Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-03-2012  

Drie consortia in beeld voor bouw stadion Heracles

 

ALMELO – Voor de bouw van een nieuw voetbalstadion voor KNVB-bekerfinalist Heracles Almelo zijn drie ‘bouwers’ in beeld. Allereerst BAM die de klus alleen wil klaren en de consortia van Wijnen / Trebbe Bouw / Friso Bouwgroep en Volker Wessels / Dura Vermeer / Bramer.
De stichting Stadion Heracles en de club Heracles Almelo denken hiermee drie krachtige partijen gevonden te hebben die elk voor zich in staat zijn om samen met de opdrachtgever een nieuw stadion te kunnen realiseren en ook te willen participeren in de exploitatie van het stadion. Elk van de drie gaan op basis van een programma van eisen hun plan uitwerken om dit in mei a.s. aan de stichting, de club en een ‘selectiecommissie van wijze mannen’ te presenteren.
Algemeen-directeur Nico-Jan Hoogma geeft nog maar eens aan dat de club te krap bemeten zit en moet uitbreiden naar een stadion met een capaciteit van 15.000 toeschouwers om een stabiele middenmoter te worden in de eredivisie.

Het succes met het bereiken van de bekerfinale op 8 april in de Rotterdamse Kuip tegen PSV laat ook zien dat binnen enkele dagen al 14.000 kaarten zijn verkocht aan meereizende supporters en er dus veel potentieel in de regio is.
Het nieuwe stadion moet qua exploitatie aansluiten bij de regionale mogelijkheden voor Heracles Almelo als stabiele eredivisionist en aansluiten bij de stad Almelo.

< Ook in vroegere tijden bezochten wel 15.000 bezoekers de thuiswedstrijden van Heracles. Van heinde en verre toog men vooral op de fiets naar Almelo om hun sterren van destijds aan te moedigen.
Op 8 april a.s. zal dat gebeuren richting De Kuip in Rotterdam en ziet Nederland één 'zwart-witte' karavaan van 300 bussen aan zich voorbij trekken. Alle beschikbare 17.500 plaatsen die aan Heracles Almelo zijn toegewezen, zijn inmiddels verkocht. Heracles probeert eventuele beschikbare kaarten alsnog binnen te halen. 


(De foto's van de maquette uit 1953 zijn uit het archief van 'Paparazzo' Freek)

Archief
Terug naar vorige pagina