Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-12-2016  

Almeloër Henk Kooy schrijft detective

“Alsof je Sherlock Holmes leest met een mobieltje”
 

ALMELO – “Het was een kwestie van wachten op het juiste moment. Zoals een cheeta zijn prooi beloert, in korte tijd op topsnelheid komt en dan een impala verschalkt, doodt en oppeuzelt.”
“Het lezen van deze roman is net alsof je een boek over Sherlock Holmes met een mobieltje leest.” Zo beschrijft uitgeverij Boekscout het boek van Henk Kooy uit Almelo. Vrijdag 16 december j.l. verscheen ‘Het pamflet’ bij de uitgeverij. Kooy geeft hiermee het genre detective een hele nieuwe invulling in een authentiek, spannend en origineel verhaal.

Het boek is vanaf 16 december verkrijgbaar via boekscout, maar zal op zaterdagmiddag 21 januari 2017 om 15.00 uur officieel in de openbare bibliotheek van Almelo worden gepresenteerd.

< Henk Kooy (Enschede, 1952) is vanaf 1977 werkzaam als leerkracht Engels. Hij schreef enkele gedichtenbundels en stelde een verhalenbundel samen van regionale schrijvers. Hij werkte voor de regionale omroep, publiceerde artikelen in diverse tijdschriften en schreef ruim twintig jaar een wekelijkse column in de papieren versie van ‘de Roskam,’ het onafhankelijke weekblad voor Twente. Met de roman ‘Het pamflet’ komt een lang gekoesterde droom uit.

Samenvatting:
Verslaggever Erik Bavinck ontvangt een geheimzinnige brief. Hij wordt verzocht om mee te werken aan de zoektocht naar een vermiste regisseur. Hij zegt ja tegen deze niet-alledaagse opdracht. Hij realiseert zich te laat in welk wespennest hij zich heeft gestoken. Ondertussen wordt hij als zestigjarige hopeloos verliefd. Ongewild raakt hij betrokken bij een bizarre beweging. Deze dreigt de democratie en de vrijheid van Nederland in gevaar te brengen. Tijdens de spannende zoektocht komen de twijfels van Erik Bavinck naar boven. De onverwachte gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Alsof je Sherlock Holmes leest met een mobieltje.

Archief
Terug naar vorige pagina