Sportberichten


Plaatsing  
 
01-06-2008  

Maurice Schippers (14) schaakkampioen van Almelo.

 

ALMELO - Op vrijdag 30 Mei was de laatste interne schaakavond en de beslissing moest in de laatste ronde vallen er waren nog vier personen voor de titel Ben Poelstra,Alwin Jutba, Edwin Sarink en Maurice Schippers de laatste twee moesten tegen elkaar.

Om tien uur had Ben Poelstra zijn partij gewonnen van Rick Veldhuis en moest nu afwachten op de andere partijen door dit resultaat  kon Edwin geen kampioen meer worden,  Maurice  zou bij een overwinning op Edwin kampioen zijn, bij een nederlaag was Ben kampioen als Alwin verloor van Ton van Manen en dat gebeurde. Doordat Maurice van Edwin won werd hij de jongste kampioen van de schaakvereniging Almelo en kon de bos bloemen in ontvangst nemen

 

 

 
01-06-2008  

ATV Luctor et Emergo kampioen

 
Bij het behalen van het kampioenschap zou Patrick Visser zijn haar eraf halen. Op zondag 1 juni 2008 was het dan zover.  Kapper Nicole Blomer van Coco hairstudio was bereid om bij winst van 2 partijen naar het park te komen. Patrick Visser moest eraan geloven en als je a zegd moet je ook b zeggen. Sebastiaan de Cocq teamgenoot kon over de streep getrokken worden en deed ook  mee , karakter toch.Eenmaal het haar eraf werden er al gauw spelers vergeleken met Agassi.  Op de foto ontbreekt aanvoerder Niels Hinderks. Van links naar rechts : Frank Nij Bijvank , Mark Hinderks , Sebastiaan de Cocq , Mitchell de Koster en speler/coach Patrick Visser.

 
02-06-2008  

García-García naar Vitesse


Gonzalo García-García toch naar Vitesse
 

Gonzalo García-García speelt vanaf komende zomer voor Vitesse. De Arnhemmers wonnen de strijd om de Uruguayaan met het Spaanse paspoort. Vitesse neemt Gonzalo over van SC Heerenveen, zo meldt De Telegraaf, die nog niet wist te vertellen voor hoeveel jaar de 24-jarige aanvallende middenvelder zich aan de Arnhemse club heeft verbonden. Zou ook Garcia Garcia betaald worden door de Arnhemse belastingbetaler? Gonzalo stond twee seizoenen op de loonlijst van Heerenveen, maar tot een doorbraak in Friesland kwam het niet. Tijdens de afgelopen winterstop verkaste hij op huurbasis naar Heracles Almelo, waar hij een goede indruk maakte met onder meer drie goals en drie assists.

 
02-06-2008  

FC Twente/Heracles wint de Otten Cup 2008

Bron:psv jeugd
 

PSV meld dat FC Twente/Heracles de verrassende winnaar geworden van de 62ste editie van het internationale PSV jeugdtoernooi om de Otten Cup. In de finale werd met 2-1 van het Braziliaanse Cruzeiro FC gewonnen, de oude club van PSV-doelman Gomes. PSV werd zevende op het eigen toernooi. Na vier Braziliaanse titels blijft de wisselbeker dus dit jaar in Nederland. Vargin Der was verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt. Een mooie steekpass zette hem vrij voor de Braziliaanse doelman Douglas Pires en in twee instanties verdween de bal tegen de netten: 1-0. Diezelfde Vargin Der stond later in de eerste helft aan de basis van de 2-0. Hij passeerde met een schitterende beweging twee tegenstanders, waarna hij de bal goed teruglegde. De meegelopen Dario Vujicevic schoof de bal koelbloedig langs de kansloze Pires. Cruzeiro bleef op zoek naar de 2-1 en deze kwam er dan ook. Een corner werd snel genomen, wat de Twente/Heracles-verdediging niet in de gaten had. Uit de voorzet die volgde kopte Eliandro de 2-1 binnen. Wat daarna volgde was een hectische slotfase, maar een gelijkmaker kwam er niet meer. Zodoende is FC Twente/Heracles de terechte winnaar van het toernooi. Sebastian Sumelka van winnaar FC Twente/Heracles werd verkozen tot beste verdediger

 
02-06-2008  

Alicia Lamers 2x eerste op Deens kampioenschap


Alicia Lamers
 

KOPENHAGEN - Afgelopen weekend was Alicia Lamers (Almelo) de enige  deelneemster van de Newland Country Dancers die meedeed voor de prijzen op de Deense kampioenschappen in Kopenhagen. Op de 2 onderdelen waar ze aan deel nam, te weten classics en renegade, wist ze beide keren de eerste plaats te bemachtigen. De Newland Country Dancers zijn ontzettend  trots op de prestatie van Alicia. Ze hopen dat ze de eerst volgende wedstrijd, in Veldhoven bij de EK, ook zo succesvol zal zijn.

 
02-06-2008  

Overleg Schalke-Twente over Engelaar duurt voort

Bron: Sporttribune
 

ENSCHEDE - De transfer van Orlando Engelaar is nog altijd niet in kannen en kruiken. De middenvelder is momenteel met het Nederlands Elftal op weg naar het Europees kampioenschap, waar de speler van FC Twente een grote kans lijkt te maken op een basisplaats in de ploeg van bondscoach Marco van Basten. Een week geleden werd duidelijk dat een overgang naar Schalke 04 zou goed als rond was, want hij was zelf al akkoord met de Duitse club. "De clubs zijn nog in gesprek", zo maat Engelaar nu duidelijk aan FCUpdate.nl."Ik moet ook nog een keer met Schalke om de tafel. In principe wilde ik dat de transfer voor het EK rond zou zijn, maar nu laat ik het maar op me afkomen." Het contract van de jeugdspeler van Feyenoord verlengde hij in Enschede afgelopen seizoen nog tot de zomer van 2011. In Rotterdam werd hij nooit een basiskracht, maar kwam via NAC Breda en het Belgische RC Genk bij Twente. Daar werd hij in twee seizoenen tijd een belangrijke speler onder Fred Rutten. De trainer maakt de overstap naar Schalke en neemt Engelaar graag mee.

 
03-06-2008  

Reservedoelman van Excelsior naar Heracles

bron:Heracles Almelo
 

Jörg van Nieuwenhuyzen heeft een tweejarig contract getekend bij Heracles Almelo. De doelman komt over van Excelsior Rotterdam en kwam eerder uit voor RBC Roosendaal. De keeper wordt de stand-in voor Pieckenhagen.  “Vorige week hebben we een eerste gesprek gevoerd en ik had meteen een goed gevoel. Heracles Almelo is een warme club, dat bleek ook uit het feit dat voorzitter Jan Smit, directeur Nico-Jan Hoogma en de trainers aanwezig waren bij het gesprek. Ik heb erg veel zin in de nieuwe uitdaging in Almelo”, aldus Van Nieuwenhuyzen, die komende donderdag de medische keuring ondergaat. Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma vult aan: “Jörg is een goede keeper die als volwaardige stand-in kan fungeren voor Martin Pieckenhagen. We zijn blij met zijn komst.” Vermoedelijk zal Pasveer dus vertrekken bij Heracles

 
03-06-2008  

Sebastiaan Steur naar Heracles Almelo

bron:Heracles Almelo
 

Heracles Almelo en Sebastiaan Steur (24) zijn een contract overeengekomen voor de duur van twee seizoenen. De aanvaller stond onder contract bij Heerenveen maar speelde de laatste twee seizoenen op huurbasis voor Excelsior Rotterdam. Hij wordt komende donderdag medisch gekeurd in Almelo. “Ik ben hier hartstikke blij mee”, aldus Steur. “Heracles Almelo is een mooie club met fanatieke supporters. Ik heb er veel zin in en hoop dat ik mooie dingen kan laten zien.” Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma is content met de aanwinst: “Sebastiaan is een talentvolle speler die snel is en een fantastische individuele actie in huis heeft. We zijn blij dat hij de komende jaren in Almelo te bewonderen zal zijn.”

 
04-06-2008  

Fledderus voor 3 jaar naar Heracles

 

Mark-Jan Fledderus (foto, links) speelt de komende drie seizoenen voor Heracles Almelo, meldt RTV Noord op haar website. Fledderus komt over van FC Groningen, de club waar hij de afgelopen vier seizoenen voor uitkwam. Onlangs had trainer Ron Jans hem al te kennen gegeven dat hij komend seizoen niet op veel speeltijd moest rekenen en dat hij eventueel mocht vertrekken. Dat moment lijkt nu aanstaande. Overigens heeft Heracles de transfer nog niet bevestigd. In de winter was Fledderus ook al dicht bij een overgang naar een andere club. NEC wilde de Coevordenaar graag inlijven, maar Fledderus kreeg geen toestemming van FC Groningen. Met de komst van de linkspoot is het nu zeker dat Robbert Schilder vertrekt bij Heracles Almelo.

 
04-06-2008  

René Kolmschot verlengt contract

bron:Heracles Almelo

Foto Heracles
 

René Kolmschot heeft zijn contract bij Heracles Almelo verlengd. De oefenmeester kwam een contract voor twee seizoenen overeen. Kolmschot is assistent-trainer bij het eerste team en trainer van Jong Heracles Almelo. “Dat is hetzelfde takenpakket dat ik tot nu toe had, en daar komt een stuk scouting bij”, aldus Kolmschot. “Ik ben heel tevreden met dit nieuwe contract. Er sprak veel waardering uit de aanbieding, we waren er snel uit.” Algemeen directeur Nico-Jan Hoogma: “René is een echte Heraclied die al zeer lange tijd goed werk levert voor Heracles Almelo. We zijn blij dat hij dat de komende jaren voor ons zal blijven doen.”

 

 

 
08-06-2008  

Bram Tankink wint dernykoers Wierden

 

WIERDEN - Bram Tankink (Rabobank) is zaterdag winnaar geworden van de profronde van Wierden. Achter de derny hield de 29-jarige Nederlander de Duitser Erik Zabel achter zich. De derde plaats was voor zijn landgenoot Matthé Pronk. Voor Zabel was het de tweede tweede plaats op twee dagen tijd. Vrijdag eindigde hij in de Nacht van Hengelo achter de Nederlander Karsten Kroon.

 
09-06-2008  

Heracles en Go Ahead akkoord over huur Pasveer

 

Go Ahead Eagles en Heracles Almelo zijn hebben een akkoord bereikt over de verhuur van doelman Remko Pasveer. De 24-jarige goalie moet een seizoen het doel van de club uit Deventer gaan verdedigen. "Ik ga er vanuit dat de clubs er snel uit komen", aldus de 24-jarige Pasveer. "Ik heb al eerder met GA Eagles gesproken. Het was een goed gesprek." De Enschedeër zal hoogstwaarschijnlijk eerste doelman worden bij Go Ahead. "Ja, we hebben het er ook over gehad of ik eerste keeper wordt. Dat is inderdaad wel de bedoeling. De trainer (Andries Ulderink, red.) kan me geen garanties geven, maar het mag duidelijk zijn dat ik niet van de bank van Heracles kom om daarna bij Go Ahead Eagles op de bank te gaan zitten." Onlangs verlengde Pasveer zijn contract bij Heracles nog met twee jaar, met een optie voor nog een seizoen. In Almelo was hij de afgelopen jaren tweede doelman achter Martin Pieckenhagen.

 
09-06-2008  

Oefencampagne FC Twente

bron:rtv-oost
 

FC Twente speelt in de voorbereiding op het nieuwe seizoen onder meer tegen het Griekse Olympiakos Pireaus, het Duitse Arminia Bielefeld en het Turkse Ankaraspor. De oefencampagne begint op 28 juni met een wedstrijd tegen een Hengelose selectie. Daarna zijn Stevo en een Haaksbergse selectie de tegenstanders. Op 8 juli speelt Twente tegen het Roemeense Farul Constanta. Vier dagen later is FC Zwolle de tegenstander. Twente speelt op 12 juli tegen BV Veendam. Op 26 juli is het duel tegen Olympiakos, 1 augustus spelen de Tukkers tegen Bielefeld en op 5 augustus is in Emmen Ankaraspor de laatste tegenstander in de voorbereiding.

 
09-06-2008  

Oranje overklast Italië

 

Het Nederlands Elftal heeft haar eerste drie punten binnen. Tegen regerend wereldkampioen Italië werd een zeer fraaie 3-0 overwinning geboekt, en het had nog meer kunnen zijn. Italië trad aan met liefst acht WK-gangers die in de finale tegen Frankrijk aantraden. Nederland speelde met Dirk Kuyt op rechts en Sneijder als een veredelde linksbuiten. Beiden deden dat overigens naar behoren. De eerste helft was duidelijk in het voordeel van Oranje. Vaak liet Nederland fraai spel zien met mooie combinaties en positiespel. Er was veel chemie tussen de linies van Nederland. Naarmate de eerste helft vorderde, hing er een doelpunt in de lucht. Die kwam er ook.  Wesley Sneijder, die vandaag zijn verjaardag vierde, besloot uit de halen, en zag zijn schot op het laatste moment nog van richting veranderd worden door Ruud van Nistelrooy, die de bal in het doel tikte. Niet veel later na het openingsdoelpunt was het Giovanni van Bronckhorst die, vlak nadat hij de gelijkmaker had voorkomen, de counter inleidde. De maakte een sprint over de lengte van het gehele veld. Vervolgens zette de Feyenoorder de bal voor op Kuyt, die de bal teruglegde op Sneijder. Sneijder volleerde de bal vervolgens knap achter Buffon. Uit een voorzet van Kuyt kopte  Van Bronckhorst de 3-0 ook nog binnen. Afellay had daarna nog een fraaie actie in huis, uitmondend op een schot. Die kuste echter de lat zachtjes, waardoor het bij 3-0 bleef

 
10-06-2008  

Molto discussa 1-0 di Van Nistelrooy

bron: Gazetta della Sport - Neue Züricher Zeitung
 

BERN - Esordio da dimenticare per gli azzurri: la nazionale di Van Basten vince 3-0 con le reti di Van Nistelrooy (molto discussa), Sneijder e Van Bronckhorst. Cambi tardivi di Donadoni che fa entrare Cassano soltanto a 15' dalla fine. Venerdì con la Romania è già decisiva

Weltmeister Italien gedemütigt
0:3 – Die Squadra Azzurra in Bern dem Oranje-Wirbel nicht gewachsen

In Bern hat Hollands Fussball-Auswahl mit der bis jetzt besten Leistung eines EM-Teilnehmers aufgewartet und in der Gruppe C Weltmeister Italien mit 3:0 entzaubert. Van Nistelrooy in der 26., Sneijder in der 32. und Van Bronckhorst in der 79. Minute trafen für die überzeugenden Niederländer. Die besten Chancen der Italiener vergaben Luca Toni und Andrea Pirlo kurz vor dem 3:0. ...

 
11-06-2008  

'Ook Heracles wil Maertens'

Bron: elf voetbal
 

Sparta zal haast moeten maken met Birger Maertens. Volgens de Gazet van Antwerpen heeft ook Heracles Almelo interesse getoond in de verdediger, die het afgelopen seizoen bij Club Brugge nauwelijks aan spelen toekwam.Volgens de Belgische krant is de interesse van Sparta echter het meest concreet. Maertens heeft al gesproken met algemeen directeur Peter Bonthuis. Sparta zoekt al tijden naar een centrale verdediger, zeker na het vertrek van Danny Schenkel. Vorige week zag de Kasteelclub Niklas Moisander aan de neus voorbijgaan. De verdediger vertrok van FC Zwolle naar AZ.

 
12-06-2008  

Sisu jongens B klaar voor competitie


Vlnr. Egbert Jan Karstens (trainer), Wiebe Smit, Ids Tuinstra,Thomas Dammers.Jaap Walsweer,Sjoerd Wester, Branco van Minnen en Jop Ijspeerd.
 

De door Revival Sportwear in warming-up shirts gestoken jongens junioren B van de atletiek vereniging Sisu gaan zondag 22 juni in  Almelo de strijd aan met  atletiekverenigingen uit Noord en Oost Nederland. De  uitstraling van hun tenue zal de atleten zeker een psychologische voorsprong geven en daarvoor willen ze hun sponsor,Revival Sportwear leverancier van Sport en Bedrijfskleding gevestigd aan de Haven Noordzijde 80 in Almelo,  hartelijk danken.

 
13-06-2008  

Alfred Schreuder naar Vitesse

bron:rtv-oost
 

Alfred Schreuder gaat weer voetballen. De middenvelder speelt het komende seizoen bij Vitesse. Schreuder stopte in het afgelopen seizoen als actief speler bij FC Twente om zich bij de technische staf te voegen. Hij heeft aangegeven dat hij nog een jaar wil voetballen. Vitesse wil hem die kans bieden. Twente wil wel een afkoopsom voor Schreuder. De clubs zijn daar nog niet uit.

 
13-06-2008  

Mike Snoei naar Panathinaikos

bron:rtv-oost
 

Voetbaltrainer Mike Snoei wordt de assistent van Henk ten Cate bij de Griekse topclub Panathinaikos. Snoei werd het afgelopen seizoen ontslagen bij Go Ahead Eagles uit Deventer. Snoei werkte eerder voor Sparta en Vitesse. Hij tekent een contract voor twee seizoenen bij Panathinaikos dat vorig jaar als derde eindigde in de Griekse competitie

 
13-06-2008  

Nederland zet Frankrijk op zijn nummer

  Een oppermachtige openingsfase, Edwin van der Sar en een dubbele gouden greep van Marco van Basten hebben Nederland ook langs Frankrijk geholpen (4-1), en als groepswinnaar verzekerd van een plaats in de Kwartfinale. Oranje neemt het goudhaantje over van Frankrijk

In Bern speelde Nederland een ongekende wedstrijd tegen een WK-finalist, die in het begin van de wedstrijd alle kanten van het veld zag.
Toch ontsnapte het Oranje van Van Basten meer dan eens aan een Franse treffer. De goal van Thierry Henry, die in de 71ste minuut de 2-1 maakte, duidelijk buitenspel, was een schamele oogst van alle kansen om Edwin van der Sar te passeren. na een half uur in de eerste helft kreeg de Oranje-keeper het nodige werk tedoen wat hij bekwaan deed.

Lees verder...

 
14-06-2008  

Rob Maas naar FC Eindhoven

 

Rob Maas vertrekt  naar FC Eindhoven. Het contract van de 38-jarige routenier werd bij Heracles Almelo niet verlengd. Vervolgens leek het erop dat hij zou stoppen.  Maas tekent naar alle waarschijnlijkheid een contract voor een seizoen bij de Brabantse club.

 
15-06-2008  

Acro Achilles brons op NK !

 

Mareille Deijk en Eva Dijkgraaf hebben op de Nederlandse Kampioenschappen acrogym een bronzen medaille behaald ! In totaal deden namens Achilles vier teams mee aan deze wedstrijden die afgelopen zaterdag werden gehouden in Beverwijk. Het trio Marjon Versteeg, Elise Deijk en Anniek Stevelink werd vierde, het duo Renske Derksen en Anouk Bakkum vijfde en het trio Suzanne Versteeg, Sharon Keizer en Mireille Stuiver moest door een val helaas genoegen nemen met een negende plaats. Naast het D en E niveau waaraan Achilles dit wedstrijdseizoen heeft meegedaan wordt volgend seizoen geprobeerd om met een aantal teams C lijn te gaan doen. Een nieuwe uitdaging dus voor de knap presterende acrogymnasten. Daarnaast wordt na de zomervakantie begonnen met een recreatie uur acrogym om zo de sport voor een grotere groep gymnasten toegankelijk te maken. Voor meer informatie: kijk op www.achilleswil.nl 

 
16-06-2008  

Van Merksteijn wint LMP-1 24 uur van Le Mans

 

LE MANS - Rallycoureur Peter van Merksteijn uit Hengelo heeft met zijn teamgenoten Jos Verstappen en Jeroen Bleekemolen de LMP-2-klasse van de legendarische 24 uurs-race van Le Mans gewonnen. In de Porsche Spider RS - gesponsort door het Almelose staalconcern van Merksteijn- werd het privéteam tiende in het algemeen klassement en moest alleen fabrieksteams uit de klasse LMP-1 voor zich dulden.

 
16-06-2008  

Almelo in Bern.

 

De familie Flonk die de wedstrijd Nederland-Frankrijk bijwoonden stuurden ons de volgende foto's.  Dat Bern oranje is wisten we al maar dat het zo oranje was kan maar één ding betekenen, Nederland wordt Europees kampioen. Geniet van de oranje foto's.


vierde doelpunt van Nederland

Fotoreportage (16 foto's)...

 
20-06-2008  

FC Twente gaat McClaren contracteren

 

FC Twente heeft een nieuwe coach gevonden, zo meldt Voetbal International. Steve McCLaren, de oud-trainer van Middlesbrough, is het met De Tukkers eens geworden over een contract. McClaren had al eerder contact gehad met een delegatie uit Enschede. Hij was geïnteresseerd om aan de slag te gaan maar moest zich wegens privé-omstandigheden terugtrekken. Donderdagavond zijn beide partijen toch tot een akkoord gekomen. De voormalig bondscoach van Engeland zal volgende week een contract tekenen voor één of twee seizoenen. Ook Blackburn Rovers had interesse in de trainer. Bij de Engelse club geniet Paul Ince echter de voorkeur, zodat McClaren voor Twente kiest. Bij die club wordt hij in eerste instantie bijgestaan door de assistenten René Eijkelkamp, Cees Lok en Erik ten Hag.

 
20-06-2008  

Fledderus mist eerste twee duels Heracles

 

Mark-Jan Fledderus is door de tuchtcommissie van de KNVB voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één duel voorwaardelijk met een proeftijd van een jaar. De middenvelder ontbreekt hierdoor in de eerste twee competitieduels van zijn nieuwe club Heracles Almelo.In de play-offwedstrijd tegen NEC in Euroborg had Fledderus een overtreding gemaakt op El-Akchaoui, die niet was geconstateerd door arbiter Bas Nijhuis. Op basis van camerabeelden en getuigenverklaringen werd door een aanklager een voorstel van vijf duels schorsing waarvan één voorwaardelijk gedaan. Dit werd door FC Groningen en Fledderus afgewezen. Donderdag werd de zaak mondeling behandeld in Zeist en kwam de tuchtcommissie van de KNVB tot een straft van twee duels plus één voorwaardelijk. Tegen deze uitspraak gaat Fledderus niet in beroep. De linksbenige middenvelder tekende twee weken geleden een contract voor drie seizoenen in Almelo. Hij speelde vier seizoenen voor FC Groningen.Bron: FC Groningen

 
22-06-2008  

Russen blazen Oranje omver


Teleurstelling alom
 

Het Nederlands Elftal is uitgeschakeld op het Europees Kampioenschap. In de kwartfinale was Rusland na verlenging te sterk: 3-1. De ploeg van Marco van Basten balanceerde tijdens de reguliere speeltijd al op het randje van de uitschakeling, maar een late treffer van Ruud van Nistelrooy leverde de gelijkmaker op. In de verlenging werd Oranje, dat de gehele wedstrijd al geen overtuigende indruk maakte, overklast door de ploeg van Guus Hiddink De voorbije wedstrijden stal Oranje de harten van de internationale voetbalfan, maar in de kwartfinale was de magie er af. Rusland was minstens gelijkwaardig, met kansen voor beide ploegen tot gevolg. In de tweede helft werd de score geopend. Pavlyuchenko stond aan het eindpunt van een snelle aanval. Uitgespeelde kansen bleven daarna uit voor het Nederlands Elftal. Uitschakeling hing in de lucht, maar enkele minuten voor tijd kopte Van Nistelrooy een vrije trap binnen: 1-1. De hoop keerde terug op het veld en op de overwegend Oranje gekleurde tribunes, maar vanaf dat moment was het Rusland dat dicteerde. Het vele balbezit en dreiging resulteerde in de tweede helft van de verlenging in de 1-2. Torbinskiy schoot op de achterlijn raak. Arshavin, smaakmaker aan Russische zijde, maakte er uiteindelijk ook nog 3-1 van.

 

 
24-06-2008  

Presentatie McClaren bij FC Twente

bron:rtv-oost
 

In Enschede is dinsdagmorgen Steve McClaren gepresenteerd als nieuwe trainer van FC Twente. De oud-bondscoach van Engeland heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij de Enschedese club. De persconferentie werd bijgewoond door nationale en internationale media. McClaren zei vanaf de eerste dag enthousiast te zijn over het stadion en de faciliteiten van FC Twente. Hij heeft de uitwedstrijd tegen Ajax bezocht en raakte onder de indruk van het team, de speelwijze en de supporters. McClaren hoopt de successen van Fred Rutten een vervolg te kunnen geven en wil 'minimaal' twee seizoenen bij FC Twente blijven. Donderdag begint FC Twente de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

 
24-06-2008  

'Heracles kan Lakic niet behouden'

 

Het gaat moeilijk worden voor Heracles Almelo om Srdjan Lakic definitief in te lijven. Heracles wil de aanvaller graag behouden, maar volgens AD Sportwereld hebben 1.FC Köln en 1.FC Kaiserslautern ook interesse in de aanvaller. Afgelopen seizoen was de Kroaat op huurbasis in Almelo, waar hij aardig goed presteerde. De 24-jarige huurling scoorde zeven maal in de competitie en wist ook het net in de KNVB beker te vinden. Lakic kwam in 2006 naar Hertha BSC dat hem overnam van Kamen Ingrad. Hij kon in Berlijn niet overtuigen en mocht op huurbasis naar een andere club.

 
27-06-2008  

John Stegeman assistent-trainer Heracles Almelo

 

HERACLES.NL - John Stegeman (31) is als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf van Heracles Almelo. De oud-aanvaller speelde van 2002 tot 2004 voor Heracles Almelo. Stegeman zal zowel bij de trainingen van de selectie als bij wedstrijden van Jong Heracles Almelo assisteren. Daarnaast kan hij ook worden ingezet voor de scouting. Algemeen directeur Nico Jan Hoogma: “We zijn blij met de komst van John. We beschikken nu over vier veldtrainers en het is een leuke bijkomstigheid dat iedere linie vertegenwoordigd is in onze technische staf.” John Stegeman kwam een éénjarig contract overeen met Heracles Almelo.

 
27-06-2008  

Sluiter vindt een nieuwe club op Cyprus

 

Voetbal Centraal:Thijs Sluijter speelde al even in het buitenland. De behendige buitenspeler kwam uit voor AS Trencin, de club van Tscheu La Ling. Hij raakte even clubloos, maar heeft nu een nieuwe club gevonden. De Nederlander tekent een tweejarig contract bij de Cypriotische club Nea Salamina Famagusta. Die ploeg degradeerde afgelopen jaar uit de hoogste competitie. Op de laatste dag vloog het team eruit. Afgelopen jaar kwam Sluijter bij het Slowaakse Trencin maar een half jaar aan spelen toe. Beide partijen zagen een verdere samenwerking na de degradatie niet zitten. Ook Nyron Wau gaat op Cyprus spelen. Hij wordt de medespeler van Sluijter want hij tekende voor dezelfde club als de ex-heraclied

 
27-06-2008  

'Roda JC en Twente strijden om Takak'

 

Jasar Takak staat in de belangstelling van FC Twente en Roda JC, zo meldt de Limburgse omroep L1 vrijdag. Bij Vitesse is er volgend seizoen geen plaats voor de 26-jarige middenvelder, die per 1 juli over de transfervrije status beschikt. Tijdens het afgelopen seizoen begon Takak zeventien keer in de basis bij Vitesse en viel hij zes keer in. Voor zijn komst naar Arnhem tijdens de vorige zomer zat Takak een jaar zonder club. De middenvelder had geen nieuw contract gekregen van PSV. Takak speelde geen minuut voor de Eindhovense topclub, maar kwam op huurbasis bij FC Zwolle, RKC Waalwijk en NEC wél aan spelen toe. Takak trainde overigens in het seizoen 2006/07 met de selectie van Roda JC, toen om zijn conditie op peil te houden.

 
28-06-2008  

Heracles start competitie tegen Feijenoord


Verbeek met zijn nieuwe ploeg tegen zijn eerste liefde
 

ZEIST - Het voorlopige eredivisie programma dat de KNVB presenteerde betekent voor Heracles Almelo meteen het 'opstropen van de mouwen'. Op 31 augustus komt namelijk Feijenoord naar Almelo en dat is natuurlijk extra interressant omdat Gert-Jan Verbeek de nieuwe trainer is van Feijenoord. FC Twente gaat een dag eerder op bezoek bij Roda JC. Voor het tweede weekend speelt Twente dan thuis tegen Sparta en gaat Heracles naar FC Groningen een zware competitiestart dus voor de Almeloërs. De derby tussen Heracles Almelo en FC Twente staat gepland op zaterdag 1 november. Tot a.s. dinsdag kunnen de clubs nog op- of aanmerkingen maken over het speelschema waarna de definitieve speellijst wordt vastgesteld.

 
29-06-2008  

Marianne Vos wint NK op de weg

 


OOTMARSUM - Marianne Vos, de 21- jarige wielrenster uit de DSB-ploeg, heeft zaterdagmiddag weer een nationale titel toegevoegd aan haar lange erelijst. In de eindfase reed Vos weg bij haar medevluchtsters Mirjam van Poppel-Melchers en Regina Bruins. Gedrieën waren de koplopers al in het begin van de wedstrijd van het peleton weggereden. Vos was wel blij met haar strijdgenoten. ,,Het was een lastig parcours, dus het was goed dat we met drie sterke rensters waren. Er werd goed samengewerkt en uiteindelijk hebben we het samen uitgevochten”, aldus Vos die bij de bel van de laatste ronde versnelde en Bruins uit de wielen reed. Mirjam van Poppel-Melchers volgde nog wel, maar moest bij de sprint het hoofd buigen. Oud- Almelose Kirsten Wild, die toch tot de favorieten gerekend werd, speelde geen rol van betekenis. De rest van het veld kwam namelijk geheel verbrokkeld over de streep. Loes Gunnewijk uit Rekken en Irene van de Broek uit Enschede kwamen respectievelijk als zesde en zevende over de finish.

 
29-06-2008  

Zipf en Vodickova winnaars 24e Triathlon Holten

  De Duitse Jonathan Zipf en de Tsjechische Radka Vodickova zijn winnaars geworden van de International Triathlon Holten. Youri Severin uit Almere is als beste Nederlander geëindigd op een uitstekende derde plaats. Bij de dames eindigde Nederlandse Kampioene Birgit Berk als achtste.
Lees verder...

 
29-06-2008  

Landenequipe met Twentse ruiters winnen in Hagen (D)


Wesley Heijdens uit Zenderen
 

PAARDENSPORT - Tijdens een landenwedstrijd voor Young Riders in het Duitse Hagen heeft de Nederlandse equipe de eerste plaats behaald. In het team zitten onder meer de Nederlands kampioen Young Riders Gerben Morsink uit Beuningen en de regerend Europees kampioen Young Riders Wesley Heijdens uit Zenderen. De Nederlandse equipe scoorde in twee ronden maar vijf strafpunten en bleven daarmee de concurrentie ruim voor. Groot-Brittannie eindigde als tweede, Duitsland werd derde. De Nederlandse Young Riders staan onder leiding van bondscoach Sven Harmsen uit Lonneker.

1. NEDERLAND  5 PNT  (Jack Ansems-Santana B   0-0  Gerben Morsink-That's Life  (8)-(5)  Wesley Heijdens-Pavarottie H  4-1  Michel Hendrix-Triple  0-0) De resultaten in 2 omlopen van Gerben Morsink vervallen waardoor 5 strafpunten resteren. 

 

 
29-06-2008  

Lars Boom Nederlands kampioen wielrennen

 

OOTMARSUM - Lars Boom is zondag in Ootmarsum Nederlands kampioen wielrennen op de weg geworden. De coureur van Rabobank, die wereldkampioen veldrijden is, liet in de slotkilometer zijn medevluchter en ploeggenoot Koos Moerenhout achter zich. Moerenhout, de titelverdediger, werd tweede op enkele seconden. Steven de Jongh (Quick-Step) won de sprint van het peloton en pakte het brons. Lars Boom is een multitalent op de fiets. Als belofte kroonde hij zich tot nationaal- en wereldkampioen tijdrijden. In die leeftijdscategorie werd de 22-jarige inwoner van Vlijmen ook Nederlands- en wereldkampioen veldrijden.

Archief
Terug naar vorige pagina