Sportberichten


Plaatsing  
 
21-04-2020  

Geen herstart voetbal en geen CSI door Covid 19

 

ALMELO - Premier Rutte heeft vanavond definitief een streep gezet onder de voetbalcompetities van het seizoen 2019 - 2020. De illusie bestond nog dat de competities in het betaald voetbal nog konden worden hervat en in juli konden worden gespeeld, maar door het coronavirus en de noodzakelijke bestrijding, worden alle publieksevenementen tot 1 september verboden.
Het betaald voetbal kan dus de eindstanden opmaken van de niet uitgespeelde competitie en zal zich ook moeten buigen welke clubs het komende seizoen worden afgevaardigd voor de Europese bekertoenooien.

Het kabinetsbesluit betekent eveneens dat er vraagtekens gezet kunnen worden bij de start van het nieuwe voetbalseizoen. Kan men in september wel starten? Vast staat dat het coronavirus nog lang niet is bedwongen. Vast staat ook dat er nog geen werkend medicijn is ontwikkeld. Ook een zogenoemde groepsimmuniteit is nog ver weg. Zo ver, dat Japanse virologen en microbiologen hardop betwijfelen of de Olympische Spelen die met een jaar zijn uitgesteld, wel in 2021 kunnen plaatsvinden.

Voor het CSI Twente te Geesteren betekent het kabinetsbesluit eveneens dat de editie 2020 niet kan plaatsvinden. De organisatie schoof het besluit op de lange baan in de hoop dat het hippische evenement begin juli nog doorgang kon vinden. Dit met de wetenschap dat de organisatoren van de Almelose Ruiterdagen, Hippisch Schröder Tubbergen en het CHIO Rotterdam al ruim eerder de stekker uit de evenementen trokken.

Met de verlenging van het verbod op vergunningplichtige evenementen tot 1 september valt ook het doek voor de zomerevenementen zoals o.a. PinkPop en de Zwarte Cross maar ook voor de vele honderden pleinoptredens in het land.
Voor het betaad voetbal, de horeca en evenementenbranche een dramatisch kabinetsbesluit en waardoor nu na de oplaaiende stofwolken van vandaag de (voorlopige) eindrekening kan worden opgemaakt.

Archief
Terug naar vorige pagina