk behaalde met Chocolate Cookie de hoogste score van de dag met 205 punten in de tweede proef van groep 2. Anouck Legebeke met Mister Maiky en Lisanne Wittenhorst met Utah werden gedeeld tweede met 202 punten.
Clubgenote Marleen de Jong werd in de eerste proef van groep 2 winnaar met Cocaine in een totaal van 202 punten. Anouck Legebeke werd hier wederom tweede met 200 punten en Lisette Martens reed Bonbon C naar plaats drie in 197 punten.
Marjolein de Vries zorgde met Casice voor de derde cluboverwinning. In de eerste proef werd ze eerste met 198 punten en in de tweede proef derde met 194 punten. Carolien Kasifa met Speyckbosch Discovery (192) en Jolande Lammertink met Vorina (190) werden hier tweede en derde.
De enige niet- Almelose overwinning ging naar Joyce Nijenkamp met Acoretto in de tweede proef van groep 1.
Ook donderdag- en vrijdagavond zijn er nog gratis toegankelijke dressuurwedstrijden in de klassen L, M en Z bij kunstlicht op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand.

 
30-09-2011  

Heracles Almelo wint van de Graafschap

 
ALMELO – Heracles Almelo boekte vanavond een verdiende overwinning op De Graafschap (2-0). In de eerste helft was het team van Peter Bosz superieur aan de ‘superboeren’ mede door het collectief falen van de Achterhoekers. De Heraclieden waren zowel technisch als tactisch superieur maar bij de zestien stokte het combinatievoetbal. Het was Glynor Plet die in de twaalfde minuut de ban brak door attent een fout van Abdullah af te straffen en de bal met een lob over doelman Yves de Winter in de touwen te plaatsen. Goed voor Plet’s zesde treffer in dit seizoen.
De Graafschap bleef achterin hangen bang voor een tweede treffer en liet Heracles komen. Die verzuimden echter te scoren.
Na rust een feller De Graafschap. De mannen van trainer Ulderink richtte zich meer voorwaarts zonder tot groots voetbal te komen. Toch kregen Michael de Leeuw en Rydell Poepon redelijke kansen maar zij verzuimden te scoren. Ulderink had zijn wissels verbruikt zonder dat het tot resultaat leidde voor de ‘superboeren’.
Trainer Bosz bracht nog de op de bank begonnen Everton zodat De Graafschap attent moest blijven en Marko Vejinovic verraste doelman De Winter met een strakke schuiver die tegen de paal eindigde.
Vlak voor tijd bracht trainer Bosz Luis Pedro die bij zijn eerste balcontact de punten veilig stelde door de stand op 2-0 te brengen waarna scheidsrechter Bossen na de spelhervatting afblies.

Commentaar Glynor Plet: 'Doelpunt was op intuïtie'

Heracles - De Graafschap 2-0 (1-0)
12. Plet 1-0
90. Pedro 2-0
Arbiter: Ruud Bossen
Geel: Abdulla, Evers (De Graafschap), Armenteros (Heracles)
Heracles: Pasveer, Breukers, Van der Linden, Rienstra, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic, Armenteros, Plet, Duarte.
Graafschap: De Winter, Evers (Nalbantoglu/68), Wormgoor, Van de Pavert, Abdulla (Breinburg/74), Rose, Meijer, De Leeuw, Kujala (El Hassnaoui/80), Sreckovic, Poepon.
Links:Uitslagen en stand Eredivisie 

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
Klik hier voor alle 112 foto's.

Fotoreportage (26 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina