Sportberichten


Plaatsing  
 
02-03-2010  

Gert Jan Tamerus naar SVZW

 

WIERDEN – Ex- Heraclied Gert Jan Tamerus (29) gaat spelen voor SVZW in Wierden, dat meldt SVZW op haar website. De aanvaller speelde voor het laatst bij AO Trikola uit Griekenland. Tamerus debuteerde in het betaald voetbal in 1999 bij HFC Haarlem en kwam in 2003 bij Heracles Almelo. Daarna speelde hij sinds 2006 bij NAC Breda voordat hij in de zomer van 2009 naar Griekenland ging.

 
03-03-2010  

Munsterman: "Waar zijn we mee bezig?"

 

ENSCHEDE - "Waar zijn we verdomme mee bezig?" FC Twente-voorzitter Joop Munsterman haalt dinsdagavond uit naar de Twentse supporters die Blaise N'Kufo en Bernard Parker uitfloten tijdens de laatste duels van FC Twente. Fluit je eigen spelers niet uit, is de oproep van Munsterman op de jaarlijkse supportersavond van FC Twente in de Grolsch Veste. Lees verder in TC Tubantia

 
06-03-2010  

Heracles wint van Willem II en vestigt puntrecord


Foto: Heracles Almelo (Harry Broeze)
 

ALMELO - Heracles blijft goed meedoen voor Europees voetbal. De Almelose club had weinig moeite met het matige Willem II, dat beduidend minder tegenstand bood dan de 3-2-uitslag doet vermoeden. Heracles startte wervelend in het tot de laatste plaats bezette sfeervolle stadion. Op de rechtervleugel was Darl Douglas ongrijpbaar en links op het middenveld strooide Marko Vejinovic met ragfijne passes. Binnen een handvol minuten leverde dat drie kansen op, waarvan Douglas de laatste benutte na een solo door het linkerverdedigingsblok van Willem II.
Na een kwartier ebde dat Almelose offensief weg. Weliswaar bleef Heracles op alle fronten de betere ploeg, maar de acties werden in een te laag tempo uitgevoerd waardoor de defensie van Willem II steeds in een vroegtijdig stadium de aanvalsacties kon ontregelen. Veel verder kwam de ploeg van trainer Arno Pijpers niet. Zonder de geschorste spits Demouge waren de Tilburgse tegenstoten ronduit minder gevaarlijk. De gelijkmaker kwam dan ook volkomen uit de lucht vallen. Bij de allereerste serieuze aanval vond Nijland met een verre pass de vrijstaande Sheotahul, die doeltreffend uithaalde en de 1-1 op het scorebord liet aantekenen. Heracles verwerkte die tegenvaller in het niet onaantrekkelijke duel snel en schroefde het tempo weer op. Willem II werd daarbij steeds verder naar achteren gedrongen en vooral Douglas was voor de Tilburgers lastig te bespelen.
Kort voor rust kwam Heracles verdiend op voorsprong. Van ver buiten het strafschopgebied krulde Vejinovic een vrije trap achter doelman Aerts. Luttele minuten na de pauze leek Everton Ramos da Silva het duel definitief te beslissen. Met dat doelpunt evenaarde de Braziliaan het clubrecord in de eredivisie van 'Issie' Greving.
Willem II kwam verrassend terug in de wedstrijd omdat Heracles opnieuw de fout maakte het te gemakkelijk op te nemen. Opnieuw Sheotahul strafte dat met een fraaie treffer af. Verder liet Heracles het echter niet komen, alhoewel Willem II in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker was nadat de thuisclub verzuimde (Everton en Douglas) verder afstand te nemen. Het tot nu behaalde puntenaantal van 42 is eveneens een clubrecord in de eredivisie.

Commentaren:
Verbeek: Rendement van aantal kansen te laag
Pijpers: De uitslag is terecht
Commentaren Douglas en Looms op RTV Oost
Meer foto's van Harrie Broeze

Heracles Almelo - Willem II 3-2
1-0 Douglas (4)
1-1 Sheotahul (24)
2-1 Vejinovic (43)
3-1 Everton (50)
3-2 Sheotahul (66)

Fotoreportage (14 foto's)...

 
07-03-2010  

Zege voor SVZW tegen VVOG


Verslag en fotoverslag Henk Steen
  WIERDEN - Blessures hielden bij SVZW aanvoerder Dennis van Dijk en de snelle Tom Prümers aan de kant. Coach Peter Wesselink toverde de 38-jarige Mark Dijkstra als centrumspits uit de hoge hoed. Dijkstra scoorde jl. dinsdagavond in de bekerwedstrijd tegen DOS ´19 twee keer en in het verleden werd Dijkstra ook al regelmatig gebruikt als stormram in gevallen waarin een beslissing geforceerd moest worden. SVZW speelde echter een moeizame eerste helft en kreeg geen uitgespeelde kansen. VVOG was middels twee kansjes (Tesileanu en IJzerman) dichter bij een doelpunt maar doelman Michiel Achterhoek was de situaties steeds meester.
Lees verder...

Fotoreportage (16 foto's)...

 
07-03-2010  

Wouter Olde Heuvel (Losser) wint NK allround

 

HEERENVEEN – Wouter Olde Heuvel wist zondag bij afwezigheid van ploeggenoot Sven Kramer beslag te leggen op de allroundtitel lange baan. De Lossenaar van schaatsteam TVM was langzamer dan Ted-Jan Bloemen in de afsluitende 10 kilometer, maar kon de schade beperkt te houden. Olde Heuvel klokte een tijd van 13.24,21, terwijl zijn concurrent op de ranglijst Bloemen een tijd schaatste van de 13.21,18. Olde Heuvel had ruim vijf seconden voorsprong in het klassement en kon zo de titel pakken. Met zijn prestatie is hij eveneens verzekerd van een startbewijs voor het WK over twee weken eveneens in Heerenveen.
Bij de vrouwen ging de nationale allroundtitel naar Elma de Vries. Tweede werd Jorien Voorhuis uit Hengelo.

 
11-03-2010  

Oranjevrouwen tegen Slowakije in Almelo

 

ALMELO - Het Nederlands vrouwenelftal is in oktober 2009 begonnen aan de plaatsingscampagne voor de FIFA Women's World Cup Germany 2011. Het derde kwalificatieduel op eigen bodem wordt gespeeld in het Polman Stadion van Heracles Almelo. De OranjeLeeuwinnen trappen daar zaterdag 27 maart 2010, 19.00 uur af tegen Slowakije. Nog geen week later, donderdag 1 april, staat de return op het programma. De Oranjevrouwen strijden samen met Macedonië, Slowakije, Belarus en Noorwegen om de eerste plaats in groep 2, die recht geeft op het spelen van play-offs voor de mondiale eindronde. Oranje bekleedt na drie wedstrijden met vier punten de tweede plaats achter Noorwegen, dat zes uit twee heeft. Belarus heeft eveneens vier punten, maar een duel minder gespeeld. Het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal 2011 wordt in Duitsland gespeeld van 26 juni tot en met 17 juli.

Kaartverkoop
Zaterdag 27 februari start de kaartverkoop voor de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Slowakije. Kaarten zijn verkrijgbaar via de webshop op www.OnsOranje.nl en TicketBox. Toegangskaarten kosten € 5,-. Voor groepen (scholen en verenigingen, minimaal 10 tickets per bestelling) is er een speciale prijs van € 3,- per ticket. Deze kaarten zijn verkrijgbaar door het groepenactie- formulier te downloaden uit de webshop van
www.OnsOranje.nl
Op de wedstrijddag zullen de kassa's open zijn indien de wedstrijd nog niet is uitverkocht.

 
13-03-2010  

Erik Vijverberg wint NK biljart artistiek

 

ALMELO – Ruim 30 jaar speelt Erik Vijverberg al biljartcompetities, maar bijna 2 jaar geleden pakte hem het kunststoten. Samen met clubgenoot Johnnie van Mil namen beide les van de oud Nederlands kampioen biljart artistiek Jan Brunninkreef uit Goor.
Alle twee plaatsten zich voor het finaletoernooi om de Nederlandse titel en tot verrassing van de hele biljartwereld wist Erik Vijverberg zich gaande het toernooi te plaatsen voor de finalepartij tegen de torenhoge favoriet Sander Jonen. In drie sets wist Vijverberg zijn tegenstander te verslaan en zo kon hij de titel mee naar huis nemen. Vijverberg wil echter meer en richt zich nu op het Europees- en Wereldkampioenschap biljart artistiek.

 
13-03-2010  

SVZW pakt na zege koppositie


FOTO's Henk Steen en Freek
  WIERDEN - Vanmiddag stond het inhaalduel SVZW - DTS EDE op het programma. Een mooi affiche dat door de winterse omstandigheden reeds tweemaal eerder was afgelast. Deze topper van dit weekend ging om de eerste plaats in de 1e klasse D. De heenwedstrijd was destijds het openingsduel van de competitie en was meteen de grote verrassing van dat weekend.
Vanaf het begin van de wedstrijd waren de intenties van de thuisvereniging duidelijk en ging men vol op de aanval. DTS had hier in de beginfase geen goed antwoord op en moest in de 3e minuut al toezien dat Martijn Maris na een diepe bal goed doorging en met een vlammend schot de Wierdenaren op een 1-0 voorsprong schoot. Dit bleek de opmaat voor een moeilijke middag voor DTS. SVZW wist met haar snelle buitenspelers gedurende het eerste half uur vele malen de edese defensie te doen laten wankelen, maar was of slordig in de afwerking of vond de prima keepende Dino Hasembegovic op haar pad.
Lees verder...

Fotoreportage (19 foto's)...

 
14-03-2010  

Heracles Almelo stunt bijna in de Kuip


Bruins glijdt de bal tegen de paal
 

ROTTERDAM – Het was trainer Gertjan Verbeek en zijn team bijna gelukt om te stunten in de Kuip. In een open wedstrijd kregen beide teams kansen. Heracles via Overtoom, Dost en Douglas en Feijenoord via Cissé, Wijnaldum en Bruins die zijn kopbal op de lat zag eindigen buiten het bereik van Pieckenhagen.
Feijenoord kwam kort na rust opzetten en Bruins kreeg bijna een niet te missen kans maar gleed de bal tegen de paal. Verder kreeg het amper opgelegde kansen en ook Heracles werd weer gevaarlijker door vanuit de goed geposteerde verdediging snel naar voren te stoten. Douglas was aardig op dreef en hield de Feijenoord verdediging goed bezig, Dost bond twee man aan zich waardoor Everton vrij kwam te staan en Douglas van rechts de assist op Everton kon geven die vervolgens in de 82e minuut onberispelijk in knalde. Feijenoord probeerde wel langszij te komen maar kreeg geen uitgespeelde kansen. Pas ruim in de 3e minuut van de verlenging kreeg Vlaar bij toeval de bal en nam deze fraai op de slof onbereikbaar voor Pieckenhagen.
Trainer Mario Been mokte achteraf over een niet gegeven strafschop, maar dat kon aan de andere kant ook gezegd worden. Trainer Verbeek had gehoopt op een stunt maar vond de uitslag op zich terecht was. Met de 1-1 blijft Heracles Almelo een puntje voor op FC Utrecht.

Feijenoord-Heracles Almelo 1-1
0-1 Everton (82.)
1-1 Ron Vlaar (90.+3)

Mario Been: We hadden moeten winnen
Everton: Clubtopscorer in de eredivisie 
< Foto's Harrie Broeze website Heracles Almelo

 
15-03-2010  

Eltingh-Haarhuis tennisclinic in Almelo

 

ALMELO - Van maandag 15 tot en met woensdag 24 maart a.s worden in de wijk Schelfhorst op de basisscholen de Telgenborgh, de Noorderborch, de Tandem en de Vrije School tennisclinics gehouden. De tennisclinics worden georganiseerd door ‘Eltingh Haarhuis, tennis & events’, in samenwerking met ATC Veenhorst. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Verenigingsondersteuning van de gemeente Almelo, teamonderdeel Sport.
Als afsluiting volgt een grote clinic op de tennisbanen van tennisvereniging ATC Veenhorst aan de Veenelandenweg 3 op woensdag 7 april van 15.00 tot 17.00 uur.
 

 
18-03-2010  

Grote Hart voor Heracles Nieuws Avond

 

ALMELO - Hoe staat het met het nieuwe stadion? Hoe zeker is het dat het er komt en wanneer? Hoe kun je als supporter deelnemen aan het Supporters Spelersfonds? En wat krijg je voor je deelname? Om supporters op de hoogte te stellen over deze onderwerpen, houdt supportersvereniging Hart voor Heracles op donderdag 25 maart a.s. een informatie-avond.
Betrokken deskundigen zullen actuele informatie geven en ingaan op vragen die bij supporters leven. Over het Spelersfonds voor supporters wordt een presentie verzorgd. Ook worden de supporters ingelicht over de nieuwe website van de vereniging. Verder krijgen ze een voorproefje te zien van een film over vijf jaar eredivisie met tal van hoogtepunten en gedenkwaardige momenten.
Een gevarieerde en boeiende avond dus, vanaf 19.30 uur in het supporterskavee ’t Hart. Iedereen, dus ook niet-leden, is van harte welkom.

 
21-03-2010  

Heracles Almelo ruim langs NAC 3-0

 

ALMELO – NAC stond na vijf minuten speeltijd al op een kansloze missie in het Polmanstadion na doelpunten van Dost en Overtoom en kwam de klap niet meer te boven. Dost opende de score al in de 2e minuut toen een voorzit van links door Everton en de complete defensie van NAC gemist werd en Dost ongehinderd kon aanleggen voor de snelle treffer. Na de hernieuwde aftrap raakte NAC de bal snel kwijt en combineerde Heracles er lustig op los waardoor Overtoom een precisieschot achter doelman ten Rouwelaar kon plaatsen. NAC toonde zich aangeslagen en Heracles combineerde er lustig op los en kreeg herhaaldelijk kansen om de wedstrijd nog voor rust geheel op slot te gooien, maar ging slordig met die kansen om.
Trainer Verbeek had zijn manschappen in de rust kennelijk waarschuwend toegesproken niet in te sussen, want de Heraclieden trokken meteen fel van leer. Op het middenveld toonden de zwart-witten zich heer en meester maar ontbrak vaak de goede eindpass. Nij bijna een uur spelen was het dan toch raak toen de kleine Everton de corner van Overtoom binnen kopte en zijn totaal op 11 zette. Verdedigend kwam de Almelose ploeg nauwelijks in de problemen en kreeg het nog een kans via een vrije trap die Vejinovic op de lat mikte zodat het bij 3-0 bleef en Heracles weer met AZ van de 5e plek wisselde in de competitie.

< fotoreportage: Nick Zweers


Verbeek:
"Wij zijn geen Barcelona"
Maaskant: na het verlies in Almelo
Everton: "Ik voel me goed hier"


Heracles Almelo-NAC Breda 3-0
1-0 Bas Dost (2.)
2-0 Willy Overtoom (4.)
3-0 Everton (59.)


Arbiter: Makkelie
Gele kaarten: Dost, Maertens (Heracles) Amoah Elshot (NAC)
Heracles: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, V.d. Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Vejinovic (Flederus/72), Douglas(Hakola/84),Dost(Armenteros/76), Everton.
NAC Breda: Ten Rouwelaar, Feher, Kwakman, Penders, Elshot, Gilissen,Schilder (Prat/82),De Graaf, Lurling (Cairo/53), Amoah, Kolkk (Bayram/65).

Fotoreportage (36 foto's)...

 
21-03-2010  

Topper PSV – FC Twente eindigt in 1-1

 

EINDHOVEN – In een grimmig duel deelden PSV en FC Twente de punten. Het eerste uur was voor PSV maar het kwam kort na rust niet verder dan een 1-0 voorsprong door de vrijstaande Koevermans die uit een voorzet op maat kon inkoppen. PSV drong wel aan maar het schiep weinig uitgespeelde kansen. Het duel kende vele overtredingen over en weer en dat kreeg een kentering nadat Ruiz het een kwartier voor het einde op de heupen kreeg en N’kufo op maat bediende voor de gelijkmaker. Nadien had TC Twente het beste van het spel maar het vergat de ‘nekslag’ uit te dienen.

Almeloër Wout Brama: De titel is dichtbij
Ex- Twentespeler Engelaar:
Twente is heel goed
 

 
21-03-2010  

Huzink-Aaltink 2e in Zuiderzee Rally

 

EMMELOORD - Mandervener Gert Huzink is zaterdag met navigator Aaldert Aaltink (Lemele) in Emmeloord als tweede geëindigd bij de Zuiderzee-Rally.
Na bijna 150 wedstrijdkilometers en 20 klassementsproeven in de door forse regenbuien geteisterde Noordoostpolder had hij ruim een halve minuut achterstand op de winnaar, Bernard ten Brinke uit Dinxperlo. De wedstrijd telde als eerste mee voor het open Nederlands rally-kampioenschap. Van de 65 deelnemers kwamen er 48 aan de finish. Dat lukte een andere regionale favoriet, René Kuipers uit Ambt Delden niet: hij viel uit met technische problemen. Roy Achterbosch uit Denekamp werd 31e en de beste in zijn klasse (Volvo 240 Turbo).
Bron: Tc Tubantia

Uitslag:
1. Ten Brinke-Chevaillier Ford Focus WRC
2. Huzink-Aaltink Skoda Fabia WRC +51,5
3. van der Marel-Hulzebosch Mitsubishi Lanver Evo 9 (gr. N) +2.40,4
4. van Hoof-Leermaker Mitsubishi Lancer Evo 4 +2.43,0
5. Westenbrink-Verschuren Mitsubishi Lancer WRC +3.17,1
6. Swaanen-van Hout Mitsubishi Lancer Evo 9 (gr. N) +3.53,2
7. de Winkel-Bosscha Renault Clio R3 (F2) +5.03,8
8. Coffey-Grooten Subaru Impreza WRC S12 +5.04,1
9. de Jong-Hillen Mitsubishi Lancer WRC +5.22,3
10. Bolhaar-Kamphuis Skoda Fabia WRC +5.22,5

 
22-03-2010  

Oranjevrouwen tegen Slowakije in Almelo


Oranje tegen Polen aug.'09
 

Selectie Oranjevrouwen WK-duels tegen Slowakije bekend
Zaterdag 27 maart is Slowakije de vierde tegenstander van het Nederlands vrouwenelftal in de plaatsingscampagne voor de FIFA Women's World Cup Germany 2011. In het Polman Stadion van Heracles Almelo wordt om 19.00 uur afgetrapt. Het is de eerste treffen van Nederland met Slowakije. Vijf dagen later, donderdag 1 april 13.00 uur, staat de return op het programma tegen het team van coach Dobrislav Dimovski. De spelersgroep komt dinsdag 23 maart bij elkaar.

De OranjeLeeuwinnen strijden samen met Macedonië, Slowakije, Belarus en Noorwegen om de eerste plaats in groep 2, die recht geeft op het spelen van play-offs voor de mondiale eindronde. Deze wordt in Duitsland gespeeld van 26 juni tot en met 17 juli 2011.

Kaartverkoop 5 euro p.p.

Bondscoach Vera Pauw heeft de volgende speelsters opgeroepen:
Dyanne Bito, Loes Geurts, Claudia van den Heiligenberg, Chantal de Ridder (allen AZ), Marije Brummel, Sylvia Smit, Sherida Spitse (allen sc Heerenveen), Angela Christ, Petra Hogewoning, Anouk Hoogendijk, Tessa Oudejans (allen FC Utrecht), Jeanine van Dalen (ADO Den Haag), Manoe Meulen (Willem II), Anouk Dekker, Marlous Pieëte (beide FC Twente), Annemieke Kiesel-Griffioen (FCR Duisburg), Daphne Koster (Sky Bleu FC), Manon Melis (LdB Malmö FC) en Kirsten van de Ven (Tyregö FF).

Standby: Cynthia Beekhuis (sc Heerenveen), Petra Dugardein (ADO Den Haag), Kika van Es (Willem II), Shanice van de Sanden (FC Utrecht) en Lianne de Vries (FC Utrecht)
Pauw kan geen beroep doen op Willem II-speelster Karin Stevens vanwege een schouderblessure.

 
23-03-2010  

Wesley Heijdens koopt toppaard Continio

 

BORNE/ZENDEREN – Wesley Heijdens de talentvolle ruiter en oud- Europees Youngster kampioen is sinds kort volledig eigenaar van de veelbelovende 8-jarige Oldenburger goedgekeurde Contender-hengst Continio. Heijdens kocht zich vorig jaar al voor de helft in bij mede-eigenaar Jan Boomkamp. Heijdens, die in Zenderen een sportstal runt, zegt het een enorme uitdaging te vinden om de grenzen op te zoeken met Continio en erg tevreden te zijn het volledige eigendom van de hengst te hebben kunnen verwerven. Heijdens wil de hengst dit seizoen alleen inzetten voor de sport. Wel blijft sperma beschikbaar voor kunstmatige inseminatie via Stal Hemmelhorst van Jan Boomkamp in Borne.
 

 
23-03-2010  

Raps Europa distributeur Gyro Wheels skating

 

ALMELO – In de schaatswereld heeft Raps een grote naam op het gebied van schaatsen. Het schaatsseizoen is nog maar amper gesloten en het Almelose Raps maakt bekend dat het bedrijf exclusief distributeur is geworden voor de kwaliteitswieltjes van het Koreaanse Gyro die in inlineskates voor de weg, de baan en indoor worden gemonteerd. Dus de ijzers af en de wieltjes onder.

Info op:
www.gyrowheels.nl  en/of www.raps.nl  

 
23-03-2010  

Geen nieuw contract Pieckenhagen


foto Nick Zweers
 

ALMELO - Heracles Almelo en doelman Martin Pieckenhagen zullen na afloop van dit seizoen afscheid van elkaar nemen. Heracles heeft na uitvoerig overleg besloten voor verjonging te kiezen en heeft onlangs de optie op doelman Remko Pasveer gelicht, die nog bij de club onder contract staat.
Martin Pieckenhagen heeft in de afgelopen 5 seizoenen naar alle tevredenheid totaal 159 wedstrijden gespeeld en was de afgelopen 2 jaar aanvoerder van het team. Pieckenhagen kwam in 2005 over van HSV Hamburg.
De club is Martin Pieckenhagen veel dank verschuldigd voor zijn enorme inzet en geleverde prestaties. Aan het einde van het seizoen zal op gepaste wijze afscheid van “Der Piecke” worden genomen.

 
24-03-2010  

Bezem door Heracles selectie

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft besloten de bestaande opties in de contracten van Dennis Telgenkamp en Samuel Armenteros te lichten, hetgeen betekent dat de reservedoelman en de aanvaller ook volgend seizoen onder contract staan bij de club. Beide spelers hebben zich het afgelopen jaar naar tevredenheid ontwikkeld en beide zijn verheugd over verlenging van hun contract.

Voorts heeft de club moeten besluiten afscheid te nemen van de navolgende spelers, waarvan de contracten afliepen en dus niet verlengd zullen worden: Jørg van Nieuwenhuyzen, Maikel Kampjes, Denis Mangafic, Sebastiaan Steur, Vojtech Schulmeister, Andrzej Ornoch, Juha Hakola, Qays Shayesteh, Dennis Rosink en Paddy John.

 
25-03-2010  

Antoine van der Linden langer bij Heracles Almelo

 

ALMELO - Antoine van der Linden (34) speelt ook komend seizoen voor Heracles Almelo. De centrale verdediger en de club bereikten gisteravond laat overeenstemming over contractverlenging van één seizoen. Van der Linden maakte afgelopen zomer de overstap van het Portugese Maritimo Funchal naar Heracles Almelo. Daarvoor speelde hij voor Sparta Rotterdam, Swindon Town, Emmen en FC Groningen. Dit seizoen kwam Van der Linden tot dusver 27 keer in actie voor Heracles Almelo.

 
25-03-2010  

Eurocommerce Milano verkocht naar Zweden

 

LOCHEM (KNHS) - De inmiddels 16-jarige merrie Eurocommerce Milano (Indorado x Beaujolais) heeft de stallen van Eurocommerce te Lochem verruild met de stal van de Zweedse Young Rider Martha Elander. "De merrie is 16 jaar en zij is nog heel fit. Te fit voor een pensioen en de wijze waarop Martha Elander rijdt stond ons aan. Ik denk dat ze de komende jaren nog veel plezier aan elkaar kunnen beleven", vertelt Gerco Schröder, die deze merrie in 2005 ter beschikking kreeg.

"Milano werd door onze stal in 2005 gekocht van Emile en Paul Hendrix die dit paard van Laura Kraut ter verkoop hadden gekregen. Vanaf het eerste moment klikte het tussen mij en dit paard. We zijn samen zeer succesvol geweest, we wonnen onder andere de wereldbeker kwalificaties in Helsinki, Bordeaux en Verona. We zijn in minimaal tien landenwedstrijden samen gestart. We werden tweede in de Grote Prijs van Calgary en wonnen in één jaar niet alleen de landenwedstrijd in Barcelona, maar ook de Grote Prijs. In de rankings van de World Breeding Federation of Sport Horses (WBFSH) namen we in 2006 de 17de plaats in", aldus Schröder.

 
26-03-2010  

Schijnbewegingen van een sterspeler

 

Op donderdag 1 april 2010 (echt geen grap) om 16.30 uur, zal Tom Egbers het eerste exemplaar van de geactualiseerde editie van

De Zwarte Meteoor, schijnbewegingen van een sterspeler

aanbieden aan Kwame Quansah, Ghanees international en middenvelder van eredivisieclub Heracles. Plaats van handeling is de in 1927 gebouwde, monumentale eretribune op het voetbalveld van AVC Heracles, aan de Sportlaan/Bornsestraat in Almelo.

De Zwarte Meteoor begint als een sprookje. In 1957 wordt de slaperige provinciestad Almelo tot leven gewekt door de komst van een Zuid-Afrikaanse wondervoetballer. Steve Mokone, ‘de koffiekleurige kroeskop’, maakt de plaatselijke voetbalclub Heracles kampioen. Direct daarna verdwijnt Mokone spoorloos.

Tom Egbers, Heraclied en Almeloër van geboorte, ziet bijna veertig jaar later voor het eerst een foto van Mokone over wie hij zijn hele jeugd heroïsche verhalen hoorde. Hij besluit op zoek te gaan naar de verdwenen ster. Dat is het begin van een reeks wonderlijke gebeurtenissen. Egbers vindt Mokone in een ver land. Hij weet de Zuid-Afrikaan te bewegen nog een keer terug te keren naar zijn oude club in Almelo. Dan krijgt het sprookje een dramatische wending. Steve Mokone blijkt een huiveringwekkende periode uit zijn leven te hebben verzwegen. Er volgt een nieuwe zoektocht, in New York. Dit keer naar het antwoord op de vraag: wat is er gebeurd in de herfst van 1977?

 
26-03-2010  

Oranjevrouwen trainen in Polmanstadion

 

ALMELO - Gisteren had bondscoach Vera Pauw nog een verrassing door aan te kondigen dat ze over een maand vroegtijdig stopt als coach van de Oranjevrouwen. Oorzaak een verschil van inzicht met de Bobo's in Zeist over het beleid t.a.v. van de Oranjevrouwen. Nog twee interlands en dan zit het dienstverband met de KNVB er voor Vera Pauw op.
Het weerhield haar er niet van om vrijdagmiddag serieus te trainen met de Oranjevrouwen op het kunstgras in het Polmanstadion. Morgenavond dan de match tegen Slowakije. De entreekaarten zijn verkrijgbaar a raison van vijf euro via Ticketbox of na 17.00 uur aan de kassa.

< Jan Bril nam vanmiddag alvast een kijkje

Fotoreportage (12 foto's)...

 
27-03-2010  

Nederlandse vrouwen verslaan Slowakije

 

ALMELO - De Nederlandse voetbalvrouwen hebben in groep 2 van de WK-kwalificatie een moeizame maar noodzakelijke zege geboekt op Slowakije. Ruim 1500 toeschouwers in het Polmanstadion zagen dat Oranje verzuimde vooral voor rust het verschil te maken. Negen keer werd het Slowaakse doel onder vuur genomen, maar alleen Sylvia Smit wist te scoren; ze had daar wel een 2e strafschop voor nodig omdat de eerste gemiste strafschop moest worden overgenomen. Scheidsrechter Sinabova (Bulgarije) trad te weinig op tegen tackles van achteren en nam soms de raarste beslissingen. Slowakije werd aanvallend nagenoeg niet echt gevaarlijk en is een stugge ploeg waartegen mooi voetbal niet echt mogelijk is. Na wat kansjes over en weer in de 2e helft, stelde de steunpilaar van de Oranjedefensie Daphne Koster, 12 minuten voor tijd de overwinning zeker.
De Oranjevrouwen hebben nu 7 punten uit vier wedstrijden en ook donderdag a.s. moet de return in Slowakije gewonnen worden. Na deze wedstrijd geeft bondscoach Pauw er de brui aan vanwege verschillen van inzicht met de KNVB. Vooral de bemoeienis door de marketing van de KNVB is haar een doorn in het oog.

< Kijk naar de foto’s van Suus & Zo  www.suusenzo.snappages.com

Fotoreportage (16 foto's)...

 
28-03-2010  

Kater voor Heracles in Alkmaar 3-2

 

ALKMAAR – Heracles Almelo heeft aan de uitwedstrijd tegen AZ een dikke kater overgehouden. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek nam meteen het heft in handen en kreeg achter elkaar grote kansen om AZ af te troeven. Dost liet in de eerste vijf minuten al twee dikke kansen liggen en ook Everton en Vejinovic gingen slordig met doelrijpe kansen om. Heracles Almelo speelde stukken beter dan AZ en had de Alkmaarders eigenlijk in de greep tot vlak voor rust Jeremain Lens een vloeiende aanval perfect afrondde.
Na rust bleven de Almeloërs beter voetballen dan AZ, tot onvrede van trainer Advocaat. Een slordige fout van Quansah, zoals hij er meer maakte dit seizoen, leidde het verlies definitief in. Lens pikte de bal op en kreeg het op de heupen en gaf Pieckenhagen het nakijken. Twintig minuten voor tijd zorgde Douglas voor de aansluittreffer en vijf minuutjes later zette Armenteros Heracles weer langszij. AZ leek rijp voor de sloop en de vijfde plaats op de ranglijst lonkte voor de Almeloërs mede dankzij een gemiste kans voor El Hamdaoui. Zes minuten voor tijd kreeg Lens het weer op de heupen door uit een moeilijke hoek voor de derde keer Pieckenhagen te verschalken. De kans op directe plaatsing voor Europees voetbal lijkt daarmee voor Heracles voorbij.

< Meer foto's van Harrie Broeze op de website van Heracles Almelo

AZ-Heracles 3-2 (1-0)
1-0 Jeremain Lens (40.)
2-0 Jeremain Lens (64.)
2-1 Darl Douglas (72.)
2-2 Samuel Armenteros (79.)
3-2 Jeremain Lens (84.)


Verbeek geeft zichzelf de schuld
Ondanks slecht voetballen toch goed gevoel bij
Advocaat
Lens
; niet nadenken maar schieten

 
28-03-2010  

SVZW wint ook van NSC Nijkerk

 

WIERDEN - SVZW heeft zaterdag een einde gemaakt aan de reeks overwinningen van NSC. Vier wedstrijden op rij hield doelman Robert van de Bunt het doel van NSC schoon, maar de koploper in de 1e klasse D wist hem drie maal te passeren: 3-0. Het begon met een raak afstandsschot van SVZW na 30 minuten. Tot aan de rust wisten de Nijkerkers de marge klein te houden en konden zij nog hopen op een gelijkmaker door een snelle omschakeling. Na de rust bleek de ploeg uit Wierden professioneel het elftal van trainer Jerry Cooke met een verlies naar huis te sturen. Vrij snel na rust viel de 2-0, later scoorde SVZW opnieuw: 3-0. NSC deelt de tweede plaats in de 1e klasse D nu met DTS en Deto.

Fotoreportage Henk Steen

Fotoreportage (12 foto's)...

 
29-03-2010  

Start outdoorseizoen Twents Hippisch Centrum

 

ALMELO - Het buitenseizoen in de hippische sport gaat deze week beginnen op de all weatherbodem van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Er wordt begonnen met een drietal oefendagen voor professionals en individuele ruiters/amazones. Zaterdag 3 april beginnen de eerste wedstrijden in de klassen B en L en ook daar zijn diverse aanmeldingen van professionals uit de regio die hun paarden willen laten wennen aan het buitenseizoen. Het totale aantal nu aangemelde starts voor de wedstrijddag bedraagt 378.

Oefenspringen Stalruiters
Op woensdag 31 maart en donderdag 1 april tussen 9.00 tot ca. 16.00 uur zijn er twee parcoursen beschikbaar voor professionals die onbeperkt van start kunnen gaan met al hun beschikbare paarden. De organisatie brengt daarvoor een vast tarief in rekening van € 60,- per stal, ongeacht het aantal meegebrachte paarden. Het springen en aanpassen van de hoogtes en afstanden kunnen door de ruiters op eigen initiatief worden aangepast. De organisatie verzoekt dringend om de lijn van de parcoursen in stand te laten. Andere ruiters en amazones
Oefenspringen Individueel
Voor individuele ruiters en amazones is er gelegenheid op vrijdag 2 april vanaf 12.00 uur tot 18.00 uur te oefenen voor paarden en ponies. Dit is tegen een vergoeding van € 5,00 per combinatie per parcours. Aanvangshoogte is circa 40 cm. De hoogtes zullen regelmatig door onze medewerkers worden aangepast.


Men kan zich melden bij de ringmeester, wijziging van hindernishoogte bij +/- 10 aangemelde combinaties.


Startlijst springen klasse B en L 3 april a.s.

 
31-03-2010  

Olivier ter Horst twee seizoenen langer in Almelo

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft de optie in het contract van Olivier ter Horst gelicht. Dat betekent dat de 20 jarige verdediger ook de komende twee seizoenen actief zal zijn in het Polman Stadion. Ter Horst maakte afgelopen zomer de overstap van de Beloften van PSV naar Heracles Almelo. Hij kwam tot nu toe zes keer in actie in de hoofdmacht.

 

Archief
Terug naar vorige pagina