Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
06-08-2009  

Sport en Spel bij BSO´s van KOV De Cirkel!

 

Sport- en spelactiviteiten
De Cirkel heeft sinds kort een pedagogisch medewerker met een sportopleiding en werkervaring in dienst. Hij heeft voor de voorlaatste zomerschoolvakantieweek, samen met collega’s van andere deelnemende BSO’s, een aantal gezamenlijke sport- en spelactiviteiten voorbereid. Op maandag 3 augustus werd door circa 40 kinderen van diverse BSO’s een bezoek gebracht aan het voetbalstadion van Heracles. Twee Heracles-kenners waren bereid gevonden de kinderen een rondleiding door het stadion en daarmee een uitgebreid kijkje achter de schermen te geven. Een geweldige ervaring.
Op dinsdag 4 en donderdag 6 augustus werd op locatie BSO Sport en Spel ’t Spektakel, gevestigd aan de Sluiskade in de kantine en op het veld van Korfbalvereniging AKC , door ruim veertig kinderen van verschillende BSO’s volop gespeeld en gesport. Er stonden activiteiten in competitieverband op het programma, waarbij teams de strijd met elkaar aangingen, zoals: slagbal, hindernisbaan, voetbal, skelterrace en hockey.
Daarnaast konden de kinderen meedoen aan spelletjes als: ringen gooien, stokken vangen (reactiespel), op doel schieten en een waterbekerrace.
Vooral de hindernisbaan in luchtkussenvorm van 24 meter was favoriet bij veel kinderen. Alleen voor de allerkleinsten was het wel lastig om het heuveltje over te komen. Met hulp van de grotere kinderen en/of een zetje van de pedagogisch medewerkers kon echter iedereen deze hindernis nemen.
Beide dagen werkten de weergoden goed mee: een strakblauwe hemel en hoge temperaturen. De pedagogisch medewerkers smeerden de kinderen daarom goed in met zonnebrandcrème en zorgden er ook voor dat de kinderen regelmatig wat dronken. Van sporten en spelen krijg je met hoge temperaturen dorst, dus dat laatste was geen probleem.

Voor vragen en/of nadere informatie:
Miranda van Beurden,
Stafmedewerker BSO en dagarrangementen
KOV De Cirkel
0546-545070
06-28549318

Archief
Terug naar vorige pagina