Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-10-2015  

Horeca en kantoren in booghallen Indiƫ

 

ALMELO – Volgens projectontwikkelaar Ter Steege komt de ontwikkeling van het Indiëcomplex in een stroomversnelling. De belangstelling voor wonen op het Indiëcomplex is fors gestegen in zowel de koop- als huursector. Ter Steege begint daarom binnenkort met de gedeeltelijke sloop van de spoelerij van de voormalige TenCate locatie.
Per 10 oktober begint de verkoop van blok 8 op het Indiëcomplex langs de burgemeester Schneiderssingel. Later dit jaar volgt  de verkoop van patiowoningen, lofts onder de gerestaureerde karakteristieke sheddaken en negen vrijstaande woningen waarvan de achterkant grenst aan nieuwe retentievijvers die van hardhouten steigers worden voorzien. Van de door MorgenWonen gerealiseerde energieneutrale 24 huurwoningen zijn er inmiddels 20 verhuurd. 
Ter Steege is bovendien in onderhandeling met huurkandidaten voor de voormalige Sterkerij. De karakteristieke booghallen waar eerder de stadsmusical Van Katoen en Nu werd opgevoerd, wordt ingevuld met horeca en kantoren. In de huidige staat zijn de hallen veelal al in gebruik als locatie voor fotoshoots en bootcamps.

Kijk naar de fotobijlagen van Beltman Architecten uit Enschede en klik hier voor meer informatie over wonen op Indië.

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina