Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-10-2019  

Flitspaal Wierdensestraat topper in Overijssel

 

ALMELO - Volgens de statistieken van het Ministerie van Justitie en Veiligheid zijn er in Overijssel over de periode 1 mei 2019 tot en met 30 september 2019 liefst 62.240 verkeersboetes opgelegd via flitspalen. Het betreft 59.143 snelheidsovertredingen en 3.095 overtredingen met rijden door rood licht.

Een van de ‘toppers’ qua snelheidsovertredingen is de flitspaal aan de Wierdensestraat in Almelo waar liefst 6.198 automobilisten op de bon gingen in vijf maanden tijd, een gemiddelde van 40 per dag. Daarmee is flitspaal 3617 zoals deze genummerd is, de tweede qua geldstroomboetes in Overijssel. Met stip op één is traditioneel flitspaal 3613 die aan de N30 aan de oostzijde staat met liefst  6.753 snelheidsovertredingen. Als derde gerangschikt staat flitspaal 3063 in Hardenberg aan de N377 met 5.117 snelheidsovertredingen. Al met al voor de gehele provincie een ontwikkeling van + 14,6 procent aan overtredingen.
Nieuwkomer in cameratoezicht is het toezicht bij de kentekenregistratie voor het Stadserf in Enschede. Na 11.00 uur mag men met de auto niet meer het Stadserf op. Na twee proefmaanden met waarschuwingen is per 1 september een boete aan de orde. In de eerste maand leverde dat al 3.000 boetes op met een totaalbedrag van ongeveer 300.000 euro dat geïnd wordt door het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) te Leeuwarden.

In de provincie Zuid Holland Utrecht vallen de meeste boetes door flitspalen en trajectcontroles Het record is een flitspaal in Delft met 16.063 boetes. In de provincie Utrecht is een lichte daling van – 2,3 procent waargenomen. Sterkste stijgers procentueel zijn de provincies Limburg +25,3 procent en Drenthe 24,5 procent.

 
14-10-2019  

Het weekend: Dode bij brand en 'Fahrerflucht'

 

ALMELO – Politie en brandweer kwamen dit weekend in actie bij een huisbrand aan de Goudenregenstraat, waar de bewoner in het ziekenhuis overleed, een huisbrand aan de Violierstraat zonder gewonden en een aanrijding eveneens aan de Violierstraat kruising Rietstraat waarbij de bestuurder van een scooter werd aangereden door een automobilist die er als een haas vandoor ging. De scooter werd honderden meters meegesleept en geraakte pas voorbij de Brouwerijstraat los van de auto die later in de Bornerbroeksestraat werd achtergelaten. De berijder van de scooter kon lopend de ambulance in en werd daarna in het ziekenhuis onderzocht op letsel. De bestuurder van de auto meldde zich later bij de politie.

Archief
Terug naar vorige pagina