Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-05-2012  

Oppositie verklaart bezuinigingsoorlog aan B&W

 

ALMELO – De afgelopen week bleef het nog even stil betreffende de harde bezuinigingsvoorstellen die het college van B&W presenteerde, maar in het discussieprogramma Rumoer in de bibliotheek bleek dat de oppositiepartijen flink van leer willen trekken tijdens de begrotingsbehandeling op 19 en 21 juni a.s.
Het stoort de oppositie vooral dat bezuinigingen die vorig jaar werden afgewezen, opnieuw op het lijstje van B&W staan. Bijvoorbeeld de voorgestelde bezuinigingen op de bibliotheek, de Joodse en Katholieke begraafplaats, de Galloway’s in de Schelfhorst en Almelo Sociaal zijn van die onderwerpen waar de oppositie één lijn lijkt te trekken ondanks dat de gemeente Almelo code oranje heeft aangemeten gekregen door de provincie Overijssel. Nog één stapje verder en het is code rood en dat betekent artikel 12 en een rem op alle investeringen.
Raadslid Jan Veenstra stoort zich bovendien groen en geel aan de jaarlijkse extra verhoging van de Ozb met 5 procent jaarlijks gedurende 3 jaar bovenop het inflatiecijfer van dat moment. ‘Dat kan gewoon niet. Je kunt alleen de burger zwaarder belasten als je zelf laat zien dat je al het mogelijke gedaan hebt’, zei Veenstra.
Het lijkt er dus op dat de oppositie meer in eigen vlees wil snijden en dan komt ongetwijfeld een daling van het aantal personeelsleden aan de orde. Het college van B&W is er dus nog niet klaar mee, evenals de coalitie PvdA/VVD/CDA.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (20 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina