Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
02-07-2009  

Vrouwen bijten toch niet?

 

Laatst ging ik met een vriendin gezellig wat drinken op een terras in Hengelo. Ik had mijn auto geparkeerd en liep richting de kroeg. Voor de ingang zag ik een groepje van 5 mannen staan. Ik was ze nog niet gepasseerd of ik kreeg van een van hen te horen: “zeg jongedame, ziet er goed uit, wil je verkering met me”. Later op de avond kwam ik diezelfde man weer tegen, maar op dat moment was hij alleen. Hij keek me aan, zei niets, kreeg een rood hoofd en keek weg.
Twee weken later kreeg ik een berichtje van een jongen die ik nog ken uit mijn middelbare schooltijd. Of alles goed met me was.. Vreemd, een week eerder kwam ik hem tegen tijdens het uitgaan, hij keek me aan, zei niets en keek langs me heen. Het valt me op dat mannen vaak contact met je maken wanneer ze in een gezelschap zijn en het vermijden als ze alleen zijn. Kuddegedrag heren? Ik vind dat jammer.. vrouwen bijten toch niet?

Cecilia

 
04-07-2009  

Wandelpad langs Loolee plotsklaps afgesloten (2)

 

Loop elke dag langs de Loolee, en zie geregeld (meestal) wat oudere mensen een hengeltje uit gooien. Die hebben dan de fiets bij zich, maar moeten nu als ze door de Gravenallee fietsen noodgedwongen eerst naar het Banisgemaal fietsen om daarna langs de Loolee weer terug te fietsen.
Aan de rechterkant kom je met de fiets er helemaal niet meer in. Ik vraag me net als F. de BOER af waarom, en waarom zo stiekum zonder voorafkondiging.
Kan mij iemand uitleggen wat het nut hiervan is, of gaan ze soms de andere kant ook nog afsluiten. Ik hoop dat de hengelsportver. A.S.V. hier over ook eens gaat informeren,hoe dit tot stand gekomen is. Want degene die dit bedacht heeft,
BEGRIJPT HET LEVEN NIET.

E. Rotteveel

Ineens zijn de wandelpaden langs de Loolee (tussen de Gravenallee en het sluisje bij de Bolkshoeksweg) afgesloten. Zomaar een mooie wandelmogelijkheid verdwenen!
Je kon hier heerlijk wandelen. Van de Gravenallee naar de Bolkshoeksweg. Of van de Bolkshoeksweg naar het sluisje. Of allebei. Een heerlijk ontspannend gebied.
Altijd wel een koppel eenden of een vissende reiger. Prachtig! Ineens kan het niet meer. Zonder aankondiging, zonder uitleg!
Kan iemand mij vertellen wie hier bezig is met "het Almeloërtje pesten"?

En waarom?

F. de Boer (Bewoner van de -iets mindere- parel van Almelo, het Kollenveld). 

 
09-07-2009  

Pas op de plaats

 

Een fietspad langs het water wordt afgesloten Mooie, nieuwe balken beletten het een ieder voortaan om nog door een prachtig gebied te fietsen. Velen storen zich er aan en een paar dappere eenlingen klimmen in de pen en vragen naar het waarom.
Zo ben ik ook weer present, omdat er een wormpje begon te knagen na het lezen van het stukje op AlmeloNieuws.
Tot hiertoe en niet verder, maar dan een variant daarop. Vervelend en het zal ongetwijfeld zijn om de weinige natuur die er nog is te beschermen. Dat gebeurt wel op meer plekken, waar je niet mag komen en je door boswachters en agenten gesommeerd wordt om maar niet de vrijheid op te zoeken en netjes op de openbare weg naast het slootje te wandelen.
Nu snap ik wel dat de weinige natuur beschermd moet worden en dat het er rustig moet zijn. Je kunt niet als een olifant in de porseleinkast tekeer gaan. Alle begrip, maar mijns inziens komt het toch ook omdat er nog maar zo weinig natuur is. Hutje mutje op elkaar en dan met z’n allen op zondagmiddag een gepland wandelingetje door een afgerikt gebied. Bij de ingang een bord met een tiental leefregels en daar ga je met een ontbijtkoekje en een kartonnetje drinken. Misschien komt het nog wel eens zo ver dat je met z’n allen achter een houten wand staat te loeren naar die ene bloem of die ene zeldzame vogel in een piepklein gebiedje. Triest.
In het noorden van Almelo zijn onlangs op een aantal plaatsen hekken geplaatst met de tekst “landgoed huize Almelo” er op. Wellicht is de bedoeling van deze hekken dat de graaf het verbiedt om op deze plekken te gaan bouwen. Een waarschuwend vingertje: “Pas op, dit is mijn terrein en daar blijven jullie allemaal af.”
Het is maar goed dat er in Almelo een graaf bestaat die oog heeft voor natuurschoon, want zonder hem was er geen sprietje groen meer over in de stad. Hulde. De geplaatste hekken zijn op zich mooi, maar geven toch ook een beetje een beeld van verbod, regelgeving en vooral van het zich bemoeien van de mens met de natuur. Mensen kunnen het nu eenmaal niet laten om alles te civiliseren. Iets mag er niet ruig uitzien. Kijk maar eens naar al die nette voortuintjes. Daar begint het al mee.
Overbevolking en de kleine natuurgebiedjes die nog over zijn maken het misschien noodzakelijk om allerlei hekken en verbodsborden te plaatsen. Voor de echte natuurliefhebber echter die van vrijheid, weidsheid en geen inmenging houdt, wordt de reeds dunne spoeling de komende jaren nog dunner, vrees ik.

Gloort er hoop?
In het verre Rusland, in Tsjetsenië om precies te zijn, bloeit een bloem. Ter plekke staat die bloem bekend als onverwoestbaar. Je kunt hem vele malen ommaaien, maar telkenmale keert hij terug. Deze bloem wordt in een verhaal van Tolstoj vergeleken met het Tsjetseense volk, dat bekend staat als hardnekkig en onverzettelijk.
Een prachtig verhaal.
Gisteravond dacht ik hier opeens aan toen ik “the road to nowhere” op liep, het vreselijke stuk nog niet geasfalteerde weg dwars door de weilanden, waar ooit Waterrijk moet komen. Doordat er al tijdenlang niets meer gebeurt in dit gebied, beginnen de groene sprietjes behoorlijk door de zandlaag heen te komen. Je kunt polderen wat je wilt, maar wanneer je de natuur een poosje de tijd geeft, treedt er herstel op en zal al het grijze en grauwe weer groen worden.
Prachtig dat de natuur hier terug vecht. De dromer en romanticus ziet dit en put er kracht uit. Neem het hem maar niet kwalijk. Denkend aan dat bloempje in Rusland, de underdog, altijd maar verschopt en vernederd, continu vechtend voor een bestaan, kan ik het niet laten dit bloempje te vergelijken met de natuur in ons land en met name in dit gebied.
Was het een vingerwijzing? Kom, vergeet Waterrijk en geef dit stuk terug aan de natuur. Een foutje mag gemaakt worden en we praten nergens meer over. Dat is m’n wens voor na de komkommertijd, wanneer alle geesten weer helder kunnen denken.

Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina