Sportberichten


Plaatsing  
 
01-08-2008  

FC Twente ontmoet Arsenal in voorronde CL

 

FC Twente moet het in de voorronde van de Champions League opnemen tegen Arsenal. De Tukkers spelen op 12 of 13 augustus thuis en moeten 26 of 27 augustus afreizen naar Londen. Inzet is een plaats in de groepsfase van de Champions League. Jammer voor Twente dat het gelijk in de eerste ronde voorbij zal zijn.

 
01-08-2008  

Heracles Almelo wint met 3-1

 

Heracles Almelo won wel een oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Quick'20 uit Oldenzaal werd met 3-1 verslagen. De hoofdklasser kwam na rust met 1-0 voor door een goal van Matthijs Handlogten. Door doelpunten van Beukert, Bridji en Dost werd het uiteindelijk 3-1 voor Heracles

 
03-08-2008  

Heracles wil door met Mangafic

 

Heracles Almelo wil de Duitse voetballer Denis Mangafic graag bij de selectie halen. De verdediger mocht deze week mee trainen en in de oefenwedstrijd tegen Quick'20, daar mocht hij zeventig minuten meedoen. Gert Heerkes ziet de speler niet als versterking, maar als investering voor in de toekomst. ''Verdedigend viel hij mij zeer positief op'', aldus de trainer tegenover RTV Oost. Ook werd vandaag bekend dat Mark Looms en Ricky van den Bergh een blessure hebben opgelopen in de met 1-3 gewonnen oefenwedstrijd.

 
03-08-2008  

Dijks wint internationaal springconcours

bron:rtv-oost
 

PAARDENSPORT - Springruiter Nuri Dijks uit Geesteren heeft in het Duitse Verden een internationaal springconcours voor jonge paarden gewonnen. Met zijn 7-jarige paard 'I belong to you' bleef Dijks in twee omlopen foutloos en was daarin de snelste combinatie. Marleen Bruggink uit Weerselo eindigde met de eveneens 7-jarige Shannon als derde. De Duitser Heiko Schmidt werd tweede.

 
05-08-2008  

Bruggink bij Super League Dublin


foto:de hoefslag
 

Springruiter Gert Jan Bruggink uit Weerselo is door bondscoach Rob Ehrens geselecteerd voor het Nederlands team, dat komend weekeind in Dublin een wedstrijd in de Super League rijdt. In de Ierse hoofdstad rijdt Bruggink zijn toppaard Primeval Wings. Naast Bruggink wordt het Nederlands team gevormd door Piet Raijmakers, Harrie Smolders en Mathijs van Asten. Oranje wordt in Dublin gecoached door Sven Harmsen uit Lonneker. Hij vervangt Rob Ehrens, die in Peking de Olympische equipe begeleidt.

 
05-08-2008  

Twente wint van Ankaraspor


Gelredome in Arnhem
 

EMMEN - FC Twente heeft dinsdagavond in Emmen de oefenwedstrijd tegen het Turkse Ankaraspor met 2-0 gewonnen. Arnautovic en Janssen scoorden na rust. Daarmee is Twente ongeslagen gebleven in de voorbereiding, die nu is afgesloten. Volgende week woensdag is Arsenal de volgende tegenstander in de voorronde van de Champions League. Hersi haalt die wedstrijd niet. Zijn knieblessure is ernstiger dan verwacht en vraagt nog om enkele weken herstel. 

FC Twente verwacht geen problemen met de duizenden supporters die volgend week woensdag naar Arnhem reizen voor het Champions League duel tussen FC Twente en Arsenal. Dat zegt voorzitter Munsterman van FC Twente. Voor de wedstrijd heeft FC Twente 25.000 kaarten beschikbaar.. Alle supporters mogen op eigen gelegenheid naar FC Twente reizen. Munsterman vertrouwt op de politieinzet die de gemeente Arnhem heeft geregeld. FC Twente had liever op dinsdag gespeeld. Daar ging Arnhem niet mee akkoord omdat zij bij het nemen van de veiligheidsmaatregelen rekening had gehouden met een wedstrijd op woensdag.

 
06-08-2008  

Heracles Almelo oefent thuis tegen Sivasspor

bron: heracles.nl
 

ALMELO - Heracles Almelo heeft een wedstrijd aan het programma toegevoegd. Het Turkse Sivasspor is de opponent tijdens de traditionele openingswedstrijd in het Polman Stadion. Sivasspor eindigde het afgelopen seizoen (na Galatasaray en Fenerbahce maar vóór Besiktas en Trabzonspor) op de derde plaats in Turkije. De ploeg heeft onder andere de Nederlandse oud international Ugur Yildirim in haar gelederen. Heracles Almelo – Sivasspor wordt gespeeld op vrijdag 15 augustus en begint om 19.30 uur. De kaartverkoop begint op zaterdag 9 augustus vanaf 9.00 uur bij Ticketbox. Op de wedstrijddag is de Assen Projekten Kassa van het Polman Stadion vanaf 17.30 uur geopend. Kaarten voor de korte zijde kosten € 8,-, voor de lange zijde € 12,-. Gezien de korte termijn waarop deze wedstrijd is gepland is het niet mogelijk om SeizoenClubCardhouders voorrang te verlenen bij de aanschaf van een toegangskaart. Bij deze wedstrijd is vrije verkoop, dus er geldt geen SeizoenClubCard of ClubCard verplichting.

 
06-08-2008  

Begroting FC Twente bijna 30 miljoen euro

Voorzitter Munsterman wil nog meer uitbreiden
 

ENSCHEDE - De begroting van FC Twente gaat fiks omhoog. De Enschedese club gaat van 16 miljoen naar een kleine 30 miljoen euro. De stijging komt mede door de uitbreiding van het stadion waardoor er meer geld gegenereerd kan worden. Voorzitter Joop Munsterman zei op de jaarlijkse persdag ook, dat het de bedoeling is dat de Grolsch Veste over drie jaar weer is uitgebreid naar een capaciteit van meer dan 30.000 toeschouwers. De voorzitter verwacht niet dat verdediger Wielaert dit seizoen naar Ajax vertrekt. Volgens hem is dat 'een gesloten boek'.

 
07-08-2008  

Heracles-huurling Lakic naar Kaiserslautern

 

ALMELO - Srjdan Lakic speelt vanaf komend seizoen voor FC Kaiserslautern. De 24-jarige en 1,86 meter lange aanvaller, die vorig seizoen op huurbasis voor Heracles Almelo uitkwam, tekende voor 3 seizoenen bij de ploeg uit de Tweede Bundesliga. Lakic komt over van Hertha BSC, de ploeg waar hij tijdens zijn verhuurperiode in Nederland onder contract stond. Bij Hertha BSC mocht de Kroaat vertrekken, maar Heracles kon niet aan de salariseisen van Lakic en gevraagde overnameprijs voldoen. 
Bij Heracles deed Lakic het met  7 goals niet slecht in 28 wedstrijden. Voor zijn komst naar Hertha in 2006, stond Lakic onder contract bij Hajduk Split, GOSK Dubrovnik, NK Hrvatski Dragovoljac en Kamen Ingrad Velika in zijn thuisland Kroatië. In het Fritz Walter Stadion ligt nu zijn nieuwe toekomst waar hij gaat spelen met rugnummer negen. 

 
07-08-2008  

Rob Maas definitief naar RKC Waalwijk

Bron: RKC

Ruud Brood is zeer tevreden met Rob Maas die hij ook onder zijn hoede had bij Heracles Almelo.
 

WAALWIJK - RKC is met Rob Maas tot overeenstemming gekomen tot een verbintenis, waardoor hij het seizoen 2008/2009 deel zal uitmaken van de selectie. Maas is geen onbekende voor RKC Waalwijk, hij speelde een groot gedeelte van zijn carrière bij de Waalwijkers gedurende de begin jaren negentig. Daarnaast kwam hij uit voor FC Eindhoven, Feyenoord, Arminia Bielefeld, Herta BSC, MSV Duisburg en de laatste 3 seizoenen Heracles Almelo. Maas speelde tot op heden meer dan 400 competitiewedstrijden in het betaalde voetbal. Trainer/coach Ruud Brood is zeer tevreden met Rob Maas die hij ook onder zijn hoede had bij Heracles Almelo. ”Rob is mentaal sterk, een karakterjongen en een natuurlijke leider, die ook anderen aanstuurt. Dat facet was nog niet goed ingevuld in onze selectie, maar met zijn kwaliteiten en ervaring zal hij ook op dat gebied van toegevoegde waarde zijn.”

 
07-08-2008  

Heracles nog op zoek naar extra aanvallers

bron: TC Tubantia
 

BILLERBECK (D) - Heracles Almelo is nog niet geheel klaar voor het nieuwe seizoen. De Twentenaren deden diverse pogingen om de gewilde ‘nummer tien’ Harris Medunjanin over te nemen van AZ, maar nu die optie definitief doorgestreept kan worden, gaan de Tukkers over op ‘plan-B’. “We gaan het op een andere manier invullen”, aldus trainer Gert Heerkes. In de TC/Tubantia geeft de oefenmeester aan waar de komende weken de prioriteiten zullen liggen voor de eredivisionist uit Almelo. Lees verder

 
08-08-2008  

AZ-Heracles Almelo 23 september

 

De datum voor het bekerduel tussen AZ en Heracles Almelo is vastgesteld op dinsdag 23 september. De aftrap in het DSB Stadion is om 20:45 uur. In de eerste ronde van de KNVB beker spelen 48 amateurclubs op 30 en 31 augustus tegen elkaar voor een plek in de volgende ronde, waarin de betaald voetbalorganisaties instromen.

 
08-08-2008  

Heracles Almelo speelt gelijk

 

Heracles Almelo heeft het trainingskamp in Billerbeck afgesloten met een oefenduel tegen FC Skoda Xanthi. Op het veld van TVO in Beckum bleef het  0-0. De ploeg van Gert Heerkes speelde geconcentreerd en stond met name in defensief opzicht als een huis. Heracles Almelo verdiende op basis van de tweede helft een doelpunt maar dat zou uiteindelijk niet vallen. Ook de laatste twee mogelijkheden werden niet benut. Een schot van Everton Ramos da Silva ging net naast en twee minuten voor tijd bracht Lukas Bajer Bas Dost nog in stelling. De aanvaller wist ook dit keer het net niet te vinden. Gert Heerkes sprak na afloop van een mooie wedstrijd: “Het niveau was erg goed en we hebben weinig weggegeven. Het was voor ons een mooie test om te kijken hoe het geraamte van het elftal zou staan en daarover ben ik zeer tevreden.”

 
09-08-2008  

Twente - Arsenal in Gelredome uitverkocht

 

ARNHEM - Het stadion Gelredome in Arnhem is uitverkocht voor de wedstrijd FC Twente - Arsenal. De Tukkers zijn voor het duel tegen de Engelsen uitgeweken naar het Gelredome, omdat het eigen stadion, de Grolsch Veste, nog wordt verbouwd. Het stadion in Arnhem biedt plaats aan 26.600 mensen. Arsenal heeft 1200 kaarten gekregen. De wedstrijd wordt woensdag gespeeld, de return is twee weken later in Londen. De winnaar van de dubbele confrontatie plaatst zich voor het lucratieve hoofdtoernooi van de Champions League.

 
09-08-2008  

Ook TC Tubantia in Peking

 

PEKING - Ook de regionale krant TC Tubantia heeft een vertegenwoordigster naar Peking afgevaardigd. Fardau Wagenaar doet verslag van wat er zoal rondom de Olympische Spelen gebeurd. Zij houdt daar dagelijks een weblog bij onder de naam PekingExpress over haar bijzondere ontmoetingen. Vandaag gaat het over Roger Federer die het Olympische dorp is ontvlucht vanwege de te grote belangstelling voor zijn persoon door andere sporters, die hem geen rust gunnen en graag met hem op de foto willen. 

 
09-08-2008  

Opleidingskosten Magnafic te duur voor Heracles

 

BILLERBECK - Heracles Almelo dat vrijdag haar tainingskamp afsluit, is er nog niet in geslaagd Denis Magnafic los te weken bij Eintracht Frankfurt. De ploeg van trainer Gert Heerkes wil de Duitse verdediger graag hebben, maar heeft daar niet het geld voor. ``We hikken aan tegen de opleidingskosten", zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma in TC Tubantia.

 
10-08-2008  

Ook FC Twente in de race voor Petter Andersson


Andersson links op de foto
 

NEC, FC Twente en FC Groningen hengelen naar de diensten van middenvelder Petter Andersson. Dat meldt De Telegraaf. De tweevoudig Zweedse international speelde tot dusver al honderd wedstrijden in de Zweedse Allsvenskan en scoorde daarin 21 keer. Andersson zou als middenvelder het vertrek van Engelaar naar Schalke '04 moeten opvangen. 
De Tukkers lijken vooralsnog als enige bereid om de gelimiteerde transfersom van zes miljoen Zweedse kronen - ongeveer zeshonderdduizend euro - op tafel te leggen.

 

 
10-08-2008  

Eerste goud voor Phelps, nog 7 te gaan

bron: NOS
 

PEKING - Zwemmer Michael Phelps is zijn jacht op het recordaantal van acht gouden medailles tijdens één Olympische Spelen prima begonnen. De Amerikaan (23) veroverde de olympische titel op de 400 meter wisselslag en verbeterde tevens zijn eigen wereldrecord: 4.03,84.
Phelps wil in Peking de recordoogst van zijn illustere voorganger en landgenoot Mark Spitz (zeven keer goud in 1972) overtreffen. Hij kan bovendien de eerste olympiër worden met 10 gouden plakken. Na zijn zes titels in Athene in 2004 staat die teller nu al op zeven.

 
10-08-2008  

Goud voor Marleen Veldhuis

bron:rtv-oost

foto rtl.4
 

De zwemsters hebben Nederland zondag bij de Olympische Spelen in Peking de eerste gouden medaille bezorgd. Wereldrecordhoudsters Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk en Marleen Veldhuis uit Borne wonnen de 4x100 meter vrij in een tijd van 3.33,76 voor de Verenigde Staten (3.34,33) en Australie (3.35,05). Het is voor het eerst sinds 1936 dat Nederland op dit onderdeel de Olympische titel verovert. Het kwartet treedt hiermee in de voetsporen van Jopie Selbach, Tini Wagner, Willy den Ouden en Rie Mastenbroek. Dekker dook als eerste in het water. Ze tikte aan als zevende. Kromowidjojo en Heemskerk begonnen daarna aan een geslaagde inhaalrace. De Twentse Veldhuis kon ten slotte als eerste aantikken.

 
11-08-2008  

Overmars gaat weer voetballen

bron:rtv-oost
 

DEVENTER - Marc Overmars keert terug in het betaalde voetbal. De aanvaller maakt per direct deel uit van de selectie van Go Ahead Eagles. De 86-voudig international beëindigde zijn loopbaan na het EK van 2004 in Portugal wegens een slepende knieblessure. Overmars speelde twee weken geleden mee tijdens de afscheidswedstrijd van Jaap Stam. Hij maakte een opvallend sterke indruk. Trainer Andries Ulderink van go Ahead Eagles vroeg vervolgens aan Overmars of hij niet weer wilde gaan voetballen. Tot verbazing van Ulderink zei de aanvaller ja. De 35-jarige Overmars begon zijn loopbaan bij Go Ahead Eagles. Overmars maakt komende vrijdag zijn rentree in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

 
12-08-2008  

Jan Olde Kalter Manager Veiligheid Heracles

bron: Heracles Almelo
 

ALMELO - Jan Olde Kalter zal de Politie verlaten om per 1 september volledig in dienst te treden bij Heracles Almelo als manager Veiligheidszaken. Olde Kalter neemt hiermee alle taken over van de afgelopen zomer helaas overleden Alex Korte. Olde Kalter: “Ik zie het als een grote uitdaging en heb er enorm veel zin in. Ik heb er zeer goed over nagedacht, ook in overleg met Roelie en Arjan Korte. Ik denk dat Alex het niet anders gewild zou hebben.” Algemeen Directeur Nico-Jan Hoogma: “Jan heeft jarenlang samengewerkt met Alex en kent de fijne kneepjes van het vak op het gebied van supporters en veiligheidszaken. We zijn erg blij met zijn komst.”

 
12-08-2008  

Luctor Lulof Open tennistoernooi

 

ALMELO - In week 33 van zondag 10 t/m zondag 17 augustus vindt het alom bekende en grootste toernooi van Overijssel plaats, het Lulof Open. Dit toernooi is bij jong en oud bekend, beginner of gevorderd, voor elk wat wils. De tennisbanen ziin te vinden in de Willem de Clercqstraat 71 te Almelo.
Het Lulof Open wordt ook dit jaar gecombineerd met een A* toernooi. Dat wil zeggen: de betere spelers van Nederland komen hier spelen. Vorig jaar waren er enkele spelers uit de top-100, zowel bij de vrouwen als bij de mannen. Zij kunnen punten verdienen om hogerop te komen op de Nationale Ranglijst.
Eén van die dames die in de top honderd staat, is lid van Luctor zelf. Ghislaine van Baal (rond de 90ste plaats). Zij zal natuurlijk meedoen en proberen om de naam van Luctor et Emergo hoog te houden. Bij de mannen heeft oudgediende Dennis Kockx zich al aangemeld voor het toernooi, 2 jaar terug nog 25e van Nederland en nu uitkomend in de hoofdklasse van de nationale competitie met zijn mix-team.
De Lulofcommissie bestaat uit allemaal enthousiaste mensen: dit zijn zijn: Mark van Baal (baas van alles), Jasper Kleinenberg (onderbaas BCD-toernooi), Maaike Lucassen (onderbaas BCD-toernooi), Marloes Lucassen, Niels Hinderks, Arjon Pegels, Gijs de Klerk, Frank Nij Bijvank, Monique Böhm en ondergetekende (onderbaas A* toernooi). Meer informatie

Fotoreportage (14 foto's)...

 
12-08-2008  

Benauwde overwinning Heracles


De wedstrijd werd gespeeld in Vriezenveen op het veld van DOS.'37
 

VRIEZENVEEN - Heracles Almelo heeft de oefenwedstrijd tegen het Twents Amateurelftal in winst omgezet. In Vriezenveen stond er na negentig minuten een moeizame 3-2 op het bord. De doelpunten kwamen op naam van Mark-Jan Fledderus (2x) en Willie Overtoom. De eerste helft was er een met weinig hoogtepunten. De gevaarlijkste man bij Heracles Almelo was Everton Ramos da Silva. De Braziliaan kopte na een kleine twintig minuten net naast . De tweede helft was een minuut oud Mark-Jan Fledderus in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. .Hij nam zelf de penalty en het zwakke schot werd gestopt door de doelman. . In de 55e minuut was het Erwin Looms de score met een mooie lob over Jørg van den Nieuwenhuyzen en twee minuten later stelde Tim Pothast met een asist Dennis Sepp in staat om het amateurelftal op 2-0 te brengen. Willie Overtoom bracht zijn ploeg na een uur spelen weer terug in de wedstrijd met een en in de 65e minuut werd Mark-Jan Fledderus voor de gelijkmaker. Mark-Jan Fledderus zorgde in de 79e minuut voor de 3-2 overwinning. Daarna ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Foto's volgen

Fotoreportage (29 foto's)...

 
13-08-2008  

Broertjes Schleck naar Almelo

  Andy Schleck was vorige week nog een heel serieuze kandidaat voor goud tijdens de Olympische Spelen. Met broer Frank was hij een van de smaakmakers tijdens de Tour de France. En dat zullen ze vrijdag 29 augustus ook zijn in Almelo, waar het tweetal start in de de 26ste Profronde van Almelo. De broertjes Schleck tekenden eerder deze week de contracten met de stichting Profronde. Een aardig begin voor bestuurslid Ewald Oude Steenhof. Hij heeft zijn zinnen gezet op méér wielervedetten. Hij hoopt vooral nog wat renners te contracteren die goed presteren (hebben gepresteerd) tijdens de Olympische Spelen.

Lees verder...

 
13-08-2008  

Heracles test overbodige Kopteff

bron:Heracles Almelo
 

Peter Kopteff (29) zal vanaf morgen twee dagen op proef zijn bij Heracles Almelo. De linkerspits speelde de laatste twee seizoenen voor FC Utrecht en droeg daarvoor onder andere het shirt van Stoke City, Viking Stavanger en HJK Helsinki. Tot nu toe kwam hij 39 keer in actie voor zijn vaderland Finland. Algemeen Directeur Nico-Jan Hoogma: “We geven hem een aantal dagen de kans om zijn kwaliteiten te laten zien.”

 
13-08-2008  

FC Twente wordt niet beloond tegen Arsenal


De wedstrijd werd gespeeld in het Gelredome in Arnhem
 

Een helft lang was een goed spelend FC Twente de betere ploeg tegen Arsenal. Maar na het laatste fluitsignaal stond er toch een 0-2 eindstand op het scorebord. Door deze uitslag is het perspectief voor Twente op het bereiken van de groepsfase van de Champions League gering. FC Twente speelde goed voetbal in plaats van zich in te graven. Arsenal kreeg weinig tijd om tot hun verzorgde veldspel te komen en kwam er in de eerste helft niet aan te pas. Naast storend werk, voetbalde Twente ook nog eens verzorgde partij voetbal. Cheick Tioté was heerser op het middenveld en Romano Denneboom zorgde voor veel dreiging. De rechterspits loste in de eerste helft twee gevaarlijke schoten en zette met een steekpass Marko Arnautovic alleen voor doelman Manuel Almunia. De jonge speler wist de buitenkans niet te benutten. Met 0-0 gingen beide ploegen de rust in. Twente kon het hoge niveau in de tweede helft niet vasthouden. Er kwamen veel fouten in het Twente spel waar Arsenal dankbaar gebruik van maakte. In de 63ste minuut scoorde Wiliam Gallas de 0-1. Vanaf dat moment controleerde Arsenal de wedstrijd en kwam Twente er niet meer aan te pas. Dat Arsenal er in de 82ste minuut 0-2 van maakte door Theo Walcott was al niet meer belangrijk de thuiswedstrijd zal voor de Londense ploeg een verplicht nummer zijn. Twente is niets te verwijten, Arsenal was gewoon een maatje te groot.

 
14-08-2008  

Kohl wint Profspektakel Zwolle


foto wikpedia
 

De Oostenrijker Bernard Kohl heeft woensdagavond het Peperbus Profspektakel in Zwolle op zijn naam geschreven. Op de meet bleef hij Twentenaar Bram Tankink voor. Derde werd Kenny van Hummel van de Skil-shimano wielerploeg. Strijdlustigste renner werd de Luxemburger Frank Schleck. Ondanks een paar regenbuien was het publiek massaal naar de Zwolse binnenstad gekomen om de profrenners te bekijken

 
14-08-2008  

Veldhuis naar finale 100 vrij


foto rtl
 

Marleen Veldhuis heeft zich op het olympisch zwemtoernooi in Peking geplaatst voor de eindstrijd van de 100 meter vrije slag. De Twentse noteerde met 53,81 de tweede tijd. De 29-jarige Veldhuis, op deze afstand Europees kampioene in 2008 en tweede op de WK van 2007, moest alleen Natalie Coughlin (53,70) voor zich dulden. Libby Trickett haalde met de hakken over de sloot de finale. De wereldrecordhoudster zette de negende tijd neer, maar ging door een diskwalificatie van Jiaying Pang (valse start) toch door. De finale van de 100 meter vrij wordt donderdag gezwommen. In Nederland is het dan nacht.

 
15-08-2008  

Deceptie voor Marleen Veldhuis

 

Marleen Veldhuis heeft op de Spelen in Peking naast de medailles gegrepen op de 100 meter vrije slag. De Twentse, die met de estafettedames goud won op de 4x100 vrij, eindigde op een teleurstellende zesde plaats. De Duitse Britta Steffen won goud in 53,12. Veldhuis, die vals leek te starten ("ik bewoog ook"), liet het vooral op de tweede 50 meter afweten. Met 54,21 bleef ze liefst 0,63 verwijderd van haar persoonlijk record.

 
15-08-2008  

Eerste wedstrijd op nieuw kunstgrassysteem

 

Vanavond wordt in het Polman Stadion in Almelo de eerste, vriendschappelijke (openings)wedstrijd gespeeld op het nieuwe kunstgrassysteem Two Dimension Pro dat in de afgelopen maanden is aangelegd. Opponent is het Turkse Sivasspor. Nadat in de afgelopen maanden het nieuwe kunstgrassysteem van de design partners TenCate, Edel Grass, Sekisui Alveo en Oranjewoud werd geïnstalleerd, heeft gisterenmiddag de laatste officiële keuring plaatsgevonden in een reeks van controles. Keuringsinstituut ISA Sport – FIFA geaccrediteerd – testte tal van onderdelen van het nieuwe kunstgrassysteem, zoals de grip van de kunstgrasmat, het balrol en balstuit effect op het veld, en tal van andere normen. Het volledige Two Dimension Pro kunstgrassysteem is goedgekeurd volgens de FIFA Two Star normering en de KNVB normen. Dankzij de installatie van een vijftigtal sensoren in het kunstgrasveld, heeft de wedstrijd van vanavond ook nog een wereldprimeur. Voor de eerste keer wordt gespeeld op een kunstgrasveld waarvan o.a. de speeluren, speelintensiteit en de frequentie en intensiteit van het onderhoud worden gemeten met draadloze sensoren die kunnen worden uitgelezen door meetinstituut Intron. Op grond van de meetgegevens en analyses kan geregeld advies worden uitgebracht aan de technische staf van Heracles Almelo.

 
15-08-2008  

Nieuwe spits voor Heracles Almelo

 

Na zware onderhandelingen is vanmorgen een akkoord bereikt omtrent de overgang van de 24 jarige Tsjechische spits Vojtech Schulmeister van Sigma Olomouc naar Heracles Almelo. Schulmeister had nog een doorlopend contract tot 2010 bij Sigma Olomouc waar hij vorig jaar topscorer was en waar hij vorige week nog is bekeken door één van onze scouts. De afkoop van de transferrechten is mogelijk geworden door het investeringsfonds. Hij kan in principe op alle 3 voorste posities spelen en is een aanvaller pur sang. Vojtech Schulmeister zal komende zondag tijdens de Open Dag worden voorgesteld.

 
16-08-2008  

Heracles met 0-1 ten onder tegen Silvasspor


Silvasspor in de aanval
 

Heracles Almelo had niet veel geluk in de oefenwedstrijd tegen het Turkse Silvasspor. Het was een harde wedstrijd die beslist werd door een doelpunt in de 47e min van Yildiz voor de Turken. Een kleine 4000 toeschouwers waren op deze vriendschappelijke wedstrijd afgekomen. Aanvallend kwam Heracles tekort , het kon de Turkse ploeg niet echt lastig  maken. De proefspeler van Fc.Utrecht, Peter Kopreff kon niet overtuigen ondanks zijn inzet. De nieuwe aanwinst Steur liet zien een goede aanwinst te zijn.De Turkse ploeg die derde was het afgelopen seizoen controleerde de wedstrijd. In de eerste helft kon Heracles het allemaal nog bijbenen maar de tweede helft was duidelijk voor de Turkse ploeg.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
16-08-2008  

Darl Douglas duikt op bij Heracles

 

ALMELO - Heracles Almelo denkt opnieuw aan Douglas Heracles Almelo heeft momenteel Darl Douglas op proef. De buitenspeler, die het afgelopen seizoen onder contract stond bij Willem II, speelde in het seizoen 2003/2004 al eens 33 duels voor de Heraclieden. Douglas speelde zaterdagmiddag al mee in een oefenduel van Jong Heracles Almelo tegen de amateurs van WHC. De rechtsbuiten verzorgde de openingstreffer in het met 4-2 gewonnen duel. Heracles heeft nog niet bekend gemaakt of Douglas op proef is.

 
17-08-2008  

Veldhuis, Schreuder geen medaille 50 m.

 

PEKING - Marleen Veldhuis (Borne) heeft het olympisch zwemtoernooi afgesloten met een vijfde plaats op de 50 meter vrije slag. Hinkelien Schreuder (Goor) eindigde in de finale als zevende. Britta Steffen (D) was na haar zege op de 100 vrij ook ditmaal de beste en won goud in 24,06. Veldhuis kwam goed van het startblok, maar de Europees kampioene kwam op de tweede 25 meter tekort. Met 24,25 bleef ze 0,09 verwijderd van de medailles. Schreuder tikte aan in 24,65. "Dit was wel een goede race, maar meer zat er gewoon niet in", zei Veldhuis, die maar met moeite haar tranen bedwingen kon. "Ik ben niet boos, maar ik baal wel. Ik was er helemaal klaar voor."

 
17-08-2008  

Succesvol 'Lulof Open' tennistoernooi

 

ALMELO - Het Lulof toernooi van ATV Luctor et Emergo op haar tennispark “Het Groenendal” zit er weer op. Lulof Druktechniek BV, de hoofdsponsor van dit toernooi, verbond voor de laatste keer zijn naam aan dit toernooi. Het 'Lulof Open' heeft sinds vorig jaar de A status en is daarmee niet alleen regionaal toonaangevend maar heeft daardoor ook landelijke erkenning verkregen. Elk jaar is veel belangstelling voor dit evenement. Vele leden zijn in touw om dit toernooi tot een succes te maken. Vooral op de finaledag van vandaag, werden er weer boeiende partijen gespeeld. In het dames Enkelspel verloor Ghislaine van Baal met 6-1. 6-4 van Rosita Lammers. Bij de heren was Mark IJzerman met twee keer 6-4 te sterk voor Dennis Kockx. De beide heren wonnen samen het dubbelspel in de categorie HD.1

Fotoreportage (11 foto's)...

 
18-08-2008  

Springruiters 5e, Overijsselaars in finale individueel


Olympisch goud team USA
 

HONGKONG - De Nederlandse springruiters hebben bij de landenwedstrijd op de Olympische Spelen geen medaille gewonnen. Het team moest genoegen nemen met de vijfde plaats die het deelde met de torenhoge favoriet Duitsland. In de Nederlandse equipe is Overijssel sterk vertegenwoordigt door o.a. Angelique Hoorn (Wanneperveen), Marc Houtzager (Rouveen) en Gerco Schröder (Tubbergen) De Brabander Vincent Voorn completeerde het team.De Overijsselse ruiters plaatsten zich wel bij de beste 35 voor de individuele a.s. donderdag, waarin iedereen weer op nul begint. Amerika won het goud, voor de verrassende Canadezen op de zilveren tweede plaats en Noorwegen dat de bronzen plak in de wacht sleepte.

Resultaten            Website

 
19-08-2008  

Gerben Löwik weg bij Rabobank

 

VRIEZENVEEN - Het zat er natuurlijk dik in dat de uit Vriezenveen stammende wielrenner Gerben Löwik geen contractverlenging zou krijgen bij Rabobank. De laatste jaren zat Löwik in het verdoemhoekje als het op fitheid aankwam. Een flinke ontsteking aan zijn zitvlak, waarbij ook de traditionele biefstuk niet kon voorkomen dat hij de Tour de France in 2005 niet kon uitrijden, zorgde voor herhaald malleur. Liefst vier operaties onderging Löwik aan zijn zitvlak. Tal van valpartijen en botbreuken zaten het succes eveneens danig in de weg. Vrijdag kreeg Löwik dan ook het min of meer verwachte telefoontje van ploegleider Breukink, dat er in 2009 geen plek meer is voor wielrenner Gerben Löwik in de Rabobankploeg.

Dit najaar moet Löwik dan ook gebruiken om zich nog enigszins in de kijker te rijden voor een contract bij een andere profploeg in het wielermetièr. Die medewerking heeft Löwik wel toegezegd gekregen van de "Breuk". Mocht het niet lukken elders onderdak te krijgen is voor de 31 jarige Löwik een vervroegd afscheid als professional niet ondenkbaar. In dat geval zal waarschijnlijk een verdere carrière in het bedrijf van zijn ouders in het verschiet liggen inclusief een verhuizing van het Belgiche Maasmechelen naar Vriezenveen. Voor meer over Löwik klik hier

 
19-08-2008  

Heracles blameert zich tegen ACV

bron:rtv-oost
 

Heracles heeft een slechte beurt gemaakt tegen zaterdaghoofdklasser ACV. In Assen werd het 4-4. Vooral de wijze waarop dit gebeurde was opvallend. De Almelose eredivisionist nam voor de rust een 4-0 voorsprong door doelpunten van Quansah, Van den Bergh, Schulmeister en Douglas. Na de rust werkten de Assenaren de achterstand geheel weg. Heracles neemt deze nog de beslissing of Darl Douglas een contract aangeboden krijgt. Douglas mag transfervrij vertrekken bij Willem II

 
20-08-2008  

Heracles Almelo twijfelt over Utrechter Kopteff

 

Het is nog onduidelijk of Heracles Almelo in zee gaat met Peter Kopteff. De Fin liep afgelopen week een stage in Almelo, omdat hij bij zijn werkgever FC Utrecht niet op een basisplaats kan rekenen. "Peter heeft een goede indruk achtergelaten, maar we zijn er nog niet uit. Met Schulmeister en Steur hebben we al twee aanvallend ingestelde spelers op de linkerflank, dus we moeten technisch bekijken of hij haalbaar is", legt Heracles-trainer Gert Heerkes uit in Voetbal International.

 
20-08-2008  

Nieuwe website voor Heracles Almelo

 

ALMELO - Eredivisionist Heracles Almelo heeft vandaag een nieuwe website gelanceerd. Naast een moderner jasje, heeft het digitale huis van de club uit Almelo ook nieuwe functionaliteiten gekregen, zoals bijvoorbeeld een statistiekendatabase. De website is te bezoeken via www.heracles.nl Binnenkort zal ook Heracles TV worden gelanceerd, waarop de fans videoreportages kunnen bekijken van de Almeloers.

 
21-08-2008  

Nationaal dressuurkampioenschap in Almelo


Arjen Teeuwissen met de hengst Silver tijdens de Almelose Ruiterdagen
 

ALMELO - Van 23 t/m 24 augustus vinden op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand te Almelo de Nederlandse Kampioenschappen KNHS dressuur plaats. Op de startlijst grote namen als Europees kampioen Young riders, Lotje Schoots en Diederik van Silfhout maar ook Laurens van Lieren in 2007 met het Nederlandse team Europees kampioen, Thamar Zweistra en Remy Bastings die tot voor kort huisde in Haaksbergen, maar ook Marlies van Balen die haar BMC Kigali wil testen op het hoogste niveau.
Het is voor het eerst dat de KNHS de dressuurkampioenschappen opsplitste vanwege de vroege datum voor de kampioenschappen die in mei in Eindhoven werden gehouden voor de Olympische dressuurploegkandidaten. De KNHS gaat er vanuit, dat volgend jaar alle dressuurkampioenschappen weer tegelijkertijd worden gehouden. De Almelose organisatoren zijn nog steeds in de race om deze kampioenschappen te organiseren, maar er liggen meer concurrenten op de loer.

De KNHS wees de kampioenschappen in de klassen ZZ-licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour dit jaar toe aan Almelo, vanwege de uitstekende 'All weather' bodem waarover het Twents Hippisch Centrum beschikt. Ook hoofdsponsor Royal ten Cate haakte in op de accommodatieverbetering die in 2006 werd gerealiseerd. Ten Cate liet in de afgelopen weken de publiekstuin tussen springterrein en dressuurterrein van kunstgras voorzien. Bovendien start Royal ten Cate een onderzoek naar de ontwikkeling van kunstgras voor de paardensport. 

Het programma voor het Dressuur Festival van 23 en 24 augustus is gereed en belooft prachtige paardensport tot op het hoogste niveau. Op zondag zal voor de Lichte Tour de finale worden afgesloten met een Kür op muziek om de "Grote Prijs van Almelo". Zaterdag start het programma om 10.00 uur met 3 dressuurringen en zondag om 09.00 uur is de hoofdring gereed voor de eerste deelnemer. Zaterdagavond wordt de gehele dressuurpiste omgebouwd naar een stadionachtig karakter met een hoofdring met weerszijden tribunes en schitterende aankleding. Voor meer informatie en aanvangstijden kunt u terecht op www.almelose-ruiterdagen.nl  of www.knhs.nl  De toegang is geheel gratis en wie echt geen tijd heeft, kan het volgen via LIVE internet op www.filmloop.nl  

 
25-08-2008  

Favorieten in hoofdrol Nationaal dressuurkampioenschap


v.l.n.r. Marlies van Baalen, Lotje Schoofs en Kebie van der Heijden
  ALMELO (KNHS) – Voor de eerste maal werden de KNHS-dressuurkampioenschappen apart van de Nederlandse kampioenschappen gehouden. De kampioenschappen in de Zware Tour vonden al in mei in Eindhoven plaats. Op 23 en 24 augustus streden in Almelo na vier selectiewedstrijden de combinaties in de klassen ZZ-Licht, ZZ-Zwaar en Lichte Tour om de hoogste eer. Mirella van Kemenade (St. Oedenrode), Joyce Lenaerts (Leende) en Lotje Schoots (Abcoude) werden als kampioenen gehuldigd.
Lees verder...

Fotoreportage (18 foto's)...

 
25-08-2008  

Heerkes: "Wil Douglas er graag bij hebben"

 

ALMELO - Gert Heerkes wil graag met Darl Douglas aan het nieuwe seizoen beginnen. De oefenmeester van Heracles Almelo openbaarde dit tegenover TC Tubantia. De flankspeler van Willem II maakte indruk tijdens zijn proefperiode bij de Tukkers. Heracles heeft reeds de onderhandelingen met de vleugelaar geopend. Heerkes: "Ik wacht rustig af of de club en de speler er uitkomen. Ik wil hem er graag bij hebben, dat is wel zeker." Douglas mag vertrekken bij Willem II. Hij kwam afgelopen seizoen tot zestien duels in de hoofdmacht van de eredivisionist.

 
26-08-2008  

Douglas en Magnafic naar Heracles Almelo

bron: Voetbal Primeur
 

ALMELO - Heracles Almelo gaat zijn selectie versterken met Darl Douglas. Beide partijen hebben een akkoord bereikt over een tweejarig contract. De aanvaller zat zonder club, omdat zijn aflopende contract bij Willem II niet werd verlengd. Wel werd hem een verlaagde aanbieding gedaan.  Douglas trainde al enige tijd mee bij Heracles en maakte een goede indruk op de technische staf. De komende dagen worden de laatste details afgerond, zodat de vleugelspits aan de slag kan in Almelo. De 27-jarige Douglas speelde op huurbasis in het seizoen 2003/2004 ook voor Heracles. Daarna kwam de ex-Ajacied uit voor FC Utrecht, Maritimo Funchal en Willem II.

Heracles Almelo heeft ook de 18-jarige vleugelverdediger Denis Mangafic vastgelegd. Mangafic was de afgelopen weken op proef bij de Almeloërs en maakte een sterke indruk op de technische staf. Hij kwam vorig seizoen uit voor de Duitse club Eintracht Frankfurt. Mangafic tekent in Almelo een contract voor een seizoen met een optie voor nog twee seizoenen.

 
28-08-2008  

Twente geen been aan de trapper

 

LONDEN - Arsenal heeft FC Twente overtuigend haar wil opgelegd in duel om plaatsing voor de Champions League. Geen moment wist Twente een vuist te maken in het duel zoals dat een week eerder bij de met 0-2 verloren wedstrijd gedurende de eerste helft in Arnhem nog wel het geval was. Nasri opende in de eerste helft het doelpuntenfestijn voor de 'gunners'. Gallas, Walcott en Bendtner namen in de tweede helft de andere doelpunten voor hun rekening. Voor Twente rest de UEFA Cup en de tegenstander wordt vrijdag bij de loting bekend.

 
29-08-2008  

Kenneth Perez naar FC Twente

 

ENSCHEDE Kenneth Perez verruilt Ajax voor FC Twente. Twente was al een tijdje op zoek naar een aanvallende middenvelder en ziet in de ervaren Deen een geschikte kandidaat voor de invulling van deze positie. Voor de 34-jarige Perez wordt FC Twente zijn vijfde Nederlandse club. Eerder kwam hij uit voor MVV, AZ, Ajax, PSV en nog eens Ajax . Onder trainer van Basten verloor de als 'lastig' bekend staande Deen zijn positie in de 1e selectie. Onlangs spande de Deen daarom een arbitragezaak aan tegen Ajax om zijn positie in de A-selectie van de Amsterdammers terug te krijgen. Deze zaak verloor Perez echter, waarop het contract werd ontbonden.  Twente hoeft geen transfersom aan Ajax te betalen voor Perez.

 
29-08-2008  

Darl Douglas terug bij Heracles Almelo


archief
 

ALMELO - Het was al uitgelekt maar nu is het zeker. Darl Douglas (28) zal de komende twee seizoenen voor Heracles Almelo spelen. De aanvaller uit Paramaribo is een oude bekende in het Polman Stadion. In het seizoen 2003-2004 speelde hij ook al voor Heracles Almelo. Hij kwam toen tot 33 wedstrijden en scoorde daarin 9 keer. De behendige rechtsbuiten speelde vervolgens voor FC Utrecht, CS Marítimo Funchal (POR) en Willem II. Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma: “Met Darl hebben we de rechtsbuiten gevonden waar we naar op zoek waren. We weten wat hij kan en zijn er van overtuigd dat hij een grote toegevoegde waarde is voor ons team.” Ook Douglas zelf is verguld. “Heracles Almelo is een mooie club waar ik eerder een prachtige tijd heb beleefd. Ik verwacht dat ik hier het plezier in het voetbal terug zal vinden en hoop veel mooie dingen te laten zien voor onze fanatieke supporters.”

 
30-08-2008  

Arenda Grimberg wint Dames Elite Almelo

 

ALMELO - In de aan de Profronde Almelo voorafgaande Dames Elite koers, wist in de sprint de geboren Almelose Arenda Grimberg (Thermé Skin Care) als eerste het voorwiel over de finish te drukken. Tweede werd Andrea Bosman (DSB Bank) en derde Catharina Mulders (Team Tom van Bemmelen Sports).

 
31-08-2008  

Spelerscarrousel voor einde transferperiode

 

VOETBAL - Voor het sluiten van de transferperiode maandagnacht om 24.00 uur a.s. roeren de BVO's zich nog flink op de transfermarkt. Zo gaat de bij FC Twente op een zijspoor belandde 25 jarige centrale verdediger Ramon Zomer op huurbasis naar NEC. De geboortige Daarlerveener stond ook in de belangstelling van Vitesse, maar onderhandelingen tussen beide clubs liepen op niets uit. De Nijmeegse club wil ook aanvaller Patrick Gerritsen nog huren van Twente. FC Twente denkt zelf maandag rond te komen met Ronnie Stam (NAC). De verdediger is de beoogd opvolger van Luke Wilkeshire die naar Dinamo Moskou vertrok. Twente onderhandelt ook nog met Paul Verhaegh van Vitesse ter versterking van de selectie.   

Go Ahead Eagles huurt van het Zweedse IFK Gothenborg de 24 jarige aanvaller Mathias Ranégie. Wegens een liesblessure kan hij naar verwachting pas over 6 weken ingezet worden en het huurcontract geldt slechts tot het eind van dit jaar. Wel heeft de Deventer club een optie tot 2011.

Feijenoord heeft belangstelling voor de bij FC Zwolle voetballende Braziliaanse verdediger Eric Botteghin. Trainer Jan Everse liet weten dat het bij Zwolle niet de drie doldwaze dagen van de Bijenkorf zijn. Hij wil Botteghin in ieder geval tot de winterstop behouden. Fijenoord zal dus fors in de buidel moeten tasten om de Braziliaan bij FC Zwolle los te kunnen weken.

Oud-Fijenoorder Ebi Smolarek gaat van het Spaanse Racing Santander voor een jaar op huurbasis naar Bolton Wonderers.
De Deen Michael Krohn-Dehli gaat van Ajax naar het Deense Bröndby. Verder heeft Ajax het contract met Mitea ontbonden die nog uitkijkt naar een andere club. 

PSV verhuurt voor één jaar de verdediger Rens van Eijden aan Willem II. De talentvolle verdediger tekende in april een driejarig contract met PSV, maar kan zo meer speelervaring op doen. Verder neemt de club afscheid van Väyrynen die waarschijnlijk naar Heerenveen gaat en ook vertrekt waarschijnlijk Danko Lazovic nog bij de landskampioen. 

Heerenveen trok de pas 19-jarige doelverdediger Kenny Steppe aan van Germinal Beerschot. De Belgische doelverdediger - in eigen land verkozen tot doelman van het jaar - tekende een 5-jarig contract. Heerenveen ontbond het contract met de Oostenrijker Thomas Prager die op zoek gaat naar een club in eigen land.

Utrecht nam onverwachts afscheid van de Roemeen Lucian Sânmantea. Trainer van Hanegem noemde hem het grootste talent dat bij Utrecht rond loopt, maar de voortdurend voorkomende blessures noopten de club om afscheid te nemen van Sânmantea.

 

 
31-08-2008  

Heracles 'beats' Feijenoord 3-1

 

ALMELO - Voor aanvang van de wedstrijd Heracles Almelo - tegen Feijenoord werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de overledenen oud-voorzitter Gerard Tusveld en manager-veiligheidszaken Alex Korte van Heracles Almelo.

Nog maar amper na het beginsingaal zette Bahia de bezoekers op een voorsprong, omdat de Heraclieden kennelijk nog met hun gedachten ergens anders waren. Darl Douglas zette voor rust Heracles nog naast Feijenoord nadat de Guzman in de 30 minuut met rood het veld moest verlaten. Na de rust maakte Heracles het karwei overtuigend af door doelpunten van Klavan en Bridji in de blessure tijd.

Naast rood voor de Guzman gaf scheidsrechter Luinge geel aan Bahia en Bruins van Feijenoord en Dost van Heracles.

Wat zegt Gert-Jan Verbeek

Fotoreportage (102 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina