Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-11-2014  

Bouwrijp maken Indië gestart

“woningbouw start rond jaarwisseling”
 

ALMELO - Ook Ter Steege Bouw Vastgoed merkt dat de woningmarkt aantrekt. Via de inzet van Kamphuis makelaars zijn de eerste koopcontracten voor nieuwbouw woningen en bouwkavels een feit! Binnenkort start de bouw van de eerste woningen op Indië.

Bouwrijp maken
Eerst moet het bouwterrein ‘bouwrijp gemaakt worden, dat wil zeggen te voorzien van bouwwegen, watergangen, riolering en nutsvoorzieningen. Hiermee is Roelofs Wegenbouw uit Den Ham inmiddels gestart. Het betreft het gebied aan de Vissedijk, het groene deel van Indie, achter de booghallen. Rond de jaarwisseling zijn werkzaamheden gereed en start Ter Steege met de bouw van de eerste woningen.

Naast projectmatige woningen worden ook bouwkavels aangeboden waarop vrije bouw mogelijk is. Ook deze kavels worden bouwrijp gemaakt, zodat aansluitend de bouwvakkers aan de slag kunnen.

Verkoopsucces
De reden voor het verkoopsucces is volgens Ter Steege haar marktbenadering. “Wij waren al langer in gesprek met een groep potentiële kopers en hebben zo afgetast wat de wensen van belangstellenden zijn. Wij hebben daar maximaal op ingespeeld en helpen hiermee om ieders woondroom waar te maken. Hiervoor maken wij gebruik van onze Leef!STIJL PLanner®. Vanachter hun computer kunnen gegadigden zelf de woning samenstellen op basis van hun leefstijl. Interieurdeskundigen, verkoopbegeleiders en andere professionals hebben verrassende plattegronden en woonideeën bedacht die belangstellenden inspireren en informeren over alle mogelijkheden. Deze werkwijze is uniek”, aldus Peter Bolink, verantwoordelijk voor de verkoop bij Ter Steege.

Omdat de animo boven verwachting is, worden binnenkort ook meer woningtypes ontwikkeld en in verkoop gebracht. In eerste instantie zal dat gaan om grote tweekappers, stadsvilla`s en senioren woningen. De uitgifte verloopt uiteraard via Kamphuis makelaars uit Almelo. Verder wil Ter Steege vrije sector huurwoningen realiseren in de karakteristieke booghallen, zodra de afspraken met investeerders hiervoor zijn afgerond.

Indië leeft!
Nu de panden, die niet van historische waarde zijn, onder de slopershamer zijn verdwenen, zijn op het vrijgekomen terrein tijdelijke wandelpaden aangelegd. De resterende gebouwen zijn tijdelijk in gebruik door ondermeer kunstenaars, fotografen, ontwerpers en het Stadslab @Indie.

Er worden regelmatig evenementen georganiseerd, waaronder de stadsmusical ‘Van Katoen en Nu’ en op 1 november j.l. de ‘Worst day Almelo’. Dit evenement was direct een groot succes. Ter Steege vindt het belangrijk dat de locatie in gebruik blijft. “We laten Indië alvast leven, ook op deze manier”, aldus Erwin Tijhof,gebiedsontwikkelaar bij Ter Steege.

Kijk voor meer informatie op www.indie.nl. Geïnteresseerden kunnen zich via deze site aanmelden om op de hoogte te worden gehouden van dit bijzondere woonproject. Via de social media www.facebook.com/indiealmelo en het Twitter account @indie_almelo worden geïnteresseerden ook op de hoogte gehouden.
 

Archief
Terug naar vorige pagina