Sportberichten


Plaatsing  
 
01-04-2018  

Heracles Almelo - Sc Heerenveen live

  IN ALMELO SCHIJNT IN BLESSURETIJD DE AANSLUITTREFFER VAN INVALLER BRAHIM DARRI TE LAAT TE KOMEN VOOR DE HERACLIEDEN. IN GRONINGEN ZET KLAAS-JAN HUNTELAAR DE AJAXIEDEN OP EEN 1-2 VOORSPRONG. NA VEEL THEATER, EEN VERGEEFSE BRANCARD EN BELOONT MET EEN GELE KAART VERLAAT GHOCHANNEJHAD HET VELD IN ALMELO VOOR ZIJN VERVANGER HENK VEERMAN BRAHIM DARRI KOMT IN ALMELO IN HET VELD VOOR SPITS VERMEIJ. DAVE BULTHUIS VERVANGT BIJ HEERENVEEN KIK PIERIE. IN ALMELO VERZUIMT HERACLES TOT TWEE KEER TOE DE AANSLUITTREFFER. In Groningen makt Justin Kluivert de gelijkmaker voor Ajax. Gladon schiet vrij voor doel over en verzuimt de aansluittreffer. Michael Vlap vervangt bij Heerenveen Martin Odegaard. De Zwolse Anna van der Breggen schrijft na een solo de Ronde van Vlaanderen op haar naam. Na drie minuten wordt de aansluittreffer van Gladon afgekeurd wegens buitenspel. Heracles start de twee helft met Paul Gladon voor Sebastián Jakubiak en Lerin Duarte voor Roland Baas. Heerenveen krijgt penalty. Zeneli straft af 0-2 Morten Thorsby zet Heerenveen op voorsprong in Almelo door simpel in te tikken na een corner. Na de hervatting strandt Heracles door goe ingrijpen van Hansen. In Almelo stoomt Drost mee op naar voren, legt af op Monteiro die na twee kapbeweigingen nipt over het doel van Martin Hansen knalt. In Groningen staat het 1-0 door een doelpunt van Tom van Weert tegen het bezoekende Ajax 14.30 UUR: IN ALMELO FLUIT SCHEIDSRECHTER ED JANSEN AF FC TWENTE IS IN DE VENLOSE KOEL BLIJVEN STEKEN OP 0-0 EN BLIJFT HEKKENSLUITER. ALMELO - Een klein halfuurtje en in het Polman stadion begint de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Sc Heerenveen. De inzet plek 8 op de eindranglijst voor nacompetitie om `Europees voetbal. COMMENTAREN: HERACLES - HEERENVEEN Jürgen Streppel: Blij met de overwinning en de punten. Middenveld overwicht maar stilstaande momente nodig voor de goals. Tweede helft kwam t spel op slot te gooien. De tegentreffer kwam gelukkig laat. John Stegeman :we hebben het vandaag matig gedaan. Zo ken ik mijn team niet. Wel moeite met middenveld van Heerenveen daar hadden we moeite mee. Maar ook slecht aan de bal. Wat kleine mogelijkheden in de eerste helft ondanks dat we er wel goed op getraint hebben. Barcahten ons zelf in de problemen en vandaar de doelpunten tegen. In. De tweede helft getracht de wedstrijd te kantelen. Paar keer verzuimd te scoren en mede daardoor komt de aansluittreffer veel te laat.

 
01-04-2018  

Heracles sukkelend ten onder tegen Heerenveen

 

ALMELO – Vooraf was de wedstrid tussen Heracles Almelo en het bezoekende Sc Heerenveen er een om plek 8 in de eredivisie maar de Almeloërs hadden een complete óff day tegen de Friezen en verloren uiteindelijk met 1-2.

Vooral de aanvalslinie van Heracles met Petersson en Kuwas op de vleugels en Vermeij in de spits faalden en konden geen bal vasthouden. Voeg daarbij het middenveld dat mede daardoor niet aansloot en Heerenveen was in de eerste helft heer en meester in oever het algemeen een matige 'pot' voetbal.
Toch duurde het lang, na twee pogingen van Zeneli voor de Friezen en Monteiro die nipt over het doel van Hansen knalde, voordat de eerste treffer viel in het Almelose Polman Stadion. Met nog tien minuten voor de rust kopte Thorsby ongehinderd de Friezen naar een verdiende voorsprong van 0-1 en enkele minuten later kon Zeneli vanaf de stip die voorsprong uitbouwen naar 0-2 door doelman Castro kansloos te laten.
Even leek Jakubiak nog voor de rust de aansluitingstreffer op de schoen te hebben maar zijn schot ging voorlangs het doel van Hansen.

Na rust bracht trainer John Stegeman Lerin Duarte voor linksback Baas voor wat meer aanvallende impulsen en jakubiak kon in de kleedkamer achter blijven ten faveure van de aanstaande voetbal millionair en van de Wolves gehuurde Paul Gladon als extra spits.
Heerenveen kwam weliswaar onder druk te staan, maar grote kansen bleven uit terwijl de Friezen met uitvallen gevaarlijk bleven.
Het was Gladon die een treffer zag afgekeurd wegens buitenspel en ook Kuwas verzuimde de aansluitingstreffer evenals Peterson en nog eens Kuwas.
Aan de andere kant zag Castro Reza langs schieten en mikte Dumfries in de handen van de Belg die Heracles aan het eind van de competitie gaat verlaten.  Ook de voor Vermeij ingevallen Brahim Darri treuzelde te lang maar hij maakte in blessuretijd wel de fraai eretreffer. Dit nadat de Friese spits Reza na enig theater en een gele kaart als traktatie, het veld mocht ruimen voor Henk Vreeman. 
Heerenveen bleef derhalve simpel overeind en verwees de Almeloërs naar plek 10 op de ranglijst.

Commentaren”:
Jürgen Streppel: ‘Blij met de overwinning en de punten. Middenveld overwicht maar stilstaande moment nodig voor de goals. Tweede helft kwam meer druk van heracles en moesten we terug. Toch vergaten we het spel op slot te gooien. De tegentreffer kwam gelukkig laat’.
John Stegeman : ‘We hebben het vandaag matig gedaan. Zo ken ik mijn team niet. Wel moeite met middenveld van Heerenveen daar hadden we het lastig mee. Maar ook slecht aan de bal. Wat kleine mogelijkheden in de eerste helft ondanks dat we er wel goed op getraind hebben. Brachten ons zelf in de problemen en vandaar de doelpunten tegen. In de tweede helft getracht de wedstrijd te kantelen. Paar keer verzuimd te scoren en mede daardoor komt de aansluittreffer veel te laat’.

Heracles Almelo - sc Heerenveen 1-2
(0-0)
0-1 Thorsby (37), 0-2 Zeneli (40/strafschop), 1-2 Darri (90+3)
Scheidrechter: Ed Jansen
geel: Breukers, Pierie, Schaars, Ghoochannejhad

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Pröpper, Baas (Duarte/46); Jakubiak (Gladon/46), Monteiro, Van Ooijen; Kuwas, Vermeij (Darri/77), Peterson.
Sc Heerenveen: Hansen; Dumfries, Høegh, Pierie (Bulthuis/68), Woudenberg; Schaars, Kobayashi, Thorsby; Ødegaard (Vlap/61), Ghoochannejhad (Veerman/82), Zeneli.

Fotoreportage: Harry Broeze
(volgt)

 
01-04-2018  

Oranje Boven in Ronde van Vlaanderen

 

Van tevoren getipt als de grote kanshebber in de Ronde van Vlaanderen, maakte Nikki Terpstra (33) het volledig waar door solo over de meet te komen. Na 22 jaar (1986 –Adrie van der Poel) dus eindelijk weer eens een Nederlandse zege in de klassieker over de kasseien in het Vlaamse land.  
Al vroeg in de wedstrijd, na diverse valpartijen, ontstond er al een kopgroep met daarin o.a. de Deen Mads Pedersen, de winnaar van vorig jaar Philippe Gilbert en de Nederlanders  Pascal Eenkhoorn, Floris Gerts en Pim Ligthart.   
Gerts haakte af na 120 km koers en toen de echte kopmannen daarna de koers overnamen ging Terpstra er samen met Nibali en anderen er tussenuit op de Kruisberg in achtervolging op de kopgroep. Onder de volgers ook Dylan van Baarle en Ad Langeveld. Terpstra sleurde aan de kop van het veld, zag Nibali afhaken en ook Van Baarle en Langeveld op de Oude Kwaremont. Pedersen bleef nog even in het wiel maar moest uiteindelijk ook afhaken en werd tweede voor Gilbert, de ploeggenoot van Terpstra.

In de vrouwenkoers van de Ronde van Vlaanderen was het helemaal ‘Oranje Boven’ met de Zwolse Anna van der Breggen (27) als glorieuze solowinnares en landgenoten Amy Pieters en Annemiek van der Vleuten als tweede en derde.
Met nog 26 km te gaan begon Van der Breggen haar indrukwekkende solo op de Kruisberg en bleek ongenaakbaar.

 
10-04-2018  

Passend afscheid Nico-Jan Hoogma bij Heracles

 

ALMELO – Nico-Jan Hoogma kreeg vanmiddag bij Heracles Almelo het afscheid dat hij verdient. De geboortige Heerenvener speelde voor Cambuur, Fc Twente, HSV en Heracles Almelo waar hij het kampioenschap meemaakte in 2005 en nog een jaar eredivisie speelde voor hij directeur technische zaken werd en daarna als algemeen directeur de club 12 jaar diende.

Vorige maand maakte Hoogma, tot verrassing van velen en in navolging van voorzitter Jan Smit, de overstap naar de KNVB als directeur topsport, terwijl iedereen de gang naar de Bundesliga verwachtte. In de komende vier jaar moet Hoogma het topsportklimaat van de nationale voetbalbond op de rails krijgen in nauwe samenwerking met de technische staf onder leiding van Ronald Koeman, die eveneens voor vier jaar tekende.

Later meer...

Fotoreportage (4 foto's)...

 
13-04-2018  

Heracles na kwartier uitgespeeld tegen AZ

 

ALMELO – Het verloop van de wedstrijd van Heracles Almelo tegen het bezoekende AZ is met drie regels wel uitverteld. Een kleine 20 minuten boden de Heraclieden partij en was het ook aanvallend aardig bezig. Het keerpunt kwam na de gemiste strafschop van Kuwas nadat Peterson onderuit werd getrokken door Til. Bizot pakte de slecht ingeschoten strafschop en daarna nam AZ de overhand tegen het van slag geraakte Heracles.

Toen Til kort daarop de voorzet van Svensson eenvoudig kon binnentikken, was het verder AZ wat de klok sloeg en liep Heracles achter de feiten aan (0-1). Weghorst pikte vervolgens de bal op na een blunder van Heraclied Dries Wuytens en bediende Idrissi die via de vuisten van Castro raak schoot (0-2). Castro behoedde daarna de Almeloërs voor een grotere achterstand bij een schot van Midsj?.

Na rust deed een schot van Van Ooijen, dat het doel van Bizot rakelings miste, de aanhang van de Almeloërs nog even opleven. Het was ijdele hoop. AZ bleef heer en meester en zag Jahanbakhsh, na een goede loopactie, uit de draai de derde Alkmaarse treffer in het Almelose doel knallen (0-3).
Heracles berustte duidelijk in de suprematie van de Almaarders die daarna alleen nog maar de bal rond tikten om Weghorst in stelling te brengen.

Heracles Almelo - AZ 0-3 (0-2)
0-1 Til (25), 0-2 Idrissi (30), 0-3 Jahanbakhsh (59)

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

geel: Svensson, Gladon, Monteiro

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Wuytens, Baas; Monteiro, Jakubiak, Van Ooijen (Duarte/64); Kuwas (Navratil/76), Gladon, Peterson (Darri/64).
AZ Alkmaar: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens (Hatzidiakos/58), Ouwejan; Midtsjø, Koopmeijners, Til; Jahanbakhsh (Seuntjens/82), Weghorst, Idrissi (Bel Hassani/87).

Fotoreportaqge: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
29-04-2018  

Utrecht laat langszij tegen jubilerend Heracles


Het 115-jarige Heracles liet ter gelegenheid clubicoon Everton Ramos da Silva overkomen uit Brazilië evenals de dit seizoen vertrokken Samuel Armenteros uit Amerika, Joey Pelupessi uit het Verenigd Koninkrijk en Justin Hoogma uit het Duitse Hoffenheim. Samen met de naar de KNVB 'getransfereerde' algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma hadden zij nog een fan-groet tegoed.
Na afloop van de laatste thuiswedstrijd in deze competitie werd ook publiekelijk afscheid genomen van Bram Castro (naar KV Mechelen), Paul Gladon (terug naar The Wolves), Roland Baas, Jaroslav Navratil, Kai Huisman, Gor Agbaljan, Renze Fij, en de trainers John Stegeman (naar Go Ahead Eagles) en Rob Alflen (naar Helmond Sport).

In de perskamer nam de verzamelde pers afscheid van Jan en Tiny van Tuyl. Zij waren gedurende 30 jaar bij Heracles het vaste gezicht voor de pers.
 

ALMELO – Fc Utrecht wist na het startsignaal van scheidsrechter Kevin Blom niet wat het overkwam met de pikstart van het jubilerende Heracles in het Polman Stadion. Nog in de eerste speelminuut werd door rechterverdediger Breukers de in het midden geposteerde Kuwas bereikt die vervolgens de bal in het net achter Utrecht-doelman Jensen deponeerde (1-).
Het 115-jarige Heracles was zonder echte spits van start gegaan met Kuwas in een vrije rol en Navratil en Peterson op de flanken. Dat verraste Fc Utrecht volkomen waardoor het centrale verdedigers-duo geen directe tegenstander had en liep te 'zwalken'.  Toen vervolgens ook nog de op pad gestuurde Navratil vanaf de achterlijn kon voorzetten, wist Peterson nog nipt die voorzet listig achterover te halen waardoor de goed doorgelopen Navratil de bal nog in de vierde speelminuut opnieuw in het net knalde. (2-0).
Fc Utrecht was compleet van slag en wist niet wat hen overkwam. De Heraclieden combineerden er in een hoog tempo lustig op los waarbij Niemeijer en Navratil nog kansjes kregen de voorsprong uit te bouwen. Het duurde een kwartier voordat de Utrechters meer grip op het spel kregen en aan aanvallen konden gaan denken. Het afstandsschot van Kliaber nipt over het doel van Castro was het eerste signaal dat de Urechters zich niet wilden laten afslachten. Het tweede gevaar voor Castro kwam uit een corner die Jansen goed inkopte, maar de naar KV Mechelen vertrekkende Bram Castro kreeg er op de doellijn nog zijn rechtervoet tegenaan. Ook Dumic probeerde het van afstand maar schoot over.  De stemming zat er dus goed in bij de rust in het Polman Stadion waar de Utrechtfans en Heraclesfans eensgezind vol leedvermaak de stand van zaken bij Vitesse-Fc Twente (1-0) bezongen.

Na rust joeg Fc Utrecht op de aansluitingstreffer door het middenveld te gaan beheersen. Klich probeerde het van afstand en miste het doel. Aan de andere kant schoot bij een uitval Peterson over de kruising. De oud-Utrechter zag even later ook doelman Jensen zijn inzet keren. Van de Kreek zorgde met een rake kopbal voor de aansluitingstreffer (2-1). Het sein voor de Utrechters om nog meer druk te zetten. De Almelose defensie hield met kunst en vliegwerk lang stand maar moest vlak voor tijd toch toezien hoe Van der Maarel vanuit de kluts alsnog de Utrechters langszij bracht (2-2). De wissel van Osman voor Niemeijer in de negentigste speelminuut kan scheidend coach Stegeman in zijn persoonlijke aantekeningen bijschrijven als een overbodige. Osman zocht de frustratie nog in een vergeefs afstandsschot terwijl de combinatie met Peterson meer voor de hand lag.

Heracles Almelo - FC Utrecht 2-2 (2-0)
1-0 Kuwas (1), 2-0 Navratil (4), 2-1 Van de Streek (68), 2-2 Van der Maarel

Scheidsrechter: Blom


OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Droste, Pröpper, Van Hintum; Niemeijer (Osman/90), Leemhuis (Jakubiak/59), Monteiro; Kuwas (Gladon/79) en Peterson.
Fc Utrecht: Jensen, Klaiber, Dumic, Janssen, van der Maarel; Klich, Strieder (Kali/65), van de Streek; Emanuelson (Sow/81), Kerk en Dessers (Görtler/65).

Fotoreportage: Harry Broeze
klik hier

De door de spelers gedragen jubileumshirts worden geveild.

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina